Cele mai citite
 


Reţeta electronică va funcţiona experimental în luna iunie, iar de la 1 iulie va fi obligatorie
sâmbătă, 26 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele interimar CNAS, Dorin Ionescu, a declarat vineri, cu prilejul conferinţei, "e-Prescription şi cardul naţional de sănătate - instrumentele secolului XXI" că reţeta electronică va fi obligatorie din luna iulie, de la 1 iunie va funcţiona experimental, în paralel cu cea tipizată.
Acesta a explicat că după completarea reţetei de către medicul de familie, aceasta va pleca către farmacii şi pacientul va merge cu buletinul la farmacie pentru a ridica reţeta.
Dacă pacientul nu va găsi toate medicamentele, reţeta va rămâne deschisă, iar atunci când va fi eliberată în totalitate pacientul va semna un formular printat de către farmacist.
Dorin Ionescu a declarat că pentru moment, din cauza imposibilităţii Agenţiei Naţionale a Medicamentului (ANM) de a se conecta la sistem, reţeta nu va cuprinde informaţii detaliate despre medicament, cum ar fi: dozajul, medicamente care intră în interacţiune şi contraindicaţiile.
Secretarul Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, Sandra Alexiu, susţine că în SUA există reţeta electronică de doi ani, iar procentul medicilor de familie care introduc reţete electronice a crescut în special datorită stimulentelor oferite.
În România, dacă prescriu reţete on line în procent de 75 la sută medicii primesc 100 lei bonus. Dacă prescriu doar 50 la sută vor primi 50 de lei, iar dacă prescriu numai reţete de mână medicii vor plăti contravaloarea acestora.
Dr. Alexiu a făcut referire şi la faptul că în actualele norme nu se precizează câte consultaţii au voie să faca pe lună. Ea a spus că din 12.000 de medici de familie din toată ţara, 3.800 lucrează în mediul rural şi vor fi probleme legate de conexiunea la internet.
Preşedintele interimar al CNAS, Dorin Ionescu şi reprezentantul SIVECO, firmă care s-a ocupat de sistemul informatic al Casei, susţin că nu vor fi probleme cu reţetele electronice. AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CNAS: Peste 3.000.000 de reţete electronice în patru luni Numărul reţetelor electronice a depăşit în patru luni pragul de 3.000.000, de la 1 iulie aproximativ 75.000 de reţete fiind prescrise zilnic cu ajutorul acestui sistem, potrivit Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.
Guvern: Economii de 300 de milioane de euro pe an în sănătate Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, că România va face economii anuale de circa 300 de milioane de euro în domeniul sănătăţii, prin implementarea sistemului informatic unitar integrat, a cardului naţional de sănătate şi prin introducerea fişei şi a reţetei electronice.
Dorin Ionescu: Vineri se vor finaliza testele pentru reţeta electronică Directorul Departamentului eHealth SIVECO România, Dragoş Dobran, a anunţat joi, în cadrul unei dezbateri privind prescripţia electronică, că ultimele teste pentru reţeta electronică vor fi finalizate vineri, când vor fi conectaţi simultan 10.000 de utilizatori.
Reţeta electronică obligatorie de la 1 ianuarie; aproximativ 87% dintre medici au prescris cel puţin una Aproximativ 87% dintre furnizorii de servicii medicale au prescris cel puţin o reţetă în format electronic, până la sfârşitul anului 2012, şi cel puţin 90% dintre farmacii au eliberat o reţetă electronică, a declarat joi pentru AGERPRES medicul şef al CNAS dr Marius Filip.
CNAS: Peste 8.000 de reţete electronice au fost prescrise până pe 10 iulie Un număr de 8.521 de reţete electronice au fost prescrise şi validate până pe data de 10 iulie şi au fost eliberate 1.005 reţete, a declarat pentru AGERPRES, dr. Marius Filip, medicul şef al CNAS.
Expert CNAS: România este a treia ţară din lume în care funcţionează dosarul electronic al pacientului Braşov, 12 sep /Agerpres/- România este a treia ţară din lume după Lituania şi Singapore în care funcţionează Dosarul electronic al pacientului, a declarat vineri pentru AGERPRES, dr. Marius Octavian Filip, expert onorific al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, responsabil cu dosarul electronic...