Cele mai citite
 


Gheorghe Nodiţi, candidat PDL la primăria Timişoara: Vreau să blochez mafia imobiliară şi să protejez patrimoniul (interviu)
vineri, 25 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prof. univ. dr. Gheorghe Nodiţi, managerul general al Spitalului Judeţean Timişoara, are 57 de ani şi este candidatul PDL pentru Primăria Timişoarei.
Chirurgul de la Clinica de Politraumatologie, Chirurgie Reparatorie şi Arşi, care a salvat vieţile celor trei mineri răniţi în accidentul de la Anina, în 2005, a intrat în lupta electorală pentru că vrea să le aducă timişorenilor împlinirea speranţelor, după aproape două decenii de ''promisiuni neonorate decât în foarte mică măsură'', de către predecesorii săi.

AGERPRES: Sunteţi un chirurg renumit, cel care i-a readus la viaţă pe minerii accidentaţi la Anina, care au fost aduşi la dumneavoastră 'cu creierii plini de pământ', după cum spuneaţi atunci. De ce aţi ales să părăsiţi spitalul pentru munca administrativă din primărie?
Prof. Gheorghe Nodiţi: Sunt, în continuare, managerul Spitalului Judeţean Timişoara, iar în ceea ce priveşte profesia de chirurg, aceasta este parte din viaţa mea. Am peste 30 de ani de activitate ca medic, într-un domeniu de vârf al chirurgiei. În fiecare zi, am luat cele mai bune decizii pentru pacienţii mei. Am lucrat întotdeauna în echipă, atât în blocul operator, cât şi din postura de director al Spitalului Judeţean Timişoara. Consider că sunt pregătit şi că am experienţa necesară ca să reprezint interesele timişorenilor pentru următorii patru ani, la Primăria Timişoara.

AGERPRES: Ce obiective prioritare intenţionaţi să puneţi în practică după preluarea mandatului de primar pentru a veni în folosul cetăţenilor?
Prof. Gheorghe Nodiţi: Una dintre preocupările principale este legată de protejarea patrimoniului Timişoarei şi de blocarea acţiunilor mafiei imobiliare. Vedeţi şi dumneavoastră că Timişoara este sub asediul unor grupuri infracţionale, conectate atât la mediul justiţiei cât şi la cel administrativ. Nu e posibil ca Timişoara să piardă, rând pe rând, clădirile care găzduiesc spitalele importante din oraş. În acest context, al pierderii imobilelor pe bandă rulantă, propun înfiinţarea de urgenţă a unei maternităţi dotate la standarde europene. Şi, nu în ultimul rând, menţionez un alt proiect vital din programul nostru administrativ care cuprinde finalizarea centurii oraşului, precum şi transformarea centrului istoric al oraşului în zonă pietonală.

AGERPRES: Care ar fi, în opinia dumneavoastră, proiectele ce trebuie implementate pentru a rezolva problemele stringente ale ale comunităţii?
Prof. Gheorghe Nodiţi: O problemă stringentă a oraşului este legată de lipsa locurilor din grădiniţe şi din creşe. Dacă tot am vorbit mai sus despre noi construcţii, în altă ordine de idei, vreau să demarez ridicarea unor noi grădiniţe şi creşe în marile cartiere ale Timişoarei. Un alt proiect al meu şi al echipei vizează găsirea unor soluţii civilizate pentru problema câinilor vagabonzi, în acord cu asociaţiile de protecţie a animalelor. Desigur, nu în ultimul rând, mă îngrijorează creşterea alarmantă a infracţionalităţii stradale, iar în acest sens propunem montarea, în toate mijloacele de transport în comun, a unor camere de luat vederi pentru descurajarea infractorilor, a delicvenţilor şi a cerşetorilor. Avem, de asemenea, o viziune globală şi un proiect integrat de dezvoltare pe termen mediu şi lung a oraşului. Concret, în dezbaterile publice pe care le organizăm în această campanie, specialiştii din echipa mea prezintă un proiect revoluţionar de urbanism, menit să pună în valoare toate obiectivele turistice importante ale Timişoarei, în subsidiar având în vedere continuarea programelor de izolare termică a blocurilor, eficientizarea CET-urilor şi realizarea unui transport public, cu adevărat la standard europene. Cât priveşte lucrările din infrastructură, acestea trebuie realizate într-o logică, pentru a nu ne mai trezi că după câteva luni de la asfaltarea unui tronson de drum îl spargem pentru a înlocui canalizarea şi ţevile de apă curentă.

