Cele mai citite
 


Colaborare româno - israeliană în domeniul sănătăţii
vineri, 25 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, s-a întâlnit cu ambasadorul statului Israel, Dan Ben-Eliezer, informează Ministerul Sănătăţii printr-un comunicat de presă transmis joi AGERPRES.
Cei doi oficiali au discutat despre relaţiile de colaborare dintre cele două state în domeniul Sănătăţii şi au reiterat necesitatea concretizării planului de acţiuni semnat la Ierusalim în toamna anului trecut, în vederea continuării colaborării existente.
Ministrul Sănătăţii şi-a exprimat dorinţa de a demara mai multe parteneriate cu experţi israelieni în domenii precum reabilitarea spitalelor sau implementarea şi utilizarea sistemelor informatice e-health.
'Majoritatea unităţilor sanitare prezintă o structură pavilionară construită înaintea anilor 90. Suntem interesaţi de experienţa firmelor din ţara dumneavoastră în vederea demarării mai multor lucrări de reabilitare. De asemenea, suntem avem în vedere încheierea de parteneriate public-private pentru construirea a cel mult 8 spitale regionale', a declarat ministrul.
Ministrul român al Sănătăţii a explicat procesul demarat de ţara noastră pentru reformarea sistemului sanitar şi elaborarea unui nou cadru legislativ de organizare şi funcţionare.
De asemenea, s-au stabilit mai multor parteneriate privind schimburi de experienţă între profesioniştii care lucrează în urgenţă./AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vasile Cepoi: MS lucrează la un program de completare a programului de urgenţă în secţiile din spitale În spitalele din România nu întotdeauna există toate resursele necesare pentru finalizarea unui caz de politraumă, iar din acest motiv Ministerul Sănătăţii lucrează la un program de completare a programului de urgenţă în secţiile din spitale, a anunţat, vineri, la Târgu Mureş, ministrul Vasile Cepoi...
Acord între BEI şi MS pentru consultanţă în pregătirea proiectelor privind construirea spitalelor regionale Ministerul Sănătăţii şi Banca Europeană de Investiţii au semnat luni un Acord de servicii de consiliere, în valoare de 1,5 milioane de euro, având ca scop facilitarea pregătirii proiectelor în vederea construirii a trei spitale regionale la Iaşi, Cluj-Napoca şi Craiova.
Ministrul Sănătăţii a aprobat planul de investiţii de urgenţă pentru Spitalul de Arşi Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a aprobat vineri planul de măsuri privind igienizarea Spitalului Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri Bucureşti.
UPDATE/Dr. Arafat: Am revenit în Ministerul Sănătăţii pentru că motivul pentru care am plecat nu mai există Dr. Raed Arafat a declarat, marţi, că a acceptat să revină în poziţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, deoarece motivul care l-a determinat să îşi dea demisia nu mai există şi este normal să îşi continue activitatea.
Florian Bodog: Suntem în discuţii pentru a aduce în procedură de urgenţă la Unifarm citostaticele care lipsesc Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat miercuri, la Palatul Parlamentului, că în prezent se fac demersuri pentru a aduce în procedură de urgenţă la Unifarm citostaticele care lipsesc din spitale pentru tratamentul pacienţilor cu afecţiuni oncologice.
Vasile Cepoi: Nu plec, nu vreau să fac jocul nimănui Ministrul sănătăţii, Vasile Cepoi, a declarat, referitor la acuzaţiile ANI, că nu îşi va da demisia decât dacă premierul i-o va cere şi a spus că nu va pleca din funcţie pentru că nu vrea să facă jocul nimănui.