Cele mai citite
 


Mureş: Ministerul Sănătăţii analizează redeschiderea unor spitale, spune ministrul Vasile Cepoi
sâmbătă, 26 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că se analizează redeschiderea unor spitale şi că unităţile sanitare care au fost închise 'eronat' vor fi redeschise, însă cazurile de acest gen sunt puţine.
'Acolo unde s-a închis un spital sau nu mai funcţionează la ora actuală - sau nu s-a închis, spitalul există şi n-a fost nici desfiinţat măcar, dar nu mai funcţionează, deci populaţia respectivă nu mai beneficiază de nişte servicii medicale - se pune întrebarea: serviciile medicale pe care spitalul respectiv le acorda erau de nivel de servicii de spital sau nu? Dacă vom constata că erau într-adevăr servicii spitaliceşti şi atunci a fost eronat întreruptă activitatea acelui spital, vom permite să se refacă, dacă este posibil, dacă constatăm că are resursele necesare. Dar în această situaţie vor fi foarte puţine spitale, pentru că majoritatea nu acordau servicii spitaliceşti, ele acordau servicii de tip ambulator, doar că, fiind numit spital, fiind în relaţie contractuală cu Casa, pacienţii respectivi dormeau acolo', a arătat Vasile Cepoi.
Ministrul a menţionat că se analizează propunerile autorităţilor locale şi că, în funcţie de rezultatul acestor analize, va decide dacă se înfiinţează centre de sănătate multifuncţionale sau dacă se redeschid spitalele.
'Am solicitat cu o lună în urmă informaţii despre care este nivelul, dotarea fiecărui spital în parte, ce s-a întâmplat cu aparatura respectivă - dacă există acolo, dacă este funcţională ş.a.m.d. - acum am solicitat iarăşi autorităţilor locale de acolo informaţii despre  ce resurse umane au, ce propuneri au, cum doresc să facă. Analizăm propunerile lor şi în funcţie de rezultatul acestor analize, vom decide dacă înfiinţăm centru de sănătate multifuncţional sau dacă eventual redeschidem spitalul', a subliniat ministrul, care a precizat că eventualele costuri de redeschidere vor fi suportate de comunităţile locale. AGERPRES/(A - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministerul Sănătăţii intenţionează să achiziţioneze aparatură performantă Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că la nivelul ministerului se lucrează la o evaluare a aparaturii performante existente în spitalele din ţară, întrucât se intenţionează achiziţionarea de aparatură specializată printr-un acord-cadru...
V.Cepoi: Am făcut una din marile greşeli greu de corectat - un pachet de servicii medicale de bază atotcuprinzător Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că au fost iniţiate deja discuţii pe marginea pachetului de servicii medicale de bază care va figura în proiectul Legii Sănătăţii, întrucât actualul pachet de bază este 'una din marile greşeli'...
Ministerul Sănătăţii prezintă săptămâna viitoare noua structură a direcţiilor de sănătate publică, susţine Eugen Nicolăescu Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că săptămâna viitoare ar putea fi prezentată noua structură organizatorică a direcţiilor de sănătate publică de la nivelul judeţelor, care să intre în vigoare după 1 noiembrie, potrivit căreia...
UMF Târgu Mureş, desemnată de MS să organizeze un examen de rezidenţiat după tematica din 2015 Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a anunţat luni, pe site-ul propriu, că în urma discuţiilor purtate cu ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a fost desemnată să organizeze în această primăvară examenul de admitere la rezidenţiat după tematica din 2015.
Nicolăescu: SCJU Târgu Mureş ar putea primi avizele pentru transplant până la sfârşitul anului Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş se pregăteşte să depună documentaţia la Agenţia Naţională de Transplant pentru autorizarea începerii transplantului hepatic, renal şi de pancreas şi că ar putea...
Ministrul Sănătăţii susţine că nu poate mări salariile medicilor rezidenţi în acest an Ministerul Sănătăţii nu va majora salariile medicilor rezidenţi în acest an şi că o posibilă mărire a acestora ar putea avea loc în 2014, a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, ministrul Eugen Nicolăescu.