Cele mai citite
 


Brăila: Focar de rujeolă, confirmat de Institutul Cantacuzino
marţi, 29 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Institutul Cantacuzino din Bucureşti a confirmat existenţa unui focar de rujeolă în comuna Unirea din judeţul Brăila, după ce cinci copii cu vârste între unu şi cinci ani s-au prezentat la spital cu febră, erupţie şi tuse specifice bolii.
'Rezultatul probelor trimise la Institutul Cantacuzino a confirmat existenţa focarului. Este vorba despre un copil de un an, trei de 2 ani şi unul de 5 ani, dintr-o populaţie nevaccinată, de etnie romă, neasigurată medical. Nu au mai apărut cazuri secundare. Vom mai ţine 2-3 zile focarul sub observaţie, pentru a ne asigura că nu mai apar şi alte îmbolnăviri, apoi putem declara închis focarul', a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Brăila, dr. Andreea Gavrilescu.
Copiii cu rujeolă provin dintr-o colectivitate de muncitori zilieri veniţi din judeţul Bacău, unde există foarte multe cazuri de rujeolă. De la începutul anului, în Brăila a mai fost confirmat un singur caz de rujeolă. AGERPRES/(A-Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Posibil focar de rujeolă cu şase copii internaţi cu febră, erupţie şi tuse specifice bolii Autorităţile sanitare brăilene au intrat în alertă, după ce şase copii cu vârsta între unu şi cinci ani s-au prezentat la spital cu febră, erupţie şi tuse specifice rujeolei, motiv pentru care se suspectează existenţa unui focar, probele recoltate fiind trimise spre analiză Institutului Cantacuzino din...
Brăila: Institutul Cantacuzino a confirmat primele două cazuri de meningită West-Nile în judeţ Institutul Cantacuzino a confirmat primele două cazuri de meningită West-Nile de anul acesta, din judeţul Brăila, după cum a informat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Brăila (DSP), dr. Andreia Gavrilescu.
Brăila: Două focare de rujeolă confirmate de la începutul anului Două focare de rujeolă au fost confirmate în judeţul Brăila de la începutul anului, după cum a informat marţi purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate de Publică Brăila, dr. Andreea Gavrilescu.
DSP: Brăila se află în pragul declanşării unei epidemii de rubeolă Brăila se află în pragul declanşării unei epidemii de rubeolă, potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Brăila, dr. Andreia Gavrilescu, după ce Institutul Cantacuzino a confirmat până acum 19 astfel de cazuri.
Brăila: A fost confirmat al patrulea caz de meningită West-Nile Institutul Cantacuzino a confirmat al patrulea caz de meningită West-Nile de anul acesta din judeţul Brăila, după cum a informat miercuri purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Brăila (DSP), dr. Andreia Gavrilescu.
Brăila: Au fost confirmate 11 cazuri de infecţie cu virusul West-Nile Cazurile de infecţie cu virusul West-Nile confirmate de Institutul Cantacuzino, la nivelul judeţului Brăila, din luna mai şi până în prezent, sunt în număr de 11, potrivit informaţiilor furnizate vineri de directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, Gabriel Ciochină.