Cele mai citite
 


Ministrul Sănătăţii, îngrijorat în privinţa producătorilor şi importatorilor de medicamente ca urmare a aplicării taxei de clawback
marţi, 29 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii este îngrijorat în ceea ce priveşte reacţia producătorilor şi importatorilor de medicamente ca urmare a aplicării taxei de clawback, care are consecinţe directe asupra accesului pacienţilor la medicamente şi asigurarea tratamentelor necesare acestora, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii remis luni AGERPRES.
Potrivit sursei citate ministrul Vasile Cepoi, a discutat la sfârşitul săptămânii cu reprezentanţii asociaţiilor producătorilor români şi internaţionali de medicamente (ARPIM) şi cu cei ai asociaţiei producătorilor de medicamente generice (APMGR) şi a preluat propunerile acestora privind rezolvarea situaţiei generate de prevederile unor acte normative elaborate de guvernele anterioare.
În timpul discuţiilor, ministrul Sănătăţii i-a asigurat pe reprezentanţii industriei medicamentului că se caută soluţii pentru situaţia creată.
''Sunt preocupat de această problemă încă de la începutul mandatului. Din păcate este o situaţie pe care am preluat-o şi pe care încercăm să o rezolvăm în timp record pentru că tensiunile apărute pot duce la situaţia unui blocaj în aprovizionarea cu medicamente. Cred că numai împreună, prin dialog şi transparenţă putem rezolva problemele. Am avut mai multe întâlniri cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor şi deja avem câteva variante de lucru. Am solicitat şi sprijinul premierului României, dl Victor Ponta care va convoca astăzi o întâlnire cu toate autorităţile implicate începând de la Ministerul Sănătăţii, Casa de Asigurări de Sănătate, Ministerul de Finanţe'', a declarat Vasile Cepoi, ministrul Sănătăţii, după întâlnire.
Ministrul Sănătăţii a făcut un apel către reprezentanţii industriei medicamentului atrăgând atenţia asupra consecinţelor sociale şi economice deosebit de grave ale eventualelor acţiuni de retragere de pe piaţă.
''Deja există o situaţie dificilă cu aprovizionarea citostaticelor ieftine, care nu mai prezintă interes comercial pentru producători şi importatori care afectează grav pacienţii cu afecţiuni oncologice'', adaugă sursa citată. AGERPRES/(AS-Mihai Simionescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vasile Cepoi: Reorganizarea sistemului de asigurări de sănătate este soluţia pentru creşterea eficienţei lui (interviu) Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Vasile Cepoi, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că desfiinţarea sistemului de asigurări nu este o soluţie, ci reorganizarea acestuia, care ar putea creşte eficienţa lui.
Mircovici: Cheltuielile cu tratamentul de cancer în prima fază să fie compensate de Casa de Asigurări de Sănătate Statul ar trebui să compenseze cheltuielile pe care bolnavul de cancer le suportă în momentul în care începe tratamentul, a declarat luni deputatul Niculae Mircovici, din partea grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, în plenul Camerei Deputaţilor la "Ora Guvernului", unde a fost invitat ministrul...
Ministrul Sănătăţii a discutat despre noua listă de medicamente compensate cu reprezentanţii industriei farmaceutice Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a discutat sâmbătă cu reprezentanţii industriei farmaceutice despre noua listă de medicamente compensate, taxa clawback, preţurile de decontare şi referinţă la medicamente, marjele de distribuţie la farmacii şi distribuitori şi exporturile paralele, se arată într-un...
MS: Grup de lucru pentru analiza de impact privind modificarea formulei de calcul a taxei clawback Un grup de lucru alcătuit la iniţiativa Ministerului Sănătăţii urmează ca până cel târziu la 15 iunie să finalizeze o analiză de impact privind modificarea formulei de calcul a taxei de clawback.
Grup de lucru pentru analiza de impact privind modificarea formulei de calcul a taxei clawback Un grup de lucru alcătuit la iniţiativa Ministerului Sănătăţii (MS) urmează ca până cel târziu la 15 iunie să finalizeze o analiză de impact privind modificarea formulei de calcul a taxei de clawback.
Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli: Dialogul cu producătorii de medicamente continuă Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii se întâlnesc, marţi după-amiază, la Palatul Parlamentului cu producătorii de medicamente, la întâlnire urmând să participe şi directorul Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate, Lucian Duţă.