Cele mai citite
 


Aproximativ 600 de bucureșteni şi-au testat tensiunea arterială, de Ziua Mondială a Hipertensiunii
luni, 28 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Tensiunea arteriala
 

Rezultate alarmante: 40 % dintre aceştia au fost identificaţi cu hipertensiune arterială 

Cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale (17 mai), aproximativ 600 de bucureșteni şi-au testat gratuit tensiunea arterială și au primit sfaturi referitoare la prevenția și controlul hipertensiunii arteriale, în corturile special amenajate din fața Spitalului Colțea. În urma evaluărilor, medicii au pus un diagnostic dur:  40% dintre cei testaţi au fost identificaţi cu hipertensiune arterială.
 
„ Este un procent foarte mare care demonstrează încă o dată că hipertensiunea arterială este o problemă de sănătate publică. Acţiunea organizată de Societatea Română de Hipertensiune s-a bucurat de prezenţa unui public numeros: peste 600 de persoane şi-au măsurat tensiunea arterială în această zi. Campania Naţională „Viteza ucide...nu numai în trafic. Controlează-ţi tensiunea arterială” a avut sprijinul autorităţilor locale care s-au alăturat şi au fost receptive în sprijinirea acestui demers dedicat publicului larg”, a declarat prof.univ.dr. Maria Dorobanţu, iniţiatorul campaniei şi preşedintele Societăţii Române de Hipertensiune.
 
În cadrul acţiunii de măsurare a tensiunii arteriale a fost organizată şi o conferinţă de presă  cu tema: ”Hipertensiunea arterială - ucigașul tăcut al românilor”. La aceasta au participat: prof.univ.dr. Sorin Oprescu, Primarul General al Capitalei, prof.univ.dr. Adrian Streinu-Cercel, Secretar de Stat din Ministerul Sănătăţii, prof.univ.dr. Maria Dororbanţu, Preşedintele Societăţii Române de Hipertensiune, prof.univ.dr. Ion Bruckner, Preşedintele Societăţii Române de Medicină Internă şi dr.Marius Savu, Director General Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.
Subiectele discutate în cadrul conferinţei au vizat problematica hipertensiunii arteriale în România şi necesitatea unui program de prevenţie şi educare a publicului larg cu privire la riscul de hipertensiune.
 
Campania  Naţională „Viteza ucide..nu numai în trafic. Controlează-ţi tensiunea arterială! şi-a propus să tragă un puternic semnal de alarmă asupra gravității şi incidenţei crescute a acestei afecțiuni. Scopul principal al manifestărilor este acela de informare și educare  a publicului larg  în ceea ce privește prevenția, diagnosticarea precoce și controlul hipertensiunii arteriale.
 
Testările gratuite din București, de pe 17 mai, vor fi urmate de acțiuni în Iași, în perioada 23-24 iunie, cu prilejul primei Conferințe Internaționale a Societății Române de Hipertensiune.
 
Campania de măsurare a tensiunii arteriale din Bucureşti a fost realizată cu sprijinul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” şi Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti.
 
Partener Oficial Instituţional: Comisia pentru Sănătate Publică din Senatul României
Partener Principal: KRKA;  Partener Gold: Terapia Ranbaxy; Partener Silver: Hellimed
Partener Educațional: Novartis
Partener Social: Clubul ROTARY
 
Management Eveniment: Sănătatea Press Group - Expertul tău în comunicare pe domeniul medical 
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Măsoară-ţi tensiunea de Ziua Mondială de luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale! Tensiunea arterială crescută reprezintă unul dintre principalii factori de morbiditate şi mortalitate la nivel global, după cum arată cel mai recent studiu privind povara afecţiunilor medicale, publicat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii 2014. Raportul mai...
Ministerul Sănătăţii implementeză un program de reducere a sării din alimente Ministerul Sănătăţii implementează un program pe cinci ani pentru reducerea sării din alimente, a declarat joi prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, în conferinţa de presă prilejuită de campania naţională "Viteza ucide ... nu numai în trafic! Controlează-ţi tensiunea arterială!".
Peste 500 de sibieni și-au măsurat gratuit tensiunea arterială în cadrul Campaniei Naționale ”Viteza ucide...nu numai în trafic! Controlează-ți tensiunea arterială!” Cea de-a doua acțiune din acest an a Campaniei Naționale ”Viteza ucide...nu numai în trafic! Controlează-ți tensiunea arterială!” s-a desfășurat pe 5 iulie la Sibiu, în incinta complexului comercial Shopping City
Ziua mondială de luptă împotriva hipertensiunii Ziua mondială de luptă împotriva hipertensiunii este marcată anual, la 17 mai, începând din 2005. Scopul său este de a promova sensibilizarea publicului privind tensiunea arterială crescută şi de a încuraja cetăţenii din toate ţările să prevină şi să controleze această boală.
Hipertensiunea arterială poate fi prevenită printr-un stil de viaţă sănătos, recomandă medicii DSP Bihor Fiecare om trebuie să fie responsabil pentru viaţa sa, a cărui sănătate depinde, în primul rând, de gradul său de informare şi educaţie, de modul cum aplică cunoştinţele în prevenirea bolilor şi adoptarea unui stil de viaţă sănătos, au subliniat miercuri specialiştii medicali reuniţi la o masă rotundă...
Medicii de familie: Dacă hipertensiunea arterială ar fi depistată la timp, complicaţiile ar fi incomparabil mai mici Unul din trei adulţi cu vârsta peste 25 de ani, la nivel global, are tensiunea arterială ridicată, iar peste 9 milioane de decese apar anual în lume din cauza complicaţiilor hipertensiunii arteriale, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.