Cele mai citite
 


Constanţa: Un nou bloc operator a fost inaugurat la spitalul din Cernavodă
duminică, 27 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un nou bloc operator a fost inaugurat, vineri, la spitalul orăşenesc Cernavodă, după ce administraţia locală a investit circa 85.000 de euro pentru reparaţia capitală şi modernizarea a două săli de intervenţii chirurgicale.
''Noul bloc operator este o mare investiţie pentru spital şi pentru oraş, având în vedere că în urmă cu un an spitalul din Cernavodă se afla pe lista unităţilor sanitare ce trebuiau desfiinţate. Această realizare este meritul doctorilor, al managerului spitalului, angajaţilor de aici. (...) Spitalul din Cernavodă trebuie să se ridice la standarde înalte din punct de vedere a dotărilor şi specialiştilor, având în vedere că în oraş funcţionează o centrală nucleară şi că oraşul se află în apropierea autostrăzii. Suntem bucuroşi că Ministerul Sănătăţii a aprobat înfiinţarea unei secţii de primire urgenţe la spitalul din Cernavodă şi suntem în discuţii pentru mărirea numărului de paturi'', a declarat primarul de la Cernavodă, Mariana Mircea.
Prezenţi la eveniment au fost reprezentanţi ai administraţiei locale, parlamentarii social-democraţi Ecaterina Andronescu şi Cristina Dumitrache, precum şi cadre medicale.
Senatorul Ecaterina Andronescu a spus că este uimită că reprezentanţii centralei nucleare nu finanţează spitalul orăşenesc Cernavodă, iar serviciile medicale pentru angajaţi le-au contractat cu o policlinică privată.
''Reprezentanţii centralei nucleare ar trebui să îşi schimbe atitudinea pe care o au faţă de administraţie şi locuitori, să fie mai deschişi şi mai cooperanţi. În orice oraş din lume, marile companii asemănătoare centralei nucleare îşi asumă programe de responsabilitate socială faţă de comunitatea care ii găzduieşte. Şi la Cernavodă ar fi normal să se întâmple la fel, iar primele programe de responsabilitate socială ar trebui să se îndrepte spre sănătate şi educaţie'', a menţionat Ecaterina Andronescu. AGERPRES/(AS - Nona Jalbă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Ministrul Bănicioiu a inaugurat Compartimentul Primiri Urgenţe şi heliportul Spitalului Cernavodă Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a vizitat, marţi, Spitalul Orăşenesc Cernavodă, cu prilejul inaugurării noului Compartiment Primiri Urgenţe (CPU) şi a heliportului unităţii medicale.
Constanţa: Investiţie de peste 10 milioane de euro în sănătate Consiliul Judeţean Constanţa a inaugurat miercuri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, cea mai modernă Clinică de Ortopedie şi Traumatologie din România.
Bistriţa-Năsăud: Noul bloc operator al Spitalului de Urgenţă Bistriţa, inaugurat după o investiţie de 6,5 milioane euro Noul bloc operator al Spitalului de Urgenţă Judeţean din Bistriţa a fost inaugurat vineri, la un an de la demararea lucrărilor care au costat aproximativ 6,5 milioane de euro, finanţarea fiind asigurată în proporţie de 75% de la Guvern şi 25% din bugetul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...
Prahova: Investiţie de aproximativ 22 de milioane de euro în cel mai mare spital privat din judeţ Cel mai mare spital privat din judeţul Prahova a fost inaugurat, joi, la Poiana Câmpina, deocamdată fiind deschisă doar Secţia de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie, investiţia finală, care aparţine unei societăţi din municipiul Câmpina, fiind estimată la aproximativ 22 de milioane de euro.
Maramureş: Modernizarea UPU din Spitalul Judeţean de Urgenţă, investiţie în valoare de 900.000 de euro Serviciul de Primiri Urgenţe (UPU) al Spitalului Judeţean Maramureş va fi modernizat şi extins pentru a putea face faţă solicitărilor crescânde.