Cele mai citite
 


Nicolae Bacalbaşa, candidat USL la CJ Galaţi: Prioritare sunt proiectele europene ce asigură noi locuri de muncă(interviu)
vineri, 25 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consilierul judeţean PSD Nicolae Dobrovici Bacalbaşa, candidatul Uniunii Social Liberale la preşedinţia Consiliului Judeţean Galaţi, a acordat un interviu AGERPRES în care afirmă că vrea pentru judeţul Galaţi noi locuri de muncă prin atragerea de proiecte cu finanţare europeană.
Dr. Nicolae Dobrovici Bacalbaşa are 68 de ani, este medic primar anestezist, şef secţie şi profesor universitar. Absolvent al Facultăţii de Medicină din Bucureşti, conduce 'Reanimarea" Spitalului Clinic de Urgenţă din anul 1995. Şi-a început cariera didactică în 1993 ca şef de lucrări la Colegiul de Medicină, iar din 2006 predă la Facultatea de Medicină Galaţi. În prezent deţine al treilea mandat de consilier judeţean.

AGERPRES: Domnule dr. Nicolae Dobrovici Bacalbaşa candidaţi pentru prima dată la preşedinţia Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi, dar aveţi la activ trei mandate consecutive de consilier judeţean. Ce obiective prioritare veţi pune în practică dacă veţi prelua mandatul de preşedinte al CJ?
Nicolae Dobrovici Bacalbaşa: Am două obiective principale. Primul: refacerea reţelei sanitare a judeţului Galaţi şi mai ales eficientizarea Spitalului Judeţean 'Sf. Apostol Andrei'. Cel de-al doilea este reprezentat de crearea de locuri de muncă, prin accesarea fondurilor europene şi prin atragerea de noi investitori.

AGERPRES: Sunteţi un medic reputat şi în mod normal ar trebui să vă aplecaţi mai mult atenţia spre sectorul de sănătate, dar şi social. Ce vă propuneţi ca posibil preşedinte al CJ pentru modernizarea şi dotarea unităţilor spitaliceşti, creşterea calităţii actului medical, în special în mediul rural, îmbunătăţirea sistemului de învăţământ în mediul rural, asigurarea transportului elevilor?
Nicolae Dobrovici Bacalbaşa: În judeţul Galaţi este absolut necesară refacerea reţelei de centre de permanenţă şi substaţii de salvare în mediul rural, reţea distrusă în timpul 'domniei' portocalii. În al doilea rând, voi solicita impunerea unei atitudini normale, legale şi civilizate faţă de omul bolnav în unităţile medicale spitaliceşti şi nespitaliceşti.
În ce priveşte învăţământul, voi sprijini o educaţie în condiţii normale pentru cei cu nevoi speciale şi voi sprijini punctual - printr-un sistem de burse - pe copiii foarte dotaţi, dar săraci.

AGERPRES: Care ar fi în opinia dumneavoastră priorităţile în privinţa infrastructurii în judeţ, în special în ceea ce priveşte zonele inundabile?
Nicolae Dobrovici Bacalbaşa: Aici este într-adevăr o problemă. Galaţiul se află într-o zonă umedă, inundabilă. Oraşul este aşezat pe sol macroporic şi ridică probleme absolut speciale şi specifice de mediu şi inginerie ecologică, pe care le vom rezolva împreună cu specialiştii Univeristăţii 'Dunărea de Jos' din Galaţi.
 
AGERPRES: Galaţiul s-a făcut remarcat din punct de vedere economic ca un judeţ monoindustrial bazat pe siderurgie. Care consideraţi că ar fi investiţiile necesare în judeţ în funcţie de potenţialul oferit de acesta?
Nicolae Dobrovici Bacalbaşa: Prima prioritate o vor constitui proiectele cu finanţare europeană, care vor crea şi vor asigura locuri de muncă. În al doilea rând, vom sprijini legumicultura, mai ales că zona Matca este cel mai important bazin legumicol din România, prin soluţii deja gândite pentru depozitare cu facilităţi frigorifice şi desfacere centralizată.

AGERPRES: Dacă veţi câştiga alegerile, veţi fi la primul mandat de preşedinte al CJ. Cum vedeţi colaborarea cu viitorii consilieri judeţeni pentru a avea asigurată susţinerea proiectelor dumneavoastră?
Nicolae Dobrovici Bacalbaşa: La Galaţi sunt sigur de o majoritate bazată pe consilierii judeţeni ai USL, majoritate care va asigura moralitatea şi normalitatea funcţionării Consiliului Judeţean. AGERPRES/(AS-Dan Paic)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVÃ Olt: Un vârstnic şi-a donat economiile pentru incubatoare la Neonatologie, iar CJ a finanţat reabilitarea secţiei Anul 2016 a fost marcat în plan social de eforturile administraţiei şi cetăţenilor deopotrivă în sensul îmbunătăţirii condiţiilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, în mod special de la Secţia Neonatologie, un vârstnic donându-şi economiile pentru achiziţionarea de incubatoare în cadrul secţiei...
Liviu Dragnea, candidat USL la preşedinţia CJ Teleorman: Ne vom ţine departe de aroganţa fostei puteri (interviu) Preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Liviu Dragnea, candidat USL pentru un nou mandat, afirmă într-un interviu acordat AGERPRES că, dacă va câştiga competiţia electorală, printre priorităţile sale vor fi modernizarea infrastructurii, precum şi investiţiile, care să absoarbă forţa de muncă neutilizată...
INTERVIU/Marius Vulpe (ANP):Oamenii ştiu să-şi ceară drepturile;1,6 milioane euro, amenzile aplicate de CEDO în 2016 Amenzile aplicate de CEDO României din cauza condiţiilor de detenţie s-au ridicat anul trecut la 1,6 milioane de euro, afirmă directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Marius Vulpe, într-un interviu acordat AGERPRES, subliniind că suma totală, începând din 1990, este de peste...
Bistriţa-Năsăud: "Locomotivele" partidelor pentru alegerile parlamentare - grupaj Atragerea înapoi în ţară a celor plecaţi în străinătate, problemele fermierilor şi ale agriculturii în general, dezvoltarea infrastructurii şi turismului din judeţul Bistriţa-Năsăud sunt principalele priorităţi pe care spun că le vor avea în vedere dacă vor ajunge în Parlamentul României candidaţii la...
Horea Uioreanu, candidat USL la şefia CJ Cluj: Judeţul are potenţial de dezvoltare imens, puţin folosit(interviu) Candidatul USL la preşedinţia Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, deputatul liberal Horea Uioreanu, spune că 2012 este anul schimbării politice în România. El a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că prioritatea sa este schimbarea modului de a face politică, de la schimbarea modului de funcţionare...
Galaţi: Mai multe centre de permanenţă şi raţionalizarea numărului de paturi în spitale - priorităţile DSP în 2012 Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Valentin Boldea, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că priorităţile în domeniul sănătăţii pe anul 2012 sunt crearea unor noi centre de permanenţă, achiziţionarea de ambulanţe şi raţionalizarea numărului de paturi în spitale.