Cele mai citite
 


Vaslui: Consilierii judeţeni au votat programul de investiţii publice
joi, 24 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consilierii judeţeni au votat marţi programul de investiţii publice al judeţului Vaslui, pe anul 2012.
Potrivit reprezentanţilor CJ Vaslui pot fi cuprinse în programul de investiţii publice numai acele obiective de investiţii pentru care sunt asigurate integral surse de finanţare prin proiectul de buget multianual. La întocmirea Programului de investiţii publice al judeţului pe anul 2012 s-au avut în vedere obiectivele prioritare stabilite în documentul strategic referitor la dezvoltarea Vasluiului în perioada 2009-2013, cu orizontul de timp 2013-2020. Astfel, obiectivul general al strategiei este de reducere a diferenţelor de dezvoltare economică şi socială dintre judeţul Vaslui şi celelalte judeţe din România, precum şi a decalajelor intrajudeţene dintre mediul rural şi urban.
'Programul de investiţii pe anul 2012 propune spre finanţare obiective aflate în derulare, precum şi obiective noi, structurate astfel: reabilitarea şi modernizarea infrastructurii de transport rutier, dezvoltarea infrastructurii judeţene de sănătate, dezvoltarea infrastructurii de servicii sociale, reabilitarea şi conservarea patrimoniului cultural, îmbunătăţirea condiţiilor de mediu", a declarat preşedintele CJ Vaslui, Vasile Mihalachi.
Potrivit acestuia, ca surse de finanţare, proiectele de investiţii propuse se bazează pe fonduri europene nerambursabile, pe fonduri de la bugetul local, bugetul de stat şi credite la instituţii bancare.
"Având ca sursa de finanţare fondurile europene atrase, avem în vedere finalizarea în acest an a obiectivelor demarate în anul 2009: reabilitarea Teatrului 'Victor Ion Popa' şi a Muzeului 'Vasile Pârvan' din Bârlad, precum şi continuarea lucrărilor de reabilitare şi modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui', a precizat preşedintele CJ Vaslui.
Un alt obiectiv de maximă importanţă pentru judeţul Vaslui care continuă şi în acest an este sistemul integrat de management al deşeurilor solide. Principalele obiective de investiţii finanţate din bugetul local şi bugetul de stat sunt reabilitarea sistemului de alimentare cu apă, a sistemului de canalizare şi a staţiilor de epurare din Vaslui, Bârlad, Huşi şi Negreşti, precum şi reabilitarea şi modernizarea drumurilor judeţene. AGERPRES/(AS - Loredana Ciobanu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Romeo Stavarache: Sunt adeptul paşilor mărunţi, făcuţi cu tenacitate şi responsabilitate pe termen mediu şi lung (interviu) Primarul municipiului Bacău, liberalul Romeo Stavarache, aflat la cel de-al treilea mandat ca edil, vorbeşte, într-un interviu acordat AGERPRES, despre ceea ce l-a determinat să ia decizia de a rămâne în continuare alături de băcăuani, despre atuurile care l-au ajutat să câştige, cu aproape un an în...
Dolj: Modernizarea ambulatoriului Spitalului Judeţean, întârziată cu peste doi ani pentru nerespectarea normelor sanitare Proiectul de modernizare a ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova a fost întârziat doi ani şi jumătate, pentru că firma care l-a realizat iniţial nu a respectat normele sanitare şi de securitate la incendiu, apoi şi-a încetat activitatea în România, motiv pentru care Consiliul Judeţean...
Liviu Dragnea, candidat USL la preşedinţia CJ Teleorman: Ne vom ţine departe de aroganţa fostei puteri (interviu) Preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Liviu Dragnea, candidat USL pentru un nou mandat, afirmă într-un interviu acordat AGERPRES că, dacă va câştiga competiţia electorală, printre priorităţile sale vor fi modernizarea infrastructurii, precum şi investiţiile, care să absoarbă forţa de muncă neutilizată...
Vaslui: Proiectul de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă, la final Proiectul "Reabilitarea modernizarea şi echiparea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui" a ajuns la final, autorităţile judeţene organizând, joi, conferinţa de închidere a acestuia.
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...