Cele mai citite
 


Argeş: Peste o mie de cazuri de viroză la copii
sâmbătă, 17 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Pediatrie
 

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Argeş a anunţat că, în ultima săptămână, s-au înregistrat în judeţ peste o mie de cazuri de viroză la copiii sub 14 ani.

La grupa de vârstă sub un an au fost înregistrate 168 de cazuri, la grupa 1 - 4 ani, 420 de cazuri, iar la grupa 5 - 14 ani, 414 cazuri, toate cifrele fiind în creştere uşoară faţă de săptămâna precedentă.

Alte 491 de cazuri de viroză au fost înregistrate la persoanele de peste 15 ani.

Potrivit reprezentanţilor DSP Argeş, principala cauză a înmulţirii cazurilor de viroză o reprezintă răcirea vremii, asociată cu fluctuaţiile de temperatură.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
A început campania de vaccinare împotriva gripei sezoniere Primii beneficiari ai vaccinării împotriva gripei sezoniere au fost 40 de bătrâni de la Căminul de Bătrâni 'Schitu Darvari' din Bucureşti.
Iaşi: A crescut numărul virozelor şi pneumoniilor Numărul virozelor respiratorii şi al pneumoniilor înregistrate în judeţul Iaşi, în primele două săptămâni ale lunii, a crescut, susţin reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică.
Argeş: Toţi copiii sub doi ani vor fi consultaţi de medicii de familie; 12 cazuri de îmbolnăvire confirmate Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Argeş le-a cerut, miercuri, medicilor de familie din judeţ să-i consulte pe toţi pacienţii cu vârsta sub doi ani, în contextul în care 12 copii au fost internaţi în ultimele zile cu o infecţie a cărei cauză nu a fost încă stabilită cu exactitate.
Argeş: 14 copii de la o şcoală din Piteşti au fost interneţi cu toxiinfecţie alimentară Direcţia de Sănătate Publică (DSP) şi Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) au declanşat duminică o anchetă epidemiologică, după ce 14 copii de la o şcoală din municipiul Piteşti au fost internaţi în ultimele zile cu toxiinfecţie alimentară.
Raceala gripa sau viroza - cum facem diferenta? Nas infundat, usturime in gat si febra – simptome cu care toti ne-am confruntat la un moment dat, insa fara sa stim daca este vorba de o simpla raceala, gripa sau o viroza de sezon. Care este diferenta intre aceste boli si mai ales cum le putem trata? Desi la prima vedere pot avea manifestari...
Argeş: Bacteria E-coli a fost depistată în probele recoltate de la mai mulţi angajaţi de la Lactate Brădet Bacteria E-coli a fost depistată în probele recoltate de la mai mulţi angajaţi ai societăţii Lactate Brădet, conform datelor transmise de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Argeş către Ministerul Sănătăţii şi Instituţia Prefectului Argeş.