Cele mai citite
 


Autoguvernarea spitalelor va creşte eficienţa, va stimula competiţia şi va mări veniturile medicilor, susţine ministrul Sănătăţii
vineri, 25 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a prezentat, joi, la Suceava, în cadrul acţiunii "Zilele Medicale ale Sucevei", noul proiect de Lege a Sănătăţii.
Cepoi susţine că noua lege ar diminua birocraţia din spitale, ar majora salariile medicilor, ar îmbunătăţi calitatea actului medical şi ar conferi mai mult confort şi siguranţă pacienţilor.
"Avantajele noii legi ar fi o îmbunătăţire a calităţii serviciilor medicale, o creştere a finanţării, o debirocratizare a sistemului, un management mai liber şi mai performant pentru întregul sistem de sănătate (...) La noi, deşi medicina este definită ca o prefesie liberală, în sistemul public ea este o structură instituţionalizată şi medicul nu funcţionează ca un profesionist liber", a spus Cepoi.
Totodată, ministrul Sănătăţii consideră că, după aplicarea noii legislaţii, managementul spitalelor ar putea fi depolitizat, pentru că vor fi conduse de consilii de administrare din care vor face parte inclusiv reprezentanţii pacienţilor. Cepoi a spus, de asemenea, că "autoguvernarea spitalelor" ar permite luarea de decizii, fără aprobări de la organisme şi autorităţi superioare, în ceea ce priveşte dezvoltarea şi strategia unităţii, cu cine să aibă relaţii contractuale, astfel încât să devină instituţii eficiente care să răspundă nevoilor pacienţilor.
La 'Zilele medicale ale Sucevei', care se desfăşoară sub genericul 'Sănătatea vârstnicului. Actualităţi medicale', participă medici din toată ţara şi reprezentanţi ai unor firme de medicamente.
Ministrul Sănătăţii participă, joi, la Suceava, şi la Consiliul Naţional al Colegiului Medicilor din România (CMR), în cadrul căruia urmează să se stabilească strategia viitoare a acţiunilor colegiului, dar şi a relaţiilor cu actualii guvernanţi. AGERPRES/(A-Silvia Marcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vasile Cepoi: Noul proiect de lege a sănătăţii prevede autonomia managerială şi financiară a spitalelor Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a afirmat, marţi, că noul proiect de lege în domeniu prevede, printre altele, autonomia managerială şi financiară a spitalelor şi că medicii nu vor mai fi bugetari.
Proiect de lege: România deschide graniţele medicilor din alte ţări decât cele din UE România va deschide graniţele medicilor din alte ţări decât cele din Uniunea Europeană pentru a profesa în sistemul sanitar, informează printr-un comunicat de presă Ministerul Sănătăţii.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Ministrul Sănătăţii şi reprezentanţii CMR au căzut de acord asupra proiectului pilot privind statutul spitalelor Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, s-a întâlnit joi cu o delegaţie a Colegiului Medicilor din România, condusă de profesorul Vasile Astărăstoae, cele două părţi căzând de acord asupra conţinutului proiectului de modificare a Legii 95/2006, proiectului pilot privind statutul spitalelor şi privind...
Vasile Cepoi:Proiectul noii legi a sănătăţii va intra în dezbaterea Parlamentului în luna septembrie, după dezbaterea publică Proiectul noii Legi a sănătăţii va intra în dezbaterea Parlamentului în luna septembrie, după ce va sta în dezbatere publică două luni, a declarat, miercuri, ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, care a participat la Conferinţa Asiguratorilor din România.
Reorganizarea caselor de asigurări în societăţi de asigurări de tip mutualist, o propunere din noul proiect de Lege a sănătăţii Reorganizarea caselor de asigurări în societăţi de asigurări de tip mutualist, după modelul celor din Belgia, reprezintă o soluţie de viitor pentru evoluţia sistemului public de asigurări, a declarat, miercuri, ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, care a participat la Conferinţa Asiguratorilor din România...