Cele mai citite
 


Sibiu: Donaţie de 22.000 de lei pentru refacerea Centrului pentru copiii cu diabet din Buziaş
duminică, 27 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Centrul Medical 'Cristian Şerban' de la Buziaş, pentru copiii cu diabet, recent afectat grav de un incendiu, va primi o donaţie în valoare de 22.000 de lei, din partea companiei Sanofi, ca urmare a unui marş de solidaritate cu copiii bolnavi de diabet, la care au participat miercuri, 600 de sibieni, conform unui comunicat remis vineri, AGERPRES.
Sanofi a hotărât să doneze suma de 22.000 de lei, triplând astfel donaţia planificată iniţial.
'Nu puteam rămâne indiferenţi în faţa tragediei prin care trec copiii internaţi şi personalul medical din Centrul 'Cristian Şerban' de la Buziaş. Am decis să răspundem rapid şi direct printr-un prim ajutor financiar, implicând totodată şi publicul larg. Am fost foarte impresionaţi de deschiderea sibienilor, care ne-au arătat încă o dată că au un puternic spirit de solidaritate. Sperăm să fie un exemplu şi să inspire cât mai mulţi oameni să participe activ, în funcţie de disponibilitatea fiecăruia, la reconstrucţia rapidă a Centrului 'Cristian Şerban'. Copiii cu diabet din toată ţara şi familiile acestora au nevoie de noi', a declarat Iulia Ionescu, Sales & Marketing Director Sanofi România.
Cei care doresc să facă o donaţie personală o pot face direct către Fundaţia 'Cristian Şerban' Timişoara. Numerele de cont sunt RO03BRDE360SV17690543600 (lei) sau RO56BRDE360SV45672043600 (euro), BRD Buziaş.
Centrul Medical "Cristian Şerban" din Buziaş este o instituţie medicală pentru copiii şi tinerii cu diabet zaharat tip 1 şi hemofilie. În acest centru, unic în România, pacienţii sunt spitalizaţi în mod gratuit, având acces la servicii medicale de evaluare, optimizare a terapiei, educaţie şi consiliere psiho-socială.
Marşul 'Câştigi şi dăruieşti sănătate' s-a aflat la a doua ediţie în Sibiu şi la a patra ediţie în ţară. Pe de o parte, scopul acestuia este unul umanitar, compania Sanofi angajându-se să facă o donaţie de 10 lei pentru fiecare participant. Sumele astfel colectate au fost donate în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de tratament a persoanelor cu diabet din România. Pe de altă parte, prin intermediul marşului, se urmăreşte încurajarea unui stil de viaţă sănătos, promovând practicarea a minim 30 de minute de activitate fizică în ritm alert pe zi în vederea reducerii cu 40% a riscului de a dezvolta diabet zaharat de tip 2.
Sanofi, lider mondial în producţia de medicamente, descoperă, dezvoltă şi distribuie soluţii terapeutice pentru a îmbunătăţi viaţa tuturor oamenilor. Sanofi deţine atuuri importante în domeniul sănătăţii şi se bazează pe 7 platforme de creştere: soluţii pentru diabet, vaccinuri de uz uman, produse inovatoare, boli rare, produse fără prescripţie medicală, pieţe emergente şi sănătatea animalelor. Sanofi este cotată la bursele de valori din Paris (EURONEXT: SAN) şi New York (NYSE: SNY). AGERPRES/(AS-Isabela Paulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Campanie pentru un stil de viaţă sănătos, lansată de Ziua Mondială de Combatere a Diabetului Cu ocazia Zilei Mondiale de Combatere a Diabetului, marcată anual la nivel global pe 14 noiembrie, Grupul Sanofi în parteneriat cu Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice şi Societatea Română de Nutriţie au lansat o amplă campanie...
Campanie pentru un comportament preventiv faţă de diabet Aproximativ 1.000 de pacienţi din 15 centre de diabet din toată ţara vor fi implicaţi în campania, "Câştigă pas cu pas - Împreună ajungem mai departe", susţinută de Sanofi, prin care se pun la dispoziţie gratuit pedometre pentru contorizarea activităţilor fizice.
Program de consiliere pentru persoanele cu diabet Diabetul înregistrează creşteri îngrijorătoare la nivel mondial, a subliniat prof. dr. Maria Moţa, preşedinta Asociaţiei Române a Educatorilor în Diabet (ARED), vineri, cu prilejul lansării unui program de educaţie a pacienţilor cu această boală.
Cluj: Marşul de solidaritate 'Câştigi şi dăruieşti sănătate', vineri, în Parcul Central Compania Sanofi România, în parteneriat cu Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, organizează, pentru a doua oară la Cluj-Napoca, marşul de solidaritate "Câştigi şi dăruieşti sănătate", vineri, începând cu ora 17,00, în Parcul Central al oraşului.
Campanie de educaţie privind factorii de risc pentru diabet Cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, în întreaga ţară se desfăşoară activităţi de educare şi informare pentru populaţie prin direcţiile judeţene de sănătate publică, sub sloganul 'Acţionează acum pentru prevenirea diabetului!'.