Cele mai citite
 


Preşedintele CNAS: Finanţarea spitalelor - o problemă complexă
sâmbătă, 17 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, prof. dr. Irinel Popescu, a afirmat, vineri, că finanţarea spitalelor este o problemă complexă, legată de procentul din PIB alocat sănătăţii.
În opinia lui, trebuie să existe susţinere pentru alocarea unui procent mai mare pentru sănătate.
Preşedintele CNAS a menţionat că resursele sunt limitate, iar în acest an s-a recurs şi la soluţia creditelor de angajament pentru a asigura asistenţa medicală. Cu toate acestea, Irinel Popescu a opinat că ţine de capacitatea managerilor din sistem de a se adapta condiţiilor.
Prof. dr. Irinel Popescu s-a referit şi la necesitatea continuităţii în conducerea sistemului de sănătate.
Potrivit preşedintelui CNAS, printre metodele pentru creşterea finanţării se numără şi sistemul cost - volum, dar şi introducerea tichetelor de sănătate care ar putea rezolva problemele financiare, având în vedere că prin folosirea lor se vor aduna un miliard de lei în sistem.
În ceea ce priveşte mărirea contribuţiei pentru sănătate, aceasta nu este agreată, a subliniat preşedintele CNAS, care a făcut referire şi la necesitatea unei legislaţii adecvate pentru acest domeniu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dr.Lucian Duţă (CNAS):Vom transfera bani din decembrie pentru noiembrie pentru finanţarea spitalelor Dr. Lucian Duţă, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), a declarat, miercuri, că va transfera bani din decembrie pentru luna noiembrie în vederea finanţării spitalelor.
Buşoi: Bugetul CNAS pentru plata medicamentelor în 2014, creştere consistentă faţă de 2012 şi 2013 Preşedintele CNAS Cristian Buşoi a declarat luni într-o conferinţă de presă că bugetul alocat Casei pentru plata medicamentelor şi materialelor sanitare în 2014 este mai consistent faţă de 2012 şi 2013.
CNAS: Cardul de sănătate va fi de la 1 mai singurul instrument de validare şi decontare a serviciilor medicale Cardul de sănătate va deveni de la 1 mai singurul instrument de validare şi decontare a serviciilor medicale prevăzute în pachetul de bază, pentru persoanele asigurate cu vârsta de peste 18 ani, a precizat Casa Naţională de Asigurări de Sănătate într-un comunicat remis presei.
Adina Geană: CNAS nu are datorii Bucureşti, 12 mai /Agerpres/ - Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) nu are nicio datorie faţă de furnizorii de servicii, a declarat, miercuri, directorul CNAS, dr. Adina Geană, adăugând că 'sunt termene scadente, dar nu datorii, şi se vor plăti la timp'.
Preşedintele CNAS: Nu voi lua în considerare dosarele de hepatită făcute în laboratoarele din afara listei Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, a anunţat, miercuri, că nu va aproba spre decontare dosarele pacienţilor cu hepatită ale căror testări sunt făcute în alt laborator decât cele 50 anunţate oficial.
Preşedintele CNAS: Guvernul a introdus un medicament pentru boli rare pe lista de compensate şi gratuite Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, a anunţat, miercuri, că pe lista medicamentelor compensate şi gratuite adoptată marţi de Guvern se află şi o moleculă pentru boli rare.