Cele mai citite
 


Gorj: Anchetă la Novaci, după de o femeie însărcinată în 3 luni a murit
sâmbătă, 26 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O femeie în vârstă de 32 de ani, din Târgu-Cărbuneşti, a murit, joi seară, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, după ce a fost adusă în stare foarte gravă de la Spitalul Orăşenesc Novaci.
Femeia era însărcinată în trei luni, iar la începutul săptămânii s-a internat la Spitalul Novaci, pentru a fi supravegheată, sarcina fiind cu probleme, motiv pentru care s-a decis întreruperea sarcinii. Cel care a operat-o este medicul Damian Diţescu.
Conducerea Spitalului Orăşenesc Novaci a demarat, vineri, o anchetă, iar măsurile vor fi luate imediat după finalizarea verificărilor.
"Eu am fost la spital când s-a întâmplat, iar azi dimineaţă am luat măsura de începere a anchetei administrative. Vom lua declaraţii de la persoanele implicate, iar în raport cu acest lucru voi lua măsurile administrative. La noi, medicul Damian Diţescu a fost implicat într-un singur caz de malpraxis. În momentul intervenţiei, au existat toate medicamentele şi toate dotările necesare. Eu voi lua măsura corespunzătoare, pentru că nu admit astfel de lucruri. S-a luat legătura cu cei de la Bucureşti, pentru a fi trimis un elicopter, dar din cauza vremii nu s-a putut. Uterul nu a fost perforat, aşa cum se spune, se vorbeşte de ruptură de aortă, dar vom vedea după efectuarea necropsiei. Consider acest eveniment ca o ştirbire a imaginii, voi lua măsura administrativă, nu voi ierta nimic", a precizat, vineri, pentru AGERPRES directorul Spitalului Orăşenesc Novaci, Eufimia Dumitrescu.
Femeia a fost transportată de urgenţă la Spitalul din Târgu-Jiu, însă medicii nu au reuşit să o salveze.
"Am luat toate măsurile, a fost primită de zece medici, cazul aparţine exclusiv Spitalului Novaci. S-a intervenit urgent cu cinci ginecologi, medic cardiolog, chirurg, trei anestezişti, s-a intrat în sala de operaţii, dar nu s-a putut face nimic. A ajuns la noi în comă profundă. Toată problema rămâne a Spitalului Novaci. Vom vedea rezultatul necropsiei, nu putem să ne pronunţăm. Vom vedea apoi ce e de făcut", a precizat, vineri, pentru AGERPRES directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, Vasile Stănculete. AGERPRES/(AS - Oana Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Procurorii deschid o anchetă în legătură cu moartea în spital a femeii însărcinate din Târgu-Cărbuneşti Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la împrejurările în care o femeie însărcinată, din Târgu-Cărbuneşti, a murit săptămâna trecută la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, după ce a fost adusă în stare foarte gravă de la Spitalul...
Gorj: Anchetă a Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci în cazul bebeluşului decedat la naştere, în spital Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci au deschis, miercuri, o anchetă în cazul bebeluşului decedat la naştere în noaptea de marţi spre miercuri la Spitalul Orăşenesc Novaci, în urma unei operaţii de cezariană de urgenţă care a vizat salvarea vieţii mamei şi a fătului.
Gorj: Anchetă în cazul unui copil nenăscut decedat în drum spre spital Direcţia de Sănătate Publică şi Colegiul Medicilor Gorj au deschis anchete, luni, în cazul unui copil nenăscut, decedat în drum spre Spitalul de Urgenţă Târgu-Jiu după ce medicii de la Spitalul Târgu-Cărbuneşti, unde era internată mama gravidă, au refuzat să îi facă acesteia cezariană din cauza unor...
Vaslui: Anchetă la SJU în cazul unei femei trimise acasă cu sarcina oprită din evoluţie Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui a demarat o anchetă după ce o femeie a reclamat faptul că a fost trimisă acasă de un medic ginecolog din spital, deşi avea un act medical doveditor, eliberat de o clinică privată, potrivit căruia sarcina sa era oprită din evoluţie.
Gorj: Managerul Spitalului Judeţean Târgu-Jiu s-a autosesizat în cazul unui bebeluş mort Managerul privat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, Cristian Vlădoianu, a declarat, luni, că la nivelul unităţii medicale a fost constituită o comisie care va ancheta moartea unui nou-născut, după ce părinţii acuză medicii Secţiei de Pediatrie de malpraxis.
Gorj: Anchete ale SJU Târgu-Jiu şi IPJ în cazul morţii unui făt Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj au deschis, marţi, anchete în cazul unei femei însărcinate din comuna Muşeteşti al cărei făt a decedat înainte de naştere, evenimentul aflându-se şi în atenţia Colegiului Medicilor.