Cele mai citite
 


Bihor: Patru copii cu reacţie pozitivă la tuberculină, în cazul educatoarei descoperite cu TBC
vineri, 25 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Patru din cei 147 de copii suspecţi de contaminare cu bacilul Koch de la educatoarea depistată cu TBC au prezentat o reacţie pozitivă la testul cutanat cu tuberculină, ceea ce conduce la examinări aprofundate.
Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bihor, dr. Marius Pîrcioagă, a declarat, pentru AGERPRES, că în urma anchetei epidemiologice, efectuate în cazul focarului, concluziile raportului de joi arată că patru copii au prezentat o reacţie pozitivă la antigenul specific, tuberculina, urmând să fie examinaţi clinic şi radiologic la Dispensarul TBC Oradea.
În ce priveşte personalul angajat, s-a diagnosticat o singură persoană cu pneumonie acută dreaptă, căreia i s-a indicat tratament cu antibiotice, obişnuite, urmând ca peste 7-10 zile să fie evaluată radiologic sau necesită investigaţii suplimentare.
Un număr de 147 de copii care frecventează Grădiniţa 27 din Oradea, membrii familiilor acestora, dar şi personalul grădiniţei au fost testaţi pentru depistarea bacilului Koch, după ce educatoarea, care în urma unei răceli a rămas cu o tuse rebelă la tratament, şi-a făcut analize amănunţite la Dispensarul TBC şi a descoperit că este infectată cu bacilul tuberculozei. Educatoarea a fost internată în spital unde urmează tratamentul specific.
Personalul DSP Bihor a luat toate măsurile adecvate în asemenea împrejurări, au dispus curăţenie generală şi dezinfecţie riguroasă în grădiniţă. AGERPRES/(AS-Eugenia Paşca)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: O educatoare depistată cu TBC şi aproape 150 de copii cu suspiciune de infectare O educatoare a fost depistată cu tuberculoză (TBC), ea prezentând pericol de îmbolnăvire pentru aproximativ 150 de copii, precum şi pentru familiile acestora şi personalul grădiniţei.
Bihor: Anchetă epidemiologică a DSP la FMF, după ce trei studenţi străini au fost depistaţi cu TBC Oradea, 27 oct /Agerpres/- Direcţia de Sănătate Publică Bihor desfăşoară o anchetă epidemiologică la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea, după ce în rândul studenţilor s-au înregistrat trei cazuri de TBC.
Bihor: Directorul DSP Bihor consideră binevenită modificarea şi dezbaterea legii sănătăţii Oradea, 13 ian /Agerpres/- Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bihor, dr. Marius Pârcioagă a declarat vineri că este binevenită modificarea legii-cadru a reformei sistemul sanitar prin actualul cadru legislativ pus în dezbatere pentru că parteneriatul public-privat va rezolva problemele...
Bihor: Director DSP - Bolnavii de diabet au nevoie de o educaţie multidisciplinară Oradea, 7 apr/Agerpres/- Bolnavii de diabet zaharat au nevoie de o educaţie multidisciplinară pentru tratament şi managementul bolii, a declarat joi, într-un comunicat remis AGERPRES, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bihor, dr. Daniela Rahotă.
Bihor: Carantina a fost ridicată la Spitalul municipal din Oradea Carantina impusă joi, 8 martie, la Spitalul Municipal din Oradea s-a ridicat luni, potrivit şefului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bihor, dr. Marius Pîrcioagă, dar accesul în instituţie este totuşi limitat, fiind confirmate 23 de cazuri cu salmoneloză.
Bihor: Doar 6,12% din femei au beneficiat de programul naţional de depistare precoce a cancerului de col uterin Oradea, 2 mar /Agerpres/- Procentul femeilor bihorence care şi-au efectuat, în ultimii trei ani, testul de depistare precoce a cancerului de col uterin prin programul naţional finanţat de Ministerul Sănătăţii este de doar 6 %, a anunţat Daniela Rahotă, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică...