Cele mai citite
 


Fonduri în valoare de 2, 1 milioane de euro strânse cu prilejul Life Ball
vineri, 25 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Life Ball, cel mai mare eveniment dedicat luptei împotriva SIDA, s-a bucurat cu prilejul desfăşurării celei de a 20-a ediţii a sa, la data de 19 mai 2012, la Viena, de câştiguri record în valoare de 2, 1 milioane de euro, ce urmează să fie utilizate pentru sprijinirea de proiecte internaţionale şi naţionale în vederea ajutării persoanelor bolnave de SIDA.
'Prin fondurile strânse anul acesta la Life Ball avem posibilitatea să continuăm proiectele ce vizează reducerea numărului de cazuri de SIDA şi mai ales combaterea transmiterii virusului HIV de la mamă la copil', a afirmat organizatorul balului, Gery Keszler, potrivit postului public de televiziune ORF:
Kezler a afirmat că fondurile strânse anul acesta vor fi folosite şi în campanii de prevenire şi informare la nivel internaţional, în Rusia spre exemplu unde s-a înregistrat cel mai ridicat număr de persoane neinformate cu privire la pericolul prezentat de infectarea cu HIV.
O sumă de 700.000 de euro va fi oferită Asociaţiei Clinton Health Access Initiative, pentru reducerea pe cât de mult posibil a numărului de infectări cu HIV în Uganda şi Zambia.
În ambele state rata transmiterii virusului HIV de la mama purtătoare la copil este de 40%. Fundaţia amfAR va primi 500.000 de euro. O parte a fondurilor strânse la Aids Solidarity Gala, în cadrul aceluiaşi eveniment, va reveni programului Organizaţiei Naţiunilor Unite - UNAIDS, care va sprijini un proiect în Rusia.
O altă parte a fondurilor va reveni iniţiativelor locale austriece, asociaţiei Positiver Dialog şi Buddy Berein.
Peste 40.000 de persoane au luat parte la 19 mai, la evenimentul care s-a desfăşurat, potrivit tradiţiei, în piaţa din faţa Primăriei Vienei. Tema din 2012 a Life Ball a fost focul (după ce în ultimii trei ani temele au fost aerul, pământul şi apa), însoţită de sloganul 'Fight the Flames of Ignorance' (Luptaţi cu flăcările ignoranţei).AGERPRES/(Smaranda Câmpeanu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Life Ball la Viena cu Bill Clinton, Janet Jackson şi Brooke Shields, pentru strângerea de fonduri anti-SIDA Life Ball, cel mai mare eveniment caritabil din Europa dedicat luptei împotriva SIDA, va avea loc sâmbătă, 21 mai, la Viena. Cea de-a 19-a ediţie a extravagantului bal va reuni şi de această dată personalităţi marcante ale lumii politice, precum fostul preşedinte american Bill Clinton, dar şi ale showbiz-ului...
România, în pericol de epidemie de HIV România este în pericol să cadă pradă unei epidemii de HIV în rândul consumatorilor de droguri injectabile în lipsa banilor destinaţi prevenirii contactării virusului, avertizează experţi de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, citaţi de revista americană Time, în ediţia din 13-20 septembrie.
MS pregăteşte un program special de prevenire a HIV în rândul persoanelor dependente de droguri Bucureşti, 11 sep /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii transmite sâmbătă că are cunoştinţă de situaţia actuală privind achiziţia şi distribuţia de seringi în rândul persoanelor dependente de droguri, susţinând că pregăteşte un program special, care va fi finanţat de la bugetul de stat şi care va prelua...
SIDA după 30 de ani: trebuie menţinute succesele şi continuate eforturile de prevenire a infectării Şefi de stat şi de guvern, lideri ai comunităţii ştiinţifice, societăţii civile şi din sectorul privat se reunesc în perioada 8-10 iunie la New York la Reuniunea la Nivel Înalt a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) privind SIDA, ocazie unică pentru a re-examina progresele înregistrate...
Cluj: Campanie a studenţilor farmacişti de responsabilizare şi informare socială asupra virusului HIV Organizaţia Studenţilor Farmacişti (OSF) din Cluj-Napoca a început, luni, o campanie de responsabilizare şi informare socială asupra virusului HIV şi a consecinţelor infecţiei cu acesta.
Life Ball împotriva SIDA de la Viena a adunat suma de 1,9 milioane de euro Cea de a 19-a ediţie a celui mai mare eveniment european de luptă împotriva SIDA care s-a desfăşurat sâmbătă la Viena a permis adunarea a 1,9 milioane de euro, au anunţat miercuri organizatorii, citaţi de AFP.