Cele mai citite
 


OMS îşi propune reducerea cu 25% a mortalităţii premature legate de bolile netransmisibile
sâmbătă, 26 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ a stabilit ca obiectiv reducerea cu 25%, până în 2025, a mortalităţii premature (la grupele de vârstă 30-70 de ani) cauzate de bolile netransmisibile (maladii cardiovasculare, cancer, boli respiratorii cronice, diabet) la nivel mondial, transmite vineri AFP.
Statele membre ale organizaţiei, reunite în Adunare Generală la Geneva, au votat o rezoluţie în acest sens, după mai multe zile de dezbateri.

Potrivit OMS, bolile netransmisibile constituie un flagel în creştere, fiind responsabile în prezent de aproape două treimi dintre decesele la nivel mondial.

Creşterea speranţei de viaţă şi modificările în stilul de viaţă au determinat ca bolile cronice să nu mai afecteze doar ţările bogate, ci şi pe cele cu venituri medii, unde obezitatea şi tabagismul au devenit factori de risc importanţi, avertizează experţii.

Rezoluţia cheamă, în context, la "continuarea eforturilor pentru ajungerea la un consens privind ţintele relative pentru patru factori majori de risc, şi anume tabagismul, consumul nociv de alcool, proasta alimentaţie şi sedentarismul".AGERPRES/(Irina Cristea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Peste 500 de medici participanți la al III-lea Congres Național Bolile Cronice Netransmisibile Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că mai mult de 60% din numărul total de 57 de milioane de decese produse la nivel global în 2008 sunt cauzate de bolile cronice netransmisibile. Astfel, aproape jumătate, respectiv 48%, din cele 36 de milioane de decese au fost cauzate de bolile car...
Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Bolile cronice netransmisibile - “Ucigaşii” secolului XXI Al doilea Congres Naţional Bolile Cronice Netransmisibile Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, bolile cronice netransmisibile (bolile cardiovasculare şi cerebrovasculare, diabetul, obezitatea, cancerul şi bolile pulmonare cronice), înregistrează la nivel mondial cea mai mare rată de mortalitate, provocând peste 63% din decesele anuale. Din cele 36 de...
OMS lansează o ofensivă împotriva obezităţii Statele membre ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) au adoptat luni prin consens o rezoluţie privind oprirea răspândirii obezităţii în lume până în 2020, care include reducerea aportului de sare în alimentaţie cu 30%, creşterea activităţii fizice cu 10% sau taxarea produselor alimentare dăunătoare...
Alertă OMS: Numărul adulţilor cu diabet a crescut de patru ori în ultimii 35 de ani Circa 422 milioane de adulţi din întreaga lume suferă de diabet, de patru ori mai mult decât în anul 1980, potrivit primului raport privind cazurile de diabet la nivel mondial publicat miercuri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care subliniază "amploarea enormă" a acestei boli cronice al cărei...
OMS lansează o campanie în favoarea securităţii alimentare Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a lansat marţi o campanie de promovare a securităţii alimentare, în contextul în care milioane de oameni mor de foame sau din cauza produselor falsificate şi obezitatea câştigă pe zi ce trece tot mai mult teren, transmite AFP.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii cere guvernelor să impună taxe pe băuturile care conţin zahăr Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut, marţi, guvernelor să impună taxe pe băuturile care conţin zahăr pentru a combate obezitatea în lume, în condiţiile în care un adult din trei este supraponderal, considerând că în acest fel s-ar putea reduce consumul acestor produse.