AGERPRES: Aveţi proiecte pentru a căror realizare vă gândiţi să accesaţi fonduri europene şi să atrageţi investiţii care să aducă bani la bugetul local?
Prof. Gheorghe Nodiţi: Evident. Cheia succesului viitoarei administraţii timişorene va fi legată de abilitatea noastră de a atrage fonduri europene. Acest lucru nu se poate face pompieristic şi declarativ, ci mergând pe promovarea unor oameni specializaţi în această activitate. Vă asigur că pe lista mea de consilieri locali se află personae tinere, care au deja o experienţă în derularea programelor finanţate din fonduri europene.

AGERPRES: Vorbeaţi despre crearea de noi locuri de muncă în oraş. Cum înţelegeţi să le generaţi?
Prof. Gheorghe Nodiţi: În primul rând, prin schimbarea filosofiei de abordare a relaţiei cu cetăţeanul în interiorul primăriei. Municipalitatea trebuie să devină un partener al oamenilor de afaceri, nu o povară. Promit să desfiinţez traseele care generează corupţie şi nemulţumiri şi care reprezintă o frână în dezvoltarea economică a oraşului. Prin transparenţă vom deschide noi oportunităţi de afaceri în Timişoara şi, evident, noi locuri de muncă.

AGERPRES: Veţi redimensiona taxele şi impozitele locale?
Prof. Gheorghe Nodiţi: Da. Sigur că da. Timişoara este unul dintre cele mai 'scumpe' municipii din România la capitolul taxe şi impozite locale. Printr-o politică fiscală locală inteligentă, vom reuşi să micşorăm aceste taxe şi impozite prea ridicate care, pe bună dreptate, sunt privite de cetăţeni, acum, ca nişte biruri. AGERPRES/(AS-Otilia Halunga)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Andrei Chiliman: Aproximativ 30% din bugetul Primăriei - alocat pentru proiecte de investiţii majore (interviu) Finalizarea procesului de reabilitare termică a blocurilor, demararea programului de anvelopare a caselor, finalizarea lucrărilor la cartierul de locuinţe sociale din zona Odăi şi începerea cât mai rapidă a lucrărilor la parcările subterane se numără printre principalele preocupări ale primarului sectorului...
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...
Romeo Stavarache: Sunt adeptul paşilor mărunţi, făcuţi cu tenacitate şi responsabilitate pe termen mediu şi lung (interviu) Primarul municipiului Bacău, liberalul Romeo Stavarache, aflat la cel de-al treilea mandat ca edil, vorbeşte, într-un interviu acordat AGERPRES, despre ceea ce l-a determinat să ia decizia de a rămâne în continuare alături de băcăuani, despre atuurile care l-au ajutat să câştige, cu aproape un an în...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Tiberiu Marc, candidat USL la şefia CJ Sălaj: Propun un proiect pentru judeţ validat şi de partenerii europeni(interviu) Candidatul USL pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Sălaj, social-democratul Tiberiu Marc, cel care ocupă şi în prezent această funcţie, apreciază, într-un interviu acordat AGERPRES, că proiectul strategic de dezvoltare demarat în cele două mandate anterioare este corect în termeni de planificare...
INTERVIU/Marius Vulpe (ANP):Oamenii ştiu să-şi ceară drepturile;1,6 milioane euro, amenzile aplicate de CEDO în 2016 Amenzile aplicate de CEDO României din cauza condiţiilor de detenţie s-au ridicat anul trecut la 1,6 milioane de euro, afirmă directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Marius Vulpe, într-un interviu acordat AGERPRES, subliniind că suma totală, începând din 1990, este de peste...