Cele mai citite
 


Hospice Casa Speranţei a pus piatra de temelie la un centru de îngrijiri paliative
vineri, 25 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizaţia Hospice Casa Speranţei a anunţat joi demararea construcţiei primului centru de îngrijiri paliative în Bucureşti, pe un teren situat în sectorul 2, pe malul Lacului Plumbuita, în apropierea Mănăstirii Ghica.
Evenimentul a avut loc într-un cadru festiv, în prezenţa primarului sectorului 2, Neculai Onţanu şi a ambasadorilor SUA, Mark Gitensein, Marii Britanii, Martin Harris, Canadei, Philippe Beaulne, şi Italiei, Mario Cospito.
Potrivit acestora, până în prezent au fost strânşi din donaţii pentru acest proiect 3 milioane euro, dintr-un necesar de 4,7 milioane euro.
"Este un moment de fericire să ajung să pun piatra de temelie pentru o instituţie ce se adresează oamenilor. (..) În Bucureşti nu există un astfel de centru care să aibă atâtea componente. Sute de mii de oameni au nevoie de speranţă, aflându-se în faze terminale ale unor boli", a afirmat primarul Neculai Onţanu, cu ocazia evenimentului.
Fondatorul Hospice, Graham Perolls, a anunţat că primul centru de acest gen a fost deschis încă din 2006 în Braşov.
"Azi facem încă un pas de credinţă aici, pentru că sunt foarte mulţi pacienţi care au nevoie cu disperare de îngrijire", a spus Perolls.
Centrul se va construi pe trei nivele şi va fi o unitate cu servicii complexe de îngrijiri paliative în regim de internare, ambulator, centre de zi şi la domiciliul pacienţilor.
Va avea o capacitate de 30 de paturi la internare continuă pentru perioade limitate de timp şi va asigura anual 700 de internări.
O pacientă, beneficiară a serviciilor de la centrul din Braşov, Doina Matei, diagnosticată cu neoplasmă, a declarat cu această ocazie că este foarte mulţumită de îngrijirea pe care a primit-o, medicii reuşind să îi dea o proteză mamară şi să îi asigure un aparat de drenaj.
Invitaţii prezenţi, inclusiv primarul Neculai Onţanu, au făcut donaţii pentru acest centru, ambasadele cuprinse în proiect organizând periodic activităţi caritabile pentru strângere de fonduri cu oameni de afaceri. AGERPRES/(AS - Mihaela Tudorache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un nou centru de îngrijiri paliative va fi deschis în Bucureşti Construcţia unui nou centru de îngrijire paliativă va începe în primăvara anului viitor în sectorul 2, pe strada Tămâioarei 121-123 din cartierul Plumbuita şi se va finaliza în vara anului 2013, graţie unui proiect derulat de Hospice "Casa Speranţei".
Campanie de strângere de fonduri pentru o casă destinată copiilor de la Centrul Sf. Dimitrie O campanie de strângere de fonduri se desfăşoară în perioada 20 noiembrie - 20 ianuarie, în sprijinul copiilor de la Centrul social Sf. Dimitrie.
Proiect pentru pregătirea medicilor şi asistentelor în terapia arsurilor Spitalul pentru Copii "Grigore Alexandrescu", în calitate de autoritate contractantă, Clinica de Chirurgie Plastică a Spitalului judeţean Constanţa şi Spitalul Clinic de Copii Braşov, în calitate de parteneri naţionali, au lansat vineri proiectul "Perfecţionarea în terapia medico-chirurgicală de urgenţă...
Braşov: Primul centru privat specializat în implant cohlear din România Primul centru privat specializat în implant cohlear din România s-a inaugurat joi, la spitalul Sf. Constantin din Braşov.Centrul beneficiază de investiţii de peste 300.000 de euro, are trei săli de operaţie şi este dotat cu aparatură de ultimă generaţie produsă de lideri mondiali în domeniu, precum şi...
Braşov:Centru de Diagnostic şi Tratament Oncologic Cel mai modern Centru de Diagnostic şi Tratament Oncologic din Europa de Est a fost inaugurat, joi, la Braşov.
Braşov: Asociaţia Catharsis a împlinit 17 ani de activitate Asociaţia Catharsis din Braşov a împlinit, joi, 17 ani de activitate, timp în care zeci, sute, mii de persoane s-au bucurat de sprijin moral, material şi financiar, a declarat într-o conferinţă de presă preşedinta acesteia, Azota Popescu.