Cele mai citite
 


Gorj: Medicul Damian Diţescu poate rămâne fără autorizaţia de liberă practică
sâmbătă, 26 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedinta Colegiului Medicilor Gorj, Ana Băleanu, a declarat, vineri, că instituţia pe care o conduce s-a autosesizat în cazul femeii de 32 de ani, gravidă în trei luni, care a murit joi seară.
Femeia a ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, după ce a fost supusă unui chiuretaj la Spitalul Orăşenesc Novaci, aceasta având o sarcină cu probleme.
Medicul Damian Diţescu a fost cel care a operat-o pe femeie, iar din cauza agravării stării ei de sănătate, s-a decis transportarea la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, unde o echipă formată din zece medici au aşteptat-o pe pacientă. Din păcate, în ciuda eforturilor medicilor de a o salva, aceasta a murit.
"Ne-am autosesizat şi după stabilirea cauzei de deces la necropsie, luni, Comisia de Jurisdicţie va strânge materialele şi, în funcţie de vinovăţie, noi vom propune o măsură, după care Comisia Superioară de Disciplină din cadrul Colegiului Medicilor o să-şi exprime punctul de vedere. Se poate ajunge la retragerea autorizaţiei de liberă practică. E un caz mai deosebit, trebuie să respectăm legislaţia şi paşii care trebuie făcuţi", a declarat, vineri, pentru AGERPRES preşedinta Colegiului Medicilor Gorj. AGERPRES/ (AS-Oana Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Anchete ale SJU Târgu-Jiu şi IPJ în cazul morţii unui făt Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj au deschis, marţi, anchete în cazul unei femei însărcinate din comuna Muşeteşti al cărei făt a decedat înainte de naştere, evenimentul aflându-se şi în atenţia Colegiului Medicilor.
Gorj: Mai multe sesizări de malpraxis, în atenţia Colegiului Medicilor Reprezentanţii Colegiului Medicilor Gorj analizează, în prezent, mai multe dosare privind cazuri de malpraxis în Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, dar şi în alte unităţi din judeţ, după ce familiile persoanelor care au decedat după ce au fost tratate în unitatea spitalicească au depus plângeri...
Gorj: Anchetă la Novaci, după de o femeie însărcinată în 3 luni a murit O femeie în vârstă de 32 de ani, din Târgu-Cărbuneşti, a murit, joi seară, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, după ce a fost adusă în stare foarte gravă de la Spitalul Orăşenesc Novaci.
Gorj: Procurorii deschid o anchetă în legătură cu moartea în spital a femeii însărcinate din Târgu-Cărbuneşti Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la împrejurările în care o femeie însărcinată, din Târgu-Cărbuneşti, a murit săptămâna trecută la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, după ce a fost adusă în stare foarte gravă de la Spitalul...
Gorj: Medicii implicaţi în decesul copilului nenăscut, sancţionaţi cu tăieri salariale Cei doi medici de la Spitalul Târgu-Cărbuneşti care au asigurat garda la sfârşitul săptămânii trecute, atunci când un bebeluş nenăscut a decedat în pântecele mamei din cauza amânării efectuării operaţiei de cezariană au fost sancţionaţi de Consiliul de Administraţie al unităţii medicale cu diminuări...
Gorj: Anchetă în cazul unui copil nenăscut decedat în drum spre spital Direcţia de Sănătate Publică şi Colegiul Medicilor Gorj au deschis anchete, luni, în cazul unui copil nenăscut, decedat în drum spre Spitalul de Urgenţă Târgu-Jiu după ce medicii de la Spitalul Târgu-Cărbuneşti, unde era internată mama gravidă, au refuzat să îi facă acesteia cezariană din cauza unor...