Cele mai citite
 


Constanţa: 50 de turişti cu simptome de toxiinfecţie alimentară după ce au mâncat la un restaurant din Eforie Sud
vineri, 25 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul turiştilor cu simptome de toxiinfecţie alimentară după ce au mâncat la restaurantul Flacăra din staţiunea Eforie Sud a ajuns joi la 50 de persoane, după ce miercuri dimineaţă au fost semnalate primele cinci cazuri de îmbolnăvire.
Începând de joi, ora 16,00, în respectiva unitate de alimentaţie publică nu se mai serveşte mâncare gătită până la finalizarea investigaţiilor bacteriologice în laboratorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa.
Turiştii care s-au îmbolnăvit erau cazaţi la sanatoriul balnear Vraja Mării din Eforie Sud, un total de circa 200 de persoane mâncând la restaurantul Flacăra.
Potrivit directorului DSP Constanţa, dr. Constantin Dina, trei dintre bolnavi, care prezentau sindrom de deshidratare, au fost internaţi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa.
''Restul bolnavilor, cu forme uşoare de boală, nu au necesitat internarea şi au primit tratament ambulatoriu după consultaţia de specialitate'', a menţionat reprezentantul DSP.
Acesta a informat, printr-un comunicat remis presei, că miercuri s-au înregistrat 21 de bolnavi, iar joi până la ora 14,00 un număr de 29 de bolnavi, aceştia prezentând simptome digestive - scaune apoase, colici abdominale, senzaţie de vomă, frisoane şi febră.
Miercuri dimineaţă, după semnalarea primelor cazuri de îmbolnăvire, DSP a trimis la faţa locului o echipă de intervenţie care a declanşat o anchetă epidemiologică.
Printre măsurile luate au fost depistarea consumatorilor şi a bolnavilor care prezentau simptomatologie digestivă, evalurea condiţiilor igienico-sanitare din blocul alimentar şi a stării de sănătate a personalului, recoltarea de probe din alimente, de pe suprafeţele de lucru, precum şi recoltarea de probe de la personalul restaurantului (exudate nazale şi faringiene, coproculturi).
În urma triajului epidemiologic al personalului din blocul alimentar, trei angajaţi cu simptomatologie digestivă au fost scoşi din producţie.
Conform reprezentantului DSP, asistenţa medicală, pe perioada evoluţiei evenimentului, este asigurată de către un medic aflat în relaţie contractuală cu restaurantul suspectat de existenţa focarului de toxiinfecţie alimentară. AGERPRES/(AS-Nona Jalbă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UPDATE Constanţa: Turişti cu simptome de toxiinfecţie alimentară după ce au mâncat la un restaurant din staţiunea Eforie Sud Numărul turiştilor cazaţi la sanatoriul balnear 'Vraja Mării' din Eforie Sud care au început să se simtă rău după ce au mâncat, miercuri dimineaţă, la restaurantul Flacăra din aceeaşi staţiune, a crescut de la 5 la 15 persoane, două dintre acestea fiind transportate la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase...
Constanţa: Turişti suspectaţi că au toxiinfecţie alimentară, la un hotel din staţiunea Mamaia Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa au demarat, miercuri, o anchetă epidemiologică la un hotel din staţiunea Mamaia, după ce mai mulţi turişti care au mâncat în cadrul unităţii respective au început să prezinte simptome specifice toxiinfecţiei alimentare.
Constanţa: 11 din cei 12 pacienţi spitalizaţi cu toxiinfecţie după ce au mâncat la un hipermarket, externaţi Din totalul de 12 persoane spitalizate cu toxiinfecţie alimentară, în perioada 23-26 decembrie, după ce au mâncat produse preparate la un hipermarket din municipiul Constanţa, în prezent mai este internat un singur bolnav.
Braşov: Anchetă la Făgăraş după ce mai mulţi copii şi adulţi au făcut toxiinfecţie alimentară Braşov, 11 mai/Agerpres/- Direcţia Sanitară Veterinară pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov şi Direcţia de Sănătate Publică DSP Făgăraş au deschis o anchetă, după ce 24 de persoane, din care 21 de copii, au ajuns marţi seara la Spitalul Municipal din Făgăraş cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară...
Constanţa: Anchetă în cazul unui posibil focar de toxiinfecţie alimentară la un hotel din Eforie Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Constanţa a demarat o anchetă, după ce, miercuri, cinci turişti, printre care trei copii, cazaţi la un hotel din staţiunea Eforie Nord, au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, cu simptome specifice unei toxiinfecţii alimentare.
Sibiu: Opt elevi din Bucureşti, internaţi la Spitalul din Mediaş, suspecţi de toxiinfecţie alimentară Opt elevi din Bucureşti aflaţi în cantonament în judeţul Sibiu au fost internaţi joi dimineaţa la Spitalul Municipal din Mediaş cu simptome de toxiinfecţie alimentară, fiind în derulare şi o anchetă epidemiologică, a precizat pentru AGERPRES directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Gabriel Budescu...