Cele mai citite
 


Vaslui: CEDO va judeca reducerea salariilor pentru 1.800 de salariaţi din sistemul sanitar judeţean
joi, 24 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) va judeca măsura diminuării salariilor cu 25% pentru 1.800 de salariaţi din sistemul sanitar vasluian, după ce Sindicatul "Sanitas" Vaslui a primit confirmarea înregistrării plângerilor la forul judecătoresc european.
În plângerile depuse, salariaţii spitalelor din judeţul Vaslui solicită returnarea sumelor reţinute pe statele de plată de la 1 iulie 2010 şi până la data pronunţării instanţei, inclusiv cu aplicarea indicelui de inflaţie aferent întregii perioade.
"Nu am făcut un calcul exact despre ce sume este vorba, dar cred că se ajunge undeva la vreo şapte milioane de euro. Noi am dat statul român în judecată încă din toamna anului trecut, însă abia acum ne-a venit confirmarea că plângerile noastre au fost acceptate şi înregistrate. În total, avem nouă dosare, reprezentând fiecare unitate sanitară în parte, în care sunt cuprinşi toţi cei 1.800 de salariaţi ce sunt reprezentaţi de sindicat la CEDO pe bază de procură notarială", a declarat pentru AGERPRES, liderul Sindicatului "Sanitas" Vaslui, Daniela Clătinici.
În plângerile înaintate la CEDO, Sindicatul "Sanitas" Vaslui a făcut trimiteri la speţe similare din alte ţări, cum ar fi Spania, Slovacia sau Republica Moldova, şi în care salariaţii cărora le-au fost diminuate salariile au avut câştig de cauză. Acţiunea întreprinsă la forul judecătoresc european de către salariaţii din sistemul sanitar vasluian vine după ce Sindicatul "Sanitas" Vaslui a pierdut la Curtea de Apel Iaşi toate procesele intentate statului român. AGERPRES /(AS - Loredana Ciobanu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Spitalele şi şcolile au fost date în judecată de angajaţii nemulţumiţi de diminuarea veniturilor Vaslui, 17 nov /Agerpres/ - Cele şapte spitale din judeţul Vaslui au fost acţionate în instanţă de aproape 1.800 de salariaţi, nemulţumiţi de decizia de diminuare a salariilor cu 25 la sută.
Vaslui: Spitalele şi şcolile au fost date în judecată de angajaţii nemulţumiţi de diminuarea veniturilor Vaslui, 17 nov /Agerpres/ - Cele şapte spitale din judeţul Vaslui au fost acţionate în instanţă de aproape 1.800 de salariaţi, nemulţumiţi de decizia de diminuare a salariilor cu 25 la sută.
Vaslui: Sindicaliştii din sistemul sanitar se judecă pentru salarii la CEDO Peste 1.000 de angajaţi din sistemul sanitar din judeţul Vaslui au dat în judecată statul român la Curtea Europeană a Drepturilor Omului pentru diminuarea salariilor cu 25 la sută de la 1 iulie 2010.
Vaslui: Aproximativ 1.800 de angajaţi din spitale au dat în judecată Ministerul Sănătăţii Reprezentanţii Sindicatului Sanitas din judeţul Vaslui au anunţat joi că aproximativ 1.800 de salariaţi din cele şapte spitale vasluiene au dat în judecată Ministerul Sănătăţii, nemulţumiţi de reducerile salariale cu 25 de procente.
Vaslui: Peste 300 de salariaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă au întrerupt lucrul timp de două ore Peste 300 de salariaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui au protestat, miercuri faţă de problemele salariale din sistemul sanitar şi de volumul foarte mare de muncă, oprind activitatea timp de două ore.
Vaslui: Patru spitale din judeţ au pierdut procesele intentate de salariaţi Patru din cele şapte unităţi spitaliceşti din judeţul Vaslui au pierdut procesul intentat de cei aproape 1.400 de salariaţi, nemulţumiţi de decizia de diminuare a salariilor cu 25%.