Cele mai citite
 


SMURD a devenit operaţional în judeţul Alba
sâmbătă, 17 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) a devenit operaţional şi în judeţul Alba, după ce vineri au intrat în dotarea ISU 'Unirea' Alba trei ambulanţe SMURD, de ultimă generaţie, în cadrul unui proiect al Ministerului Sănătăţii.
Prezent, vineri, la inaugurarea SMURD Alba, secretarul de stat Raed Arafat a precizat că până la sfârşitul anului acest serviciu va fi operaţional în 30 de judeţe. Acesta a subliniat că datorită noilor dotări, creşte capacitatea de intervenţie şi scade timpul de sosire la locul accidentului.
Cele trei ambulanţe, în valoare de aproape un milion de lei, au fost repartizate la Alba Iulia, Aiud şi Blaj, fiind pregătiţi în acest sens 36 de paramedici.
În vara acestui an, în dotarea ISU 'Unirea' Alba au intrat şi patru autospeciale complexe de intervenţie, descarcerare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă, în cadrul unui proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 şi derulat la nivelul Regiunii Centru.
Alte 20 de autospeciale complexe au intrat, în cadrul aceluiaşi proiect, în dotarea ISU din celelalte cinci judeţe din Regiunea Centru, respectiv Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Noi autospeciale şi ambulanţe SMURD, în valoare de peste 3,3 milioane de lei, în dotarea ISU Patru autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă, cu posibilităţi de intervenţie în zone greu accesibile şi la fond forestier, şi trei ambulanţe SMURD, de tip B2, în valoare totală fiind de peste 3,3 milioane de lei, vor intra în acest an în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea'...
Alba: SMURD Alba dispune de un echipaj de terapie intensivă mobilă Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Alba dispune de sâmbătă şi de un echipaj de terapie intensivă mobilă, unitatea de intervenţie cu pregătirea cea mai înaltă din punct de vedere medical din sistemul de urgenţă prespitalicesc.
Alba: Două ambulanţe SMURD de terapie intensivă, în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Două ambulanţe SMURD, de terapie intensivă - tip C, proiectate şi construite în conformitate cu normele europene, au intrat joi în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Unirea' Alba, prin realocare de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Banat' Timiş.
Alba: Autospeciale şi ambulanţe intrate în dotarea ISU printr-un proiect cu fonduri europene Patru autospeciale cu posibilităţi de intervenţie în zone greu accesibile şi la fond forestier şi trei ambulanţe SMURD, de tip B2, în valoare totală de 3,2 milioane de lei, au intrat în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea' Alba, în cadrul unui proiect derulat cu fonduri europene...
Alba: Peste 13.000 de intervenţii în cinci ani de funcţionare a SMURD Peste 13.000 de intervenţii au fost înregistrate de la înfiinţarea, în urmă cu cinci ani, a Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Alba, care funcţionează în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea' din 16 octombrie 2009, prin echipaje ce încadrează ambulanţe...
ISU Alba, implicat în derularea a două proiecte cu fonduri europene Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Unirea' Alba este implicat în derularea a două proiecte cu fonduri europene, având ca obiective îmbunătăţirea managementului şi gestionării eficiente a situaţiilor de urgenţă şi creşterea siguranţei cetăţenilor, a declarat, joi, inspectorul şef al ISU, colonel...