Cele mai citite
 


Constanţa: Exerciţiu de căutare şi salvare de vieţi omeneşti, desfăşurat pe Marea Neagră
sâmbătă, 26 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un exerciţiu complex de intervenţie în situaţii de poluare şi de căutare şi salvare de vieţi omeneşti - ''SAR - POL 2012'', organizat de Ministerul Transporturilor prin Autoritatea Navală Română (ANR), se desfăşoară vineri pe Marea Neagră.
Purtătorul de cuvânt al ANR, Monica Paraschiv, a informat, printr-un comunicat remis presei, că derularea exerciţiului a început pe 23 mai şi se va încheia vineri, la el participând reprezentanţi ai Ministerului de Interne şi Ministerului Apărării Naţionale, în colaborare cu cei ai Ministerului Sănătăţii. Acţiunea are loc în conformitate cu prevederile ''Planului de Cooperare Interministerial/2008, privind intervenţia unitară în situaţii de urgenţă, pentru căutarea şi salvarea vieţii omeneşti, în zona de litoral şi pe mare''.
''Exerciţiul îşi propune evaluarea capacităţii de răspuns a structurilor implicate în conducerea, organizarea, coordonarea şi desfăşurarea activităţilor de căutare şi salvare a vieţii omeneşti pe mare şi asigurarea funcţiilor de sprijin în cazul amerizării forţate pe suprafaţa mării a unui elicopter având zece persoane la bord'', a precizat reprezentanta ANR.
Conform acesteia, în cadrul scenariului exerciţiului, ca urmare a producerii incidentului şi a faptului că forţele proprii de intervenţie ale Ministerului Transporturilor nu sunt suficiente, se declanşează planul de cooperare interministerial şi se solicită participarea şi a altor forţe şi mijloace de intervenţie. AGERPRES/(AS-Nona Jalbă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mureş: Exerciţiu pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă generată de un accident chimic la Azomureş Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) ''Horea'' al judeţului Mureş a organizat, marţi, un exerciţiu pentru verificarea modului în care poate fi gestionată o situaţie de urgenţă generată de un accident tehnologic la combinatul de îngrăşăminte chimice Azomureş din Târgu Mureş, care a dus la o...
Raed Arafat: Constanţa, a şasea bază regională de salvare aeriană prin achiziţionarea unui elicopter SMURD Constanţa va deveni a şasea bază regională de salvare aeriană prin achiziţionarea şi utilizarea unui elicopter pentru intervenţii de urgenţă, a informat, miercuri, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat.
Un nou elicopter pentru SMURD Serviciile de urgenţă mobile îşi eficientizează activitatea prin achiziţionarea unui nou elicopter, acesta fiind un pas important în dezvoltarea asistenţei de urgenţă, a declarat, marţi, ministrul Sănătăţii, dr. Vasile Cepoi.
Constanţa: Consiliul Judeţean a recepţionat noul elicopter pentru servicii medicale de urgenţă Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Marius Horia Tuţuianu, a participat marţi la recepţionarea noului elicopter pentru servicii medicale de urgenţă, la Aerobaza SMURD, potrivit unui comunicat de presă al administraţiei judeţene.
Arafat: Forţa de intervenţie destinată zonei litoralului va deveni o acţiune permanentă a IGSU în sezonul de vară Forţa de intervenţie destinată zonei litoralului va deveni o acţiune permanentă a IGSU pe perioada sezonului de vară, a anunţat secretarul de stat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, vineri, într-o conferinţă de presă.
Gorj: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă va beneficia de două noi autospeciale Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Ion Călinoiu, a precizat, luni, într-o conferinţă de presă, că judeţul Gorj va beneficia de două autospeciale noi, care vor merge în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj.