Cele mai citite
 


Constantin Nicolescu, candidat USL la preşedinţia CJ Argeş: Vrem să repunem în funcţiune spitalele desfiinţate (interviu)
luni, 28 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Constantin Nicolescu, candidatul din partea USL pentru al treilea mandat consecutiv de preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că doreşte să continue proiectele începute, precum şi de a realiza alte noi obiective, intenţia sa fiind şi redeschiderea spitalelor din judeţ "care au fost desfiinţate printr-o măsură eronată".
În vârstă de 67 de ani, Constantin Nicolescu, de profesie economist, este preşedinte al CJ Argeş din anul 2004. Din 2005 conduce organizaţia PSD Argeş.

AGERPRES: Ce v-a determinat să candidaţi pentru un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş?
Constantin Nicolescu: Consider că am o datorie morală faţă de cei care m-au ales şi pe care i-am reprezentat în decursul celor două mandate la conducerea Consiliului Judeţean Argeş, de a continua proiectele începute, precum şi de a realiza alte noi obiective prioritare pentru judeţ. Este vorba de aproximativ nouă obiective pe care le avem în vedere.

AGERPRES: Care ar fi, în opinia dumneavoastră, priorităţile în privinţa infrastructurii în judeţ?
Constantin Nicolescu: La începutul fiecărui mandat, împreună cu colegii din Consiliul Judeţean, stabilim o listă cu obiectivele prioritare, strategice, ale judeţului Argeş. În primul rând este vorba de despre dezvoltarea infrastructurii pentru alimentările cu apă şi canalizare, precum şi pentru drumuri şi poduri. Ne propunem şi ca în acest mandat, conform master-planului pentru apă canal al judeţului, toate comunele argeşene să beneficieze de alimentări cu apă. De asemenea, suntem în continuare preocupaţi de realizarea unei a doua surse de apă pentru judeţul Argeş, cu alimentare din zona montană, prin construirea a două apeducte, de la nord la sud, combinate cu micro-hidrocentrale, în vederea producerii de energie electrică.
Judeţul nostru are o reţea de 1.200 de kilometri de drumuri judeţene şi 1.700 de kilometri de drumuri comunale şi împreună cu consiliile locale ne propunem ca în fiecare an să realizăm circa 100 de kilometri de asfaltări sau modernizări de drumuri. Ritmul nu este cel mai rapid, însă este unul realist.

AGERPRES: Care consideraţi a fi investiţiile necesare în judeţ, în funcţie de potenţialul oferit de acesta?
Constantin Nicolescu: Toate domeniile sunt de maximă importanţă şi aceste investiţii se pot realiza prin accesarea de proiecte cu finanţare europeană, atât în domeniul turismului, cât şi al agriculturii. Vorbim aici de sprijinirea tinerilor fermieri, a agroturismului, sprijinirea întreprinderilor mici şi mijlocii, iar toate aceste lucruri se pot face prin accesarea de fonduri europene, oferind astfel şi locuri de muncă.
Fiind iniţiatorul master-planului pe turism al judeţului Argeş, am o datorie morală faţă de cei care m-au ales în a continua proiectele începute, de creare de staţiuni turistice în zonele montane precum Moliviş, Cumpăna, Iezer Păpuşa sau Leaota.
În domeniul agriculturii avem în vedere, în parteneriat cu Institutul Naţional de Cercetare Pomicolă de la Mărăcineni, refacerea bazinului pomicol, prin crearea de ferme pomicole, centre de colectare legume-fructe şi silozuri.

AGERPRES: Ce vă propuneţi pentru modernizarea şi dotarea unităţilor spitaliceşti şi creşterea calităţii actului medical, în special în mediul rural?
Constantin Nicolescu: Consiliul Judeţean a preluat responsabilitatea asistenţei medicale, prin administrarea spitalelor din judeţul Argeş. Noi ne-am propus modernizarea spitalelor, crearea de centre medicale de permanenţă, precum şi modernizarea dispensarelor rurale. Vrem să repunem în funcţiune spitalele ce au fost desfiinţate printr-o măsură eronată, nejustificată, care nu a ţinut cont de interesul cetăţenilor.

AGERPRES: Ce vă propuneţi pentru îmbunătăţirea sistemului de învăţământ în mediul rural?
Constantin Nicolescu: În primul rând, vrem ca în acest mandat să nu mai existe şcoală în judeţ care să nu aibă alimentare cu apă şi grup sanitar. În prezent, 80% dintre unităţile şcolare din judeţ au alimentare cu apă şi grup sanitar. Împreună cu consiliile locale, ne propunem modernizarea şcolilor şi a actului educaţional în mediul rural, astfel încât copiii din comunele argeşene să beneficieze de educaţie şi informaţie la nivel european, în cele mai bune condiţii.

AGERPRES: Cum vedeţi colaborarea cu viitorii consilieri judeţeni, pentru a avea asigurată susţinerea proiectelor dumneavoastră?
Constantin Nicolescu: Am colaborat foarte bine, la fiecare mandat, cu toţi colegii care au înţeles că numai împreună putem realiza ceva pentru acest judeţ, pentru cei care ne-au ales. Consider că prioritare pentru cei din Consiliul Judeţean sunt interesele cetăţenilor, dincolo de orientarea politică a fiecăruia dintre noi. AGERPRES/(AS - George Onea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Liviu Dragnea, candidat USL la preşedinţia CJ Teleorman: Ne vom ţine departe de aroganţa fostei puteri (interviu) Preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Liviu Dragnea, candidat USL pentru un nou mandat, afirmă într-un interviu acordat AGERPRES că, dacă va câştiga competiţia electorală, printre priorităţile sale vor fi modernizarea infrastructurii, precum şi investiţiile, care să absoarbă forţa de muncă neutilizată...
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...
Primarul Gheorghe Nichita: Am ca principal obiectiv consacrarea Iaşiului drept capitală regională (interviu) Primarul Gheorghe Nichita, aflat la cel de-al treilea mandat de edil al Iaşiului, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că îşi doreşte ca după finalizarea lucrărilor finanţate din fonduri europene, municipiul reşedinţă de judeţ să fie un oraş cu străzi moderne, o capitală culturală la nivel...
Dorel Jurcan, candidat PDL la preşedinţia CJ Vâlcea: Vreau ca tinerii să aibă oportunitatea de a începe o afacere (interviu) Candidatul PDL la şefia Consiliului Judeţean Vâlcea, senatorul Dorel Jurcan, susţine într-un interviu acordat AGERPRES că, în cazul câştigării competiţiei electorale, are în vedere implementarea proiectelor ce vizează infrastructura, alimentarea cu apă şi lucrările de canalizare, dezvoltarea întreprinderilor...
Mircea Andrei, candidat al AAM la preşedinţia CJ Argeş: Judeţul are nevoie de investiţii în turism (interviu) Senatorul democrat-liberal Mircea Andrei, candidat din partea Alianţei pentru Argeş şi Muscel (AAM) la preşedinţia Consiliului Judeţean Argeş, afirmă într-un interviu acordat AGERPRES că judeţul are nevoie de investiţii majore în turism, dar şi în industrie şi agricultură.
Horea Uioreanu, candidat USL la şefia CJ Cluj: Judeţul are potenţial de dezvoltare imens, puţin folosit(interviu) Candidatul USL la preşedinţia Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, deputatul liberal Horea Uioreanu, spune că 2012 este anul schimbării politice în România. El a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că prioritatea sa este schimbarea modului de a face politică, de la schimbarea modului de funcţionare...