Cele mai citite
 


Peste 400 de pensionari au participat la o întâlnire cu primarul Oprescu
vineri, 25 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei şi candidat pentru un nou mandat, s-a întâlnit miercuri seara cu peste 400 de pensionari bucureşteni.
În cadrul întâlnirii primarului i-au fost aduse la cunoştinţă problemele cu care se confruntă pensionarii dar şi propunerile pentru rezolvarea lor. Principalele doleanţe ale pensionarilor au făcut referire la preţurile mari la gigacalorie şi necesitatea producerii agentului termic în centralele de cartier, consolidarea şi reabilitarea termică a blocurilor, pieţele supraaglomerate, asistenţa medicală şi socială.
Sorin Oprescu a spus că are nevoie de sprijinul guvernului pentru rezolvarea anumitor probleme şi şi-a exprimat încrederea că actualul Executiv ''va înţelege'': Am încredere în aceşti tineri", a spus Oprescu.
Pe de altă parte, el a criticat guvernele care s-au succedat în ultimii 20 de ani.
"Aş vrea să ştiţi că e suficient că un guvern aflat la putere să-ţi dea liber, să poţi să te mişti, să nu te mişti în nişte canale şi nu mă refer la canalele financiare. Nu se întâmplă aşa ceva de obiecei. (...) Au vrut să controleze totul. Ori totul, ori nimic, indiferent de culoarea politică. Mulţi au tratat după culoare, dacă era de culoare portocalie, atunci se putea angaja peste tot, dacă nu avea culoarea aceasta mai aştepţi dumneata o tură. Îmi pare rău, dar ăsta este adevărul", a spus Oprescu.
Primarul general s-a referit şi la lucrările pe care le-a finalizat, respectiv pasajul Basarab şi Stadionul Arena Naţional.
"L-am auzit pe domnul preşedinte: Domnule, eu am gândit podul de la Basarab. Păi nu-i aşa. L-au gândit japonezii în 1997, iar în 1998 Lis (...) semnează ordinul de începere a lucrărilor la pasaj. 1998-2008 cred că 11 ani erau de ajuns. Ce trebuia să fac, să nu-l fac?", a comentat Sorin Oprescu.
Edilul-şef a reiterat faptul că preţul la gigacalorie va rămâne neschimbat şi la iarnă, de asemenea preţul la metrul cub de apă.
Primarul general a ascultat doleanţele şi propunerile mai multor pensionari. Astfel, una din propuneri se referea la reluarea iniţiativei de acum patru ani de înfiinţare a unui grup de pensionari din armată care să supravegheze străzile din Capitală, pieţele agroalimentare şi să raporteze primarului general problemele apărute.
Şeful Sindicatului Militar, Mircea Dogaru, i-a propus primarului general să poarte o discuţie concretă cu privire la solicitările punctuale ale lui Sorin Oprescu privind buna stare a oraşului.
Alte propuneri au vizat crearea unui model de externare dirijată a pacienţilor, la nivel de Capitală, sistem care ar trebui să funcţioneze la toate spitale subordonate Primăriei, construirea unui spital pe raza sectorului 6 şi a unui pasaj peste centura de la intrarea în Bucureşti spre Domneşti-Clinceni.
Pensionarii au ridicat şi problema pieţelor agroalimentare supraaglomerate una dintre soluţiile propuse fiind conceperea unor pieţe mai mici în zonele aglomerate.
Nu în ultimul rând pensionarii cu cerut sprijinul edilului şef pentru consolidarea blocurilor şi aplicarea Legii 10, posibilitatea ca proprietarii să încheie contractele cu firmele prestatoare de servicii în mod individual, în vederea scăderii costurilor, producerea agentului termic în centralele deja existente de cartier. AGERPRES/(AS - Sorin Peneş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sorin Oprescu despre asistenţa medicală din Maternitatea Giuleşti Asistenţa în secţiile de neonatologie şi reanimare de la Maternitatea Giuleşti este acoperită de 31 de angajaţi, dintr-un număr de 33 de posturi, a informat, vineri, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.
Sorin Oprescu: Se va crea un sistem complementar de asistenţă medicală de urgenţă în Bucureşti Bucureşti, 11 feb /Agerpres/ - Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, şi ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, au convenit, joi, în privinţa înfiinţării unui serviciu de ambulanţă complementar celui public, care ar avea drept scop o mai bună acoperire a întregului teritoriu al Bucureştiului şi, implicit...
Primarul general le-a cerut operatorilor de deszăpezire să acţioneze cu prioritate pe arterele din urgenţa I Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, le-a cerut luni, la comandamentul de iarnă, operatorilor de deszăpezire să acţioneze cu prioritate pe arterele din urgenţa I, în baterii, utilajele urmând să fie însoţite de echipaje ale Poliţiei Rutiere, astfel încât intervenţia acestora să fie eficientizată...
Andrei Chiliman: Aproximativ 30% din bugetul Primăriei - alocat pentru proiecte de investiţii majore (interviu) Finalizarea procesului de reabilitare termică a blocurilor, demararea programului de anvelopare a caselor, finalizarea lucrărilor la cartierul de locuinţe sociale din zona Odăi şi începerea cât mai rapidă a lucrărilor la parcările subterane se numără printre principalele preocupări ale primarului sectorului...
Mehedinţi: Măsuri de protecţie socială şi de asistenţă medicală pentru pensionari, pe perioada caniculei Reprezentanţii Instituţiei Prefectului-judeţul Mehedinţi vor avea, în perioada care urmează, întâlniri zonale cu reprezentanţii primăriilor, cu directorii unităţilor de învăţământ, cu şefii posturilor de poliţie şi ai serviciilor deconcentrate pentru asigurarea, mai ales în comunităţile rurale, a unor...
Apă şi asistenţă medicală, asigurate pentru locuitorii sectorului 2 pe perioada caniculei Primăria Sectorului 2 a înfiinţat puncte în care se va distribui apă rece către cetăţeni, semnalate corespunzător şi dotate cu aparate de aer condiţionat, având în vedere temperaturile ridicate care se înregistrează în Capitală.