Cele mai citite
 


Airbus propune scaune mai late pentru obezi
sâmbătă, 26 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Airbus propune companiilor americane echiparea aparatelor de zbor A320 cu scaune mai late pentru obezi, pentru care biletul să fie mai scump, a declarat joi o directoare de marketing a firmei europene, citată de afp.com.
În campaniile sale de vânzare, Airbus profită de faptul că A320 este mai lat decât concurentul său, Boeing737, pentru a oferi mai mule configuraţii. Una dintre ele propune instalarea a două scaune late de 50,8 cm, de o parte şi de alta a culoarului, care să coste mai scump.

'Aceste scaune n-ar fi bune numai pentru obezi', spune directoarea de marketing pentru interiorul avioanelor, Zuzana Hrnkova. 'Şi mamele cu copii ar fi poate dispuse să plătească ceva mai mult ca să-şi ţină bebeluşii pe genunchi, oferta fiind convenabilă şi pentru jucătorii de fotbal american, cu umeri foarte laţi', adaugă ea.

'Avem câţiva clienţi foarte interesaţi. Companiile americane ne-au întrebat cum ar putea profita de lăţimea suplimentară şi noi am avut această idee', declară dna Hrnkova.

Constructorul apreciază într-un pliant că veniturile suplimentare care ar rezulta din instalarea scaunelor XL s-ar ridica la 3 milioane de dolari în 15 ani. Proiectul a fost prezentat prima oară la un salon de specialitate organizat la sfârşitul lunii martie, Airbus propunând noua configuraţie în partenariat cu firma americană B/E Aerospace, lider mondial în amenajarea interioarelor avioanelor.

Statisticile arată că o mai mare lăţime a scaunelor din avion ar conveni la 16% din populaţia al cărei indice de masă corporală este de 25, pragul spre supraponderal, potrivit Organizaţiei Mondial a Sănătăţii (OMS).

O treime dintre americani sunt consideraţi obezi, iar obezitatea este în creştere şi în alte zone de pe glob, cum ar fi Europa şi Golful. Numai companiile americane s-au arătat până acum interesate de configuraţia propusă, încheie dna Hrnkova.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Obezitatea afectează 13 la sută din populaţia mondială adultă (studiu) Obezitatea aflată în plină expansiune la nivel mondial afectează în prezent aproape 650 de milioane de adulţi sau 13 la sută din populaţia mondială adultă, putând ajunge la 20 la sută până în anul 2025 dacă ritmul actual al răspândirii acestei epidemii continuă, potrivit unui studiu publicat vineri în...
Obezitatea în perioada adolescenţei poate afecta în mod ireversibil densitatea osoasă la vârsta adultă (studiu) Adolescenţii obezi pot suferi efecte ireversibile asupra densităţii osoase din această cauză, potrivit unui nou studiu ce urmează să fie prezentat la congresul anual al Societăţii de Radiologie din America de Nord (RSNA), informează EFE.
Un adult din trei la nivel mondial este supraponderal sau obez (studiu) Un adult din trei la nivel mondial este supraponderal sau obez, respectiv 1,46 miliarde de persoane, a indicat vineri un think-thank britanic, care evidenţiază o explozie a acestui fenomen în ţările în curs de dezvoltare şi face apel la guverne să acţioneze, transmite AFP.
OMS stabileşte o comisie de experţi pentru a lupta împotriva obezităţii infantile Obezitatea infantilă este o mare problemă, o provocare uriaşă pentru sănătatea publică, căreia până acum nu i s-a acordat atenţia cuvenită, a apreciat Peter David Gluckman - copreşedinte al unei comisii instituite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pentru a lupta împotriva obezităţii în rândul...
SUA: Obezitatea ucide mai mulţi americani decât se credea (studiu) La doar câteva zile după ce autorităţile sanitare federale americane au publicat statistici promiţătoare în lupta împotriva obezităţii infantile, un alt studiu sugerează că sistemul sanitar public american nu ar trebui încă să sărbătorească, relatează luni Associated Press.
La Toulouse au fost efectuate primele transplanturi renale robotice la persoane obeze La Spitalul Universitar din Toulouse au fost efectuate două transplanturi de rinichi asistate de un robot chirurgical unor pacienţi obezi, neeligibili în mod normal pentru astfel de operaţii, din cauza excesului de greutate, aceasta fiind o intervenţie chirurgicală în premieră în Europa, a anunţat instituţia...