Cele mai citite
 


OMS şi UNICEF lansează un plan de urgenţă împotriva poliomielitei
vineri, 25 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ şi UNICEF au lansat joi, la Geneva, un plan de urgenţă împotriva poliomielitei, pe fondul reapariţiei acestei maladii, în ultimii ani, în China şi în Africa de Vest, unde fusese eradicată, transmite AFP.
"Eradicarea poliomielitei este pe punctul fie de a reuşi, fie de a eşua", a avertizat directorul general al OMS, Margaret Chan, chemând statele "să acţioneze mai bine şi mai rapid, concentrându-se pe zonele unde copiii sunt cei mai vulnerabili".

Pentru 2012 există însă şi veşti bune, cum ar fi eradicarea poliomielitei în India, declarată în luna februarie. Totodată, în primele patru luni ale lui 2012, numărul cazurilor de îmbolnăvire la nivel mondial a fost mai mic decât în aceeaşi perioadă a anilor anteriori.

Cu toate acestea, în trei ţări unde maladia rămâne endemică - Afganistan, Pakistan şi Nigeria - s-a înregistrat în 2011 o creştere alarmantă a numărului de cazuri.

OMS şi partenerii săi în cadrul planului de urgenţă - printre care fundaţia Bill şi Melinda Gates, şi Rotary International - prognozează că, în următorii 10 ani, 200.000 de copii ar putea rămâne paralizaţi din cauza acestei boli.

OMS mai estimează că lipsesc circa 945 milioane de dolari - jumătate din fondurile necesare - pentru a-şi atinge obiectivul de eradicare a poliomielitei în lume. Pentru a reuşi mobilizarea unui număr sporit de resurse, consiliul executiv al organizaţiei va prezenta în această săptămână Adunării generale o rezoluţie prin care acest obiectiv să devină o urgenţă de sănătate publică la nivel mondial.AGERPRES/(Irina Cristea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
OMS şi Unicef solicită Indiei să limiteze practica defecării în spaţii neamenajate Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (Unicef) au accentuat marţi nevoia urgentă pentru India, pe primul loc pe lista celor 12 ţări în care oamenii încă îşi fac nevoile în aer liber, în spaţii neamenajate, să limiteze această practică pentru a reduce incidenţa...
UPDATE VIRUSUL ZIKA OMS declară ''urgenţă globală de sănătate publică'' Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a apreciat luni că răspândirea virusului Zika, transmis prin înţepătura ţânţarului Aedes aegypti, constituie ''o urgenţă globală de sănătate publică'' întrucât poate fi corelată cu creşterea numărului de nou-născuţi cu malformaţii congenitale înregistraţi în Brazilia...
Peste 100 de milioane de copii vor fi vaccinaţi în Africa în cadrul unei campanii masive împotriva poliomielitei O campanie de vaccinare sincronizată împotriva poliomielitei în 13 ţări din Africa de vest şi centrală va începe sâmbătă, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), un răspuns masiv la cele trei cazuri depistate în 2016 în nordul Nigeriei, relatează AFP şi Reuters.
Ebola: OMS declară încetarea "urgenţei de sănătate publică de importanţă internaţională" Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat marţi că epidemia de Ebola nu mai constituie o "urgenţă de sănătate publică de importanţă internaţională", dar a atras atenţia asupra necesităţii menţinerii unui înalt nivel de vigilenţă în ţările din Africa de Vest pentru a preveni apariţia unor noi...
VIRUSUL ZIKA Reuniune de urgenţă a OMS pentru a determina dacă epidemia este o urgenţă de sănătate publică Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) îşi reuneşte luni Comitetul de urgenţă pentru a determina dacă epidemia provocată de virusul Zika, suspectat că ar provoca malformaţii congenitale, este o urgenţă de sănătate publică la nivel mondial, relatează AFP.
VIRUSUL ZIKA: OMS a convocat un comitet de urgenţă pentru analizarea situaţiei Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) va convoca un comitet de urgenţă la 1 februarie pentru a stabili măsurile ce vor fi luate la nivel internaţional ca urmare a răspândirii virusului Zika, considerat drept cauză responsabilă de leziuni ale creierului la bebeluşi născuţi în Brazilia, a anunţat joi...