Cele mai citite
 


Fotbal: Românii care vor merge la EURO 2012, sfătuiţi să se vaccineze împotriva rujeolei
sâmbătă, 26 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cetăţenii români care vor merge la Campionatul European de fotbal - EURO 2012 sunt sfătuiţi să se adreseze medicului de familie şi centrelor de vaccinare pentru imunizarea împotriva rujeolei, în cazul în care nu au fost vaccinaţi anterior, din cauza epidemiei din Ucraina.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii transmis vineri AGERPRES, persoanele nevaccinate sau fără imunitate faţă de rujeolă şi care călătoresc în Ucraina prezintă risc crescut de a contracta boala mai ales în condiţiile aglomeraţiilor întâlnite în timpul evenimentelor de masă.
Aceeaşi recomandare este valabilă şi pentru locuitorii din zona de nord a ţării - judeţele Maramureş, Satu Mare, Suceava, Botoşani, dar şi pentru toţi cei care nu s-au imunizat anterior.
Pentru România, riscul este crescut în special în aceste judeţe, deoarece se aşteaptă participarea unui număr important de cetăţeni la Campionatul European de Fotbal, care se va desfăşura în perioada 8 iunie-1 iulie, în Ucraina şi Polonia, susţin reprezentanţii MS.
Dacă există persoane care prezintă simptomatologie specifică rujeolei - erupţie cutanată, febră, tuse, tulburări respiratorii, conjunctivită - trebuie să se prezinte urgent la medicul de familie sau la cel cu specialitatea boli infecţioase pentru stabilirea diagnosticului şi tratament.
Medicii de familie şi cei din centrele de vaccinare vor fi îndrumaţi de către direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti să vaccineze persoanele care se adresează în vederea imunizării antirujeolice.
Rujeola face parte din categoria bolilor cu un indice de contagiozitate mare şi evoluează frecvent sub forma unor epidemii întinse, afectând în special persoanele nevaccinate. AGERPRES/(AS - Georgiana Tănăsescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Epidemia de rujeolă în România - 3.446 de cazuri înregistrate în 37 de judeţe, cu 17 persoane decedate (grupaj) Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România până la data de 10 martie este de 3.446, fiind înregistrate îmbolnăviri în 37 de judeţe ale ţării, 17 dintre acestea fiind soldate cu decesul pacienţilor, informează INSP pe site-ul instituţiei.
Încă 33 de cazuri noi de rujeolă confirmate în ultima săptămână Numărul total de cazuri de rujeolă confirmate de la începutul anului până vineri a ajuns la 786, faţă de săptămâna trecută fiind semnalate încă 33 de îmbolnăviri.
Doze de vaccin împotriva A/H1N1 livrate până pe 30 noiembrie Următoarele cinci transporturi de vaccin gripal pandemic vor pleca, în cursul zilelor de vineri şi sâmbătă, către Direcţiile de Sănătate Publică judeţene din zonele de centru, vest şi est ale ţării, urmând ca, până pe 30 noiembrie, să fie livrate în teritoriu toate cele 1.340.000 de doze de vaccin Cantgrip...
Ministerul Sănătăţii: De săptămâna viitoare va fi reluată imunizarea copiilor cu vaccinul hexavalent Imunizarea copiilor cu vaccinul hexavalent, în cadrul Programului Naţional de Imunizare, va fi reluată începând de săptămâna viitoare, în urma discuţiilor reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii cu distribuitorul.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
MS: Aproape 1,8 milioane de persoane, vaccinate împotriva gripei sezoniere Bucureşti, 3 mar /Agerpres/ - Peste 1.170.000 de persoane au fost vaccinate gratuit împotriva gripei de sezon, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii (MS) transmis, joi, AGERPRES.