Cele mai citite
 


Sibiu: Pantalonii lungi, papucii închişi la culoare - soluţia Iohannis anti-căpuşe
vineri, 25 mai 2012   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Sibienii ar trebui să poarte pantaloni lungi şi să se încalţe cu papuci închişi la culoare dacă merg la iarbă verde sau în parc şi astfel nu se vor atinge de ei căpuşele, crede primarul Klaus Iohannis, care a comandat deja a doua dezinsecţie din acest an în municipiu şi a dat ordin ca toată iarba din oraş să fie cosită foarte des.
'Rezultatele în Sibiu se văd, de când ţinem vegetaţia mai scurtă, am stropit. (...) Nu vom reuşi prin metode uzuale să eradicăm căpuşele. (...) Mi se pare greşit să dăm toată răspunderea statului şi să stăm să aşteptăm să vină ăia din Bucureşti să vină să ne rezolve problema căpuşelor. Nu, luaţi-vă pantaloni lungi şi încălţări închise şi nu o să aveţi probleme! Simplu', a declarat joi, în timpul conferinţei de presă, primarul sibian.
Acesta este convins că nu doar la Sibiu, ci în toată România ar trebui să acţioneze nişte specialişti ale acestor insecte parazitare. Nu doar Iohannis a cerut public prezenţa unor specialişti la Sibiu, ci şi epidemiologul şef al Direcţiei de Sănătate Publică, dr. Georgeta Marga, care crede că un specialist de la Institutul Cantacuzino din Bucureşti ar trebui chemat de urgenţă la Sibiu.
Vineri, la Prefectura din Sibiu se va reuni pentru a doua oară prima comisie anti-căpuşe din România, formată din directorii şi specialiştii mai multor instituţii deconcentrate. Judeţul Sibiu se află de trei ani în alertă epidemiologică, având declarate oficial cele mai multe cauzuri de pacienţi muşcaţi de căpuşe şi cu boală Lyme. AGERPRES/(A-Isabela Paulescu)
Notare
Comentarii
de Cristi
Incaltari inchise, nu inchise la culoare! Idioti...

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Aproape 90 % din cazurile cu boala Lyme din România, depistate numai în Spitalul Clinic Judeţean Sibiu Aproape 90% din totalul cazurilor cu boala Lyme sau borelioză din acest an, din România, au fost depistate numai în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, acesta fiind doar unul din cele patru spitale de stat din judeţ, unde există medici infecţionişti care pot să depisteze şi să trateze boala Lyme...
EXCLUSIV Sibiu: Prima Comisie privind situaţia creată de căpuşe - constituită la nivelul prefecturii O comisie formată din zece specialişti de la diverse instituţii se va reuni, marţi, la Prefectură, pentru a discuta situaţia pacienţilor, victime ale căpuşelor, şi soluţiile de prevenire a bolilor cauzate de acestea.
Sibiu: Record de pacienţi muşcaţi de căpuşe, 37 într-o singură zi La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu (SCJU) s-au prezentat marţi 37 de pacienţi care au fost muşcaţi de căpuşe, un număr record de la începutul acestui an, conform statisticii unităţii sanitare.
Epidemiologul şef al DSP Sibiu crede că este posibil să existe mai multe persoane înţepate de căpuşe Epidemiologul şef al Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu, Georgeta Marga, crede că este foarte posibil să existe mai multe persoane înţepate de căpuşe decât numărul raportat oficial, chiar dacă fiecare clinică privată din judeţ care face teste pentru boala Lyme este obligată să raporteze la DSP fiecare...
DSP Sibiu: 11 bolnavi de Lyme, alte patru cazuri probabile Un număr de 11 sibieni au fost deja diagnosticaţi în urma analizelor de laborator cu boala Lyme, alţi patru fiind cazuri probabile, aşteptându-se rezultatele finale, după ce au fost înţepaţi de căpuşe, a precizat miercuri, pentru AGERPRES, Simona Berariu, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică...
Sibiu: Tot mai multe persoane cu boala Lyme, după ce au fost muşcate de căpuşe Un număr mare de sibieni au fost muşcaţi de căpuşe şi au fost diagnosticaţi cu boala Lyme, 22% din totalul de 314 cazuri raportate în România în 2010, adică 69, fiind doar în judeţul Sibiu, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).