Cele mai citite
 


Descoperirea unei noi bacterii în cavitatea bucală
duminică, 27 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cercetători elveţieni au descoperit o nouă bacterie în mucoasa bucală. Microbul prezintă un grad înalt patogen, potrivit studiului publicat vineri în revista de specialitate International Journal of Systematic and Evolutionary Microbiology.
Cercetătorii de la Universitatea din Zurich au denumit bacteria 'Streptococcus tigurinus'. Bacteria a fost descoperită în sângele pacienţilor care sufereau de endocardită (inflamaţie a inimii), meningită, spondiloscită (infecţie gravă a vertebrelor) şi de infecţii ale mucoasei bucale.

Bacteria este similară altor streptococi prezenţi în gură, ce fac parte din flora 'normală', dar care pot deveni foarte periculoşi când ajung în sânge /ca urmare a unei extracţii dentare sau sângerare a gingiilor, de exemplu).AGERPRES/(Mihaela Nicolaescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ce boli riscam daca nu tratam afectiunile dentare Orice infectie reprezinta un motiv de alarma, mai ales atunci cand aceasta are loc in cavitatea orala, de unde bacteriile si toxinele se pot raspandi cu usurinta prin vasele de sange in intregul organism. In ultimii ani numeroase studii stiintifice au demonstrat legatura dintre infectiile orale...
Vulnerabilitatea la infecţii depinde de ora zilei când are loc contaminarea (studiu) Funcţionarea organismului este supusă unui ritm biologic de 24 de ore. Cercetători britanici l-au studiat şi au descoperit că anumite ore ale zilei sunt propice difuzării virusurilor, relatează metronews.fr.
Inflamarea şi sângerarea gingiilor – un semnal de alarmă! Dinţii frumoşi şi zâmbetul strălucitor se menţin cu gingii sănătoase! Aproape 90% din populaţie este afectată în timpul vieţii de sanagerarea şi inflamaţiile gingivale, majoritatea ignorând aceste semnale de alarmă.
Oul Hiperimun - un super-aliment inventat in Romania Iata o stire care ar fi trebuit sa fie difuzata pe toate posturile TV din Romania. La o ferma de pasari din Romania un aliment banal a fost transformat intr-un super-aliment pentru imunitate, care, intr-un viitor apropiat, ar putea inlocui antibioticele.
Nou antibiotic eficient în cazul unor bacterii rezistente la alte medicamente (studiu) Un nou tip de antibiotic, numit 'Teixobactin', eficient inclusiv contra unor bacterii care au dezvoltat rezistenţă la alte tratamente, a fost realizat de un colectiv de cercetători din Germania şi SUA, coordonat de profesorul Kim Lewis, de la Universitatea Northeastern din Boston, transmit EFE şi AFP...
VIRUSUL ZIKA Caz confirmat medical de implicare a virusului în declanşarea unei infecţii a creierului la adulţi (studiu) Paris, 11 mar /Agerpres / - Virusul Zika, acuzat deja că s-ar afla la originea malformaţiilor cerebrale ale nou-născuţilor, a afecţiunilor măduvei spinării şi a sindromului neurologic Guillain-Barré, poate provoca, de asemenea, o infecţie gravă a creierului la adulţi care poate induce starea de comă...