Cele mai citite
 


Premierul Victor Ponta anunţă o reuniune pe marginea taxei de clawback
marţi, 29 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Premierul Victor Ponta a precizat că luni va avea loc o reuniune la Guvern pe marginea taxei de clawback, susţinând că în acest caz există o situaţie extrem de gravă.
"Este o situaţie extrem de gravă provocată de faptul că în 2010 şi 2011 nu s-a încasat niciun leu din ceea ce trebuia încasat de la firmele de medicamente înainte să plece dl (n.r. Lucian) Duţă, şeful Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate, a vrut să arunce o ultimă bombă asupra noului Guvern şi a emis o groază de facturi şi o să ne trezim acum cu problema aceasta, moştenită de la vechile guvernări PDL şi accentuată de acţiunea din ultima zi, de luni, a domnului Duţă, sper să găsim soluţii să o rezolvăm", a spus Ponta.
Ministrul Sănătăţii este îngrijorat în ceea ce priveşte reacţia producătorilor şi importatorilor de medicamente ca urmare a aplicării taxei de clawback, care are consecinţe directe asupra accesului pacienţilor la medicamente şi asigurarea tratamentelor necesare acestora, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii remis luni AGERPRES.
Potrivit sursei citate, ministrul Vasile Cepoi a discutat la sfârşitul săptămânii cu reprezentanţii asociaţiilor producătorilor români şi internaţionali de medicamente (ARPIM) şi cu cei ai asociaţiei producătorilor de medicamente generice (APMGR) şi a preluat propunerile acestora privind rezolvarea situaţiei generate de prevederile unor