Cele mai citite
 


Ucraina interzice fumatul în public înainte de Euro 2012
vineri, 25 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Parlamentul ucrainean a interzis joi fumatul în majoritatea locurilor publice, o decizie ce intervine înainte de Campionatul European de Fotbal 2012 din iunie, pe care îl găzduieşte împreună cu Polonia, informează Associated Press.
Parlamentarii ucraineni au aprobat o lege care face ilegal fumatul în şcoli, universităţi, spitale, restaurante, muzee, precum şi în staţiile de autobuz. Fumatul în aeroporturi, hoteluri, cămine şi birouri va fi permis doar în locuri special amenajate.

Preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici are la dispoziţie 10 zile fie pentru a semna proiectul de lege, fie pentru a-l trimite înapoi în Parlament.

Fumatul este un fenomen foarte răspândit în Ucraina, unde fumul gros de ţigară poate fi văzut în staţiile de autobuz şi chiar în locurile de joacă ale copiilor, relatează AP. Potrivit Ministerului Sănătăţii, circa 22% din ucrainenii peste 12 ani sunt fumători.AGERPRES/(Letiţia Pană)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
AFP: Ţigara, ''pe banca acuzaţilor'', în România şi în Balcani ''Există un loc pentru fumători ?'', întreabă un client într-un restaurant din Bucureşti. Ospătarul zâmbeşte, apoi spune: ''Nu vă neliniştiţi, puteţi fuma oriunde''. Cu toate acestea, chiar dacă în barurile din România încă se fumează, ideea de a interzice fumatul în aceste localuri câştigă teren, ca...
Imagini şocante pe pachetele de ţigări vândute în Franţa din 2010 Din 2004, numărul pachetelor de ţigări cumpărate în Franţa n-a mai scăzut. Până la sfârşitul anului viitor, ar trebui să apară pe ambalajul ţigărilor imagini şocante, informează cotidianul Le Figaro.
Guvernul bulgar vrea să interzică fumatul în cafenele, baruri şi restaurante Guvernul bulgar a depus miercuri un proiect de lege în vederea interzicerii totale a fumatului în locurile publice închise, inclusiv cafenele, baruri şi restaurante, începând de la 1 iunie 2012, a anunţat serviciul său de presă, relatează AFP.
Fotbal: Românii care vor merge la EURO 2012, sfătuiţi să se vaccineze împotriva rujeolei Cetăţenii români care vor merge la Campionatul European de fotbal - EURO 2012 sunt sfătuiţi să se adreseze medicului de familie şi centrelor de vaccinare pentru imunizarea împotriva rujeolei, în cazul în care nu au fost vaccinaţi anterior, din cauza epidemiei din Ucraina.
Fotbal: Industria sexului din Ucraina mizează pe Euro 2012 Industria sexului din Ucraina mizează pe creşterea veniturilor cu ocazia Campionatului European de fotbal 2012, sinonim cu o afluenţă de clienţi străini, însă mai multe organizaţii nonguvernamentale amintesc că această ţară este cea mai atinsă din Europa de virusul SIDA, scrie AFP.
Fotbal: EURO 2012 - Listele cu loturile de 23 de jucători vor fi depuse la UEFA până pe 29 mai la prânz Cele 16 selecţionate calificate la turneul final al Campionatului European de fotbal din Ucraina şi Polonia (8 iunie - 1 iulie) urmează să înainteze la UEFA listele definitive cu cei 23 de jucători cel târziu pe 29 mai la prânz, a anunţat forul continental.