Cele mai citite
 


Primarul Nichita salută decizia ministrului Sănătăţii de a debloca posturi pentru Iaşi
vineri, 25 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul social democrat Gheorghe Nichita, candidatul USL la Primăria Iaşi, salută decizia luată miercuri de Guvernul României în privinţa deblocării a 200 de posturi pentru Institutul Regional de Oncologie Iaşi şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă 'Sf. Spiridon' din Iaşi, se menţionează într-un comunicat de presă.
'Prezenţa doctorului Vasile Cepoi în Guvernul USL a fost determinantă pentru această decizie. Este o dovadă clară a faptului că Uniunea Social-Liberală, prin Guvernul Victor Ponta, are o altă atitudine faţă de Iaşi decât guvernele precedente', a declarat, în comunicatul de presă, primarul Gheorghe Nichita.
Deblocarea celor 200 de posturi pentru judeţul Iaşi vine la doar câteva zile după ce liderii USL Iaşi au organizat o amplă dezbatere pe teme de sănătate, sub titlul 'Iaşi, Centru Medical European'.
Prezent la eveniment alături de Gheorghe Nichita, candidatul USL la Primăria Iaşi, şi de Cristian Adomniţei, candidatul USL la Preşedinţia Consiliului Judeţean Iaşi, ministrul Sănătăţii Vasile Cepoi a dat asigurări că programul pe sănătate al celor doi candidaţi va primi tot sprijinul Guvernului USL.
Reamintim că printre priorităţile candidaţilor USL Iaşi se află construirea Spitalului Regional de Urgenţe Iaşi, a Centrului Regional de Recuperare 'Nicolina' şi asigurarea medicinii de urgenţă la standarde europene, inclusiv prin dezvoltarea serviciului SMURD Iaşi.
Institutul Regional de Oncologie Iaşi (IRO) este destinat tratării bolnavilor de cancer din întreaga zonă a Moldovei. Demarat în 2006, pe structura care a avut iniţial ca destinaţie un spital de urgenţe, IRO şi-a deschis porţile pentru pacienţi în urmă cu o lună. Odată cu deblocarea posturilor, decisă de Guvernul USL, Institutul va putea funcţiona la capacitate maximă.
'Atât ca primar, cât şi ca lider politic, am sprijinit constant proiectul Institutului Regional de Oncologie. Este unul dintre cele mai importante proiecte medicale ale Iaşiului din ultimii zeci de ani şi mă bucur să îl vedem finalizat şi sprijinit puternic de Guvernul USL. Cu atât mai mult cu cât, anul trecut, proiectul Institutului Regional de Oncologie a fost cât pe ce să fie stopat, în urma unui înţelegeri pe sub masă între partidele aflate atunci la putere, care doreau să satisfacă orgoliile personale şi interesele financiare ale unor personaje mărunte din politica ieşeană', a mai spus primarul Gheorghe Nichita. AGERPRES/(AS - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Sănătăţii: Decizia alegerii terenului pentru Spitalul Regional Iaşi va fi una pur tehnică, nu politică Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi, că amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgenţă va fi ales "pur tehnic" şi se speră ca alegerea să fie făcută până la finele lunii octombrie.
Iaşi: Ministrul Sănătăţii, la inaugurarea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului 'Sf. Spiridon' Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat miercuri la Iaşi, la inaugurarea Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului 'Sf. Spiridon', că valoarea investiţiei, realizată cu fonduri ale Ministerului Sănătăţii, se ridică la aproximativ 10,5 milioane de lei.
Iaşi: Spitalul Regional de Urgenţă, din nou în atenţia autorităţilor şi politicienilor Contractul de proiectare al viitorului Spital Regional de Urgenţe din Iaşi va fi încheiat în luna octombrie şi tot atunci se va şti unde va fi amplasată această unitate medicală care va fi construită cu fonduri provenite de la Banca Mondială şi din bugetul local, a declarat joi pentru AGERPRES primarul...
Iaşi: Primarul Mihai Chirica a anunţat că va sesiza DNA referitor la amplasamentul Spitalului Regional de Urgenţe Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că va depune o plângere penală in rem la DNA, nemulţumit fiind de presiunile care se fac în privinţa amplasamentului viitorului Spital Regional de Urgenţe.
Iaşi: Bolnavii de cancer internaţi la spitalul Sf. Spiridon, mutaţi la Institutul Regional de Oncologie Aproximativ 100 de pacienţi ai Clinicii de Oncologie din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iaşi vor fi mutaţi în imobilul în care funcţionează Institutul Regional de Oncologie (IRO), susţin reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică.
Iaşi: Autorităţile locale vor Spital regional de urgenţe la Miroslava Autorităţile locale doresc ca viitorul Spital Regional de Urgenţe din Iaşi să fie construit în comuna Miroslava, în apropierea fabricii de medicamente Antibiotice SA, deşi ministrul Sănătăţii anunţa, la începutul lunii, că Spitalul Regional de Urgenţe Iaşi va fi construit în comuna Holboca.