Cele mai citite
 


Doctor român dat în judecată de un pacient căruia i s-a amputat penisul, declarat nevinovat de justiţia americană
vineri, 25 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Laurenţiu Boeru, medic care profesează în Statele Unite, a fost declarat nevinovat săptămâna aceasta de un tribunal din Miami, la capătul unui proces care a început la 14 mai, intentat de un pacient peruan căruia i s-a amputat penisul din cauza unei infecţii survenite după o operaţie de implant genital, relatează alaskadispatch.com.
Milla, care avea în momentul operaţiei 60 de ani, l-a dat în judecată, în 2009, pentru malpraxis pe Laurenţiu Boeru, care a fost anestezist la operaţia suferită de el pentru mărirea penisului, în 2007. Medicul român a susţinut că pacientul s-a infectat pentru că nu s-a îngrijit cum trebuie după intervenţia chirurgicală. Juraţii au dat verdictul după mai puţin de o oră de dezbateri, arată Courthouse News Service.

Milla avea hipertensiune şi diabet şi a recurs la intervenţia chirurgicală pentru a-şi corecta disfuncţia erectilă. La nouă zile după operaţie, s-a declanşat infecţia care s-a transformat în gangrenă, determinând amputarea penisului. El l-a dat în judecată pe Laurenţiu Boeru, cerând despăgubiri de zeci de milioane de dolari şi susţinând că medicul nu a ţinut seama de starea lui de sănătate şi de bolile de care suferă.

Boeru s-a apărat spunând că limitele îngrijirilor post-operatorii sunt între şase şi 24 de ore, acestea fiind apoi în sarcina pacientului.

Autorităţile americane l-au deportat pe Milla în Peru după ce a făcut plângerea, aşa că el a depus mărturie prin Skype. 'Sunt sigur că, dacă reclamantul ar fi fost aici, rezultatul ar fi fost altul', a spus avocatul lui Milla. 'În cele din urmă, indiferent de ce au decis juraţii, dl Milla trebuie să înveţe să trăiască toată viaţa cu consecinţele deciziei dr Boeru', a adăugat apărătorul.

Milla l-a dat în judecată şi pe medicul urolog, însă lucrurile s-au rezolvat anul trecut în afara justiţiei.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Medic acuzat şi dat în judecată pentru malpraxis Un medic de la Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria'' din Iaşi este cercetat penal pentru vătămare corporală, după ce în urma unei operaţii de circumcizie, efectuată în 2008, a ars penisul unui nou născut.
Conducerea SJU Alba Iulia ia în calcul acţionarea în judecată a Hexi Pharma dacă firma va fi găsită vinovată Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia, Nicoleta Coşarcă, a susţinut, marţi, într-o conferinţă de presă, că va acţiona în judecată compania Hexi Pharma dacă aceasta va fi găsită vinovată în scandalul dezinfectanţilor şi că îi va consilia şi pe pacienţi să facă acelaşi lucru.
Sorin Oprescu: Este exagerată chestiunea cu infecţii care provoacă moartea oamenilor Medicul Sorin Oprescu, primar suspendat al Capitalei, a declarat marţi că nu îl cunoaşte pe patronul firmei Hexi Pharma, Dan Condrescu, susţinând că "este exagerată chestiunea cu infecţii care provoacă moartea oamenilor".
Schimb de copii la o maternitate din Ural: Despăgubiri de circa 200.000 de dolari Un tribunal din regiunea Celiabinsk a decis luni ca maternitatea unde acum 12 ani s-a produs un schimb accidental de copii să plătească celor două familii prejudiciate despăgubiri în valoare a câte 3 milioane de ruble (101,200 de dolari) fiecăreia, transmite RIA Novosti.
Japonia:Spital condamnat să despăgubească un bărbat care a dus o viaţă grea după ce a fost încurcat la maternitate Un tribunal din Tokyo a obligat, marţi, un spital nipon să plătească despăgubiri în valoare de 38 de milioane de yeni /circa 277.000 de euro/ unui bărbat care a dus o viaţă grea din cauză că la maternitate a fost încurcat cu alt bebeluş şi, prin urmare, a trăit într-o familie săracă, relatează agenţia...
Compania germană TÜV Rheinland, găsită vinovată în scandalul implanturilor PIP Compania germană TÜV Rheinland, lider mondial în controlul calităţii, a fost găsită vinovată joi de un tribunal francez în scandalul implanturilor mamare de tip PIP, ce conţineau un gel silicon industrial în locul unui gel medical omologat, instanţa estimând că aceasta 'nu şi-a îndeplinit obligaţiile'...