Cele mai citite
 


Sibiu: Măicuţele de la Mănăstirea Cârţişoara, nevoite să se vaccineze antirabic, după ce au avut un câine turbat
sâmbătă, 26 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Măicuţele şi personalul de la Mănăstirea Cârţişoara din judeţul Sibiu, în total 20 de persoane, au fost sfătuite vineri să se vaccineze antirabic, după ce câinele de la lăcaşul de cult a turbat, conform unui comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).
Vaccinul antirabic urmează să fie administrat în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Sibiu, unde este posibil să ajungă şi alte persoane, din afara mănăstirii, care au intrat în contact cu câinele bolnav de rabie. Epidemiologul de la DSP, trimis de urgenţă la Mănăstirea Cârţişoara, a aflat că nimeni nu a fost muşcat de câinele turbat. Deja, două măicuţe s-au prezentat la spitalul de la Sibiu pentru vaccin.
Profilaxia specifică prin vaccinare antirabică este eficientă doar dacă se aplică în primele 72 de ore de la contactul infecţios. DSP are posibilitatea de a suplimenta cantitatea de vaccin, în caz de necesitate.
Rabia sau turbarea este o boală infecţioasă extrem de gravă, de regulă mortală pentru om şi animale, produsă de virusul rabic.
Se transmite prin muşcătură, lingere (mai rar) pe o rană deschisă sau prin contactul cu saliva animalului bolnav şi poate intra în corpul uman doar prin tegumentele lezate (rană, zgârietură) sau prin mucoase (nazală sau conjunctivală). Incubaţia bolii este în medie de 20-60 de zile (cu limite extreme între 8 zile şi 2 ani), iar decesul survine de regulă în 4-6 zile. AGERPRES/(AS - Isabela Paulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comunicat de presă - DSVSA Sibiu Comunicat de presă
Sibiu: Directorul SCJU susţine că şeful DSP va fi desemnat să verifice legalitatea unor contracte semnate tot de el Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, dr. Adrian Şanta, susţine că şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, dr. Gabriel Budescu, va fi desemnat de ministrul Sănătăţii să verifice legalitatea unor contracte semnate tot de el, în perioada în care era directorul Spitalului...
Sibiu: Record de pacienţi muşcaţi de căpuşe, 37 într-o singură zi La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu (SCJU) s-au prezentat marţi 37 de pacienţi care au fost muşcaţi de căpuşe, un număr record de la începutul acestui an, conform statisticii unităţii sanitare.
Epidemiologul şef al DSP Sibiu crede că este posibil să existe mai multe persoane înţepate de căpuşe Epidemiologul şef al Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu, Georgeta Marga, crede că este foarte posibil să existe mai multe persoane înţepate de căpuşe decât numărul raportat oficial, chiar dacă fiecare clinică privată din judeţ care face teste pentru boala Lyme este obligată să raporteze la DSP fiecare...
Epidemia de rujeolă în România - 3.446 de cazuri înregistrate în 37 de judeţe, cu 17 persoane decedate (grupaj) Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România până la data de 10 martie este de 3.446, fiind înregistrate îmbolnăviri în 37 de judeţe ale ţării, 17 dintre acestea fiind soldate cu decesul pacienţilor, informează INSP pe site-ul instituţiei.
Brăila: Dozele de vaccin antirabic mai ajung doar o săptămână la Spitalul Judeţean de Urgenţă Dozele de vaccin antirabic de la Brăila mai ajung doar o săptămână, secţia de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă având în stoc, în acest moment, doar 150 de doze de vaccin, după cum a declarat şeful secţiei, dr. Ileana Grecu.