Cele mai citite
 


La o gală de binefacere a unei organizaţii de luptă împotriva SIDA s-au strâns aproape 10 milioane de euro
sâmbătă, 26 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
La o licitaţie organizată la Cap d'Antibes (Riviera franceză) au fost adjudecate lucruri deosebite, fondurile fiind destinate cercetărilor asupra SIDA şi ajutorării bolnavilor. De exemplu, un invitat a plătit 350.000 de euro pentru a fi vedeta unui scurt-metraj realizat de Karl Lagerfeld, scrie Le Point.
S-au strâns aproape 10 milioane de euro - nou record - în cadrul galei de binefacere organizate joi seară la Cap d'Antibes (Alpii Maritimi) de către amfAR, a anunţat stilistul Kenneth Cole, preşedintele fundaţiei americane de luptă împotriva SIDA. Printre invitaţii la gala 'Cinema Agains Aids', importantă reuniune mondenă şi caritabilă ce se desfăşoară în Europa de aproape 20 de ani, s-au numărat Alec Baldwin, Antonio Banderas, Janet Jackson, Kylie Minogue, Karl Lagerfeld, producătorul Harvey Weinstein, Diane Kruger (care face parte anul acesta din juriul Festivalului de la Cannes), Michel Hazanavicius şi soţia lui, Berenice Bejo, gazda celei de-a 65-a ediţii a manifestării cinematografice de pe Croazetă, şi Milla Jovovitch. Alte celebrităţi aflate printre cei 980 invitaţi au fost Kristen Dunst, Boris Becker, Nastasia Kinski, Paris Hilton şi mulţă artişti francezi.

O săptămână de vis, într-o vilă de miliardar de pe malul lacului Lugano (Elveţia), cu transportul la bordul unui avion privat, a fost adjudecată cu 100.000 de euro, iar o colecţie de 25 de rochii negre aparţinând unor mărci celebre s-a vândut cu 320.000 de euro.

O litografie semnată de Andy Warhol, care o reprezintă pe Marilyn Monroe, imaginea Festivalului de Film de la Cannes din acest an, a fost adjudecată cu 65.000 de euro datorită lui Antonio Banderas şi Karolinei Kurkova care au făcut să crească ofertele.

Anul trecut, în prezenţa prinţului Albert al II-lea de Monaco şi a lui Charlene Wittstock, la gală s-au adunat peste 7 milioane de euro.

Rezervate de mari firme şi mărci, precum Chopard, Dior, Mercedes, Armani sau Chanel, mesele de zece locuri ale ofertanţilor au costat 150.000 de dolari fiecare, iar tacâmul individual, 4.000 de dolari.

Din 1993 până în 2011, la gală s-au strâns circa 70 de milioane de dolari (55 de milioane de euro), potrivit amfAR, organizaţie creată de Liz Taylor.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Fondul mondial de luptă împotriva SIDA, tuberculozei şi paludismului speră să acopere 85% din nevoi în 2016 Fondul mondial de luptă împotriva SIDA, tuberculozei şi paludismului speră ca, până în 2016, să poată îngriji 85% dintre persoanele care au nevoie de tratament, a afirmat vineri directorul executiv al Fondului, Mark Dybul, potrivit AFP.
Viena: A 21-a ediţie a Life Ball de luptă împotriva sida a avut ca temă 1001 de nopţi Mii de persoane au participat sâmbătă seară, la Viena, într-un decor din 1001 de nopţi, la a 21-a ediţie a Life Ball de luptă împotriva sida, alături de celebrităţi ca fostul preşedinte american Bill Clinton, cântăreţul Elton John şi actriţa indiană Aishwarya Rai Bachchan, transmite AFP.
Fondul mondial de luptă împotriva SIDA, tuberculozei şi paludismului aşteaptă mari contribuţii la Conferinţa de la Montreal Comunitatea internaţională doreşte să strângă miliarde de dolari pentru a accelera lupta împotriva SIDA, tuberculozei şi paludismului şi să reafirme la sfârşitul acestei săptămâni, la Montreal, obiectivul privind eradicarea acestor epidemii până în anul 2030, semnalează AFP.
Actorii luptă împotriva SIDA la Cannes Janet Jackson, Brooke Shields, Sharon Stone, Gwen Stefani, Michelle Yeoh, Milla Jovovich şi Patrick Dempsey vor participa la gala amFAR, a anunţat miercuri fundaţia pentru lupta împotriva SIDA înfiinţată de Liz Taylor, care organizează această gală în timpul Festivalului de la Cannes, potrivit AFP.
Ziua mondială de luptă împotriva SIDA: Originea secretă a HIV Virusul Imunodeficienţei Umane (Human Immunodeficiency Virus - HIV) şi boala provocată de acesta, Sindromul Imunodeficienţei Dobândite (SIDA - de la acronimul din limba franceză, Syndrome d'Immuno-Deficience Acquis), păreau să fi apărut din senin atunci când au fost depistate de medici, dar genetica...
Record de fonduri pentru combaterea SIDA, tuberculozei şi paludismului Fondul Mondial de luptă împotriva SIDA, Tuberculozei şi Paludismului (FMSTP) a anunţat, joi, că în 2010 au fost alocate trei miliarde de dolari pentru combaterea acestor boli, o sumă record, însă 'insuficientă', motiv pentru care a cerut contribuţii mai mari din partea statelor lumii, transmite EFE.