Cele mai citite
 


Gorj: Procurorii deschid o anchetă în legătură cu moartea în spital a femeii însărcinate din Târgu-Cărbuneşti
marţi, 29 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la împrejurările în care o femeie însărcinată, din Târgu-Cărbuneşti, a murit săptămâna trecută la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, după ce a fost adusă în stare foarte gravă de la Spitalul Orăşenesc Novaci.
Femeia era însărcinată în trei luni iar la începutul săptămânii trecute s-a internat la Spitalul Novaci, pentru a fi supravegheată, sarcina fiind cu probleme, motiv pentru care s-a decis întreruperea acesteia. Cel care a operat-o este medicul Damian Diţescu.
"Eu am fost la spital când s-a întâmplat iar azi dimineaţă am luat măsura de începere a anchetei administrative. Vom lua declaraţii de la persoanele implicate, iar în raport cu acest lucru voi lua măsurile administrative. La noi, medicul Damian Diţescu a fost implicat într-un singur caz de malpraxis. În momentul intervenţiei, au existat toate medicamentele şi toate dotările necesare. Eu voi lua măsura corespunzătoare, pentru că nu admit astfel de lucruri. S-a luat legătura cu cei de la Bucureşti, pentru a fi trimis un elicopter, dar din cauza vremii nu s-a putut. Uterul nu a fost perforat, aşa cum se spune, se vorbeşte de ruptură de aortă, dar vom vedea după efectuarea necropsiei. Consider acest eveniment ca o ştirbire a imaginii, voi lua măsura administrativă, nu voi ierta nimic", a declarat pentru AGERPRES directorul Spitalului Orăşenesc Novaci, Eufimia Dumitrescu, vineri, 25 mai.
Femeia a fost transportată de urgenţă la Spitalul din Târgu-Jiu, însă medicii nu au reuşit să o salveze.
"Am luat toate măsurile, a fost primită de zece medici, cazul aparţine exclusiv Spitalului Novaci. S-a intervenit urgent cu cinci ginecologi, medic cardiolog, chirurg, trei anestezişti, s-a intrat în sala de operaţii, dar nu s-a putut face nimic. A ajuns la noi în comă profundă. Toată problema rămâne a Spitalului Novaci. Vom vedea rezultatul necropsiei, nu putem să ne pronunţăm. Vom vedea apoi ce e de făcut", a declarat în aceeaşi zi, pentru AGERPRES, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, Vasile Stănculete. AGERPRES/(AS - Eusebi Manolache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Anchetă la Novaci, după de o femeie însărcinată în 3 luni a murit O femeie în vârstă de 32 de ani, din Târgu-Cărbuneşti, a murit, joi seară, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, după ce a fost adusă în stare foarte gravă de la Spitalul Orăşenesc Novaci.
Gorj: Anchetă a Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci în cazul bebeluşului decedat la naştere, în spital Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci au deschis, miercuri, o anchetă în cazul bebeluşului decedat la naştere în noaptea de marţi spre miercuri la Spitalul Orăşenesc Novaci, în urma unei operaţii de cezariană de urgenţă care a vizat salvarea vieţii mamei şi a fătului.
Gorj: Anchete ale SJU Târgu-Jiu şi IPJ în cazul morţii unui făt Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj au deschis, marţi, anchete în cazul unei femei însărcinate din comuna Muşeteşti al cărei făt a decedat înainte de naştere, evenimentul aflându-se şi în atenţia Colegiului Medicilor.
Gorj: Managerul Spitalului Judeţean Târgu-Jiu s-a autosesizat în cazul unui bebeluş mort Managerul privat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, Cristian Vlădoianu, a declarat, luni, că la nivelul unităţii medicale a fost constituită o comisie care va ancheta moartea unui nou-născut, după ce părinţii acuză medicii Secţiei de Pediatrie de malpraxis.
Dosar penal în cazul tinerei din Suceava care a murit după ce părinţii au refuzat transfuzia de sânge Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au deschis un dosar penal, în care sunt efectuate cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de omor, în cazul tinerei care a decedat la spital, după ce părinţii acesteia au refuzat efectuarea unei transfuzii de sânge din motive religioase.
Procurorii deschid un dosar penal în cazul medicului electrocutat de la Spitalul Colţea Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 a deschis un dosar penal in rem, în care sunt efectuate cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectare şi neluare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, în legătură cu medicul Marian Stamate de la Spitalul Colţea, care a fost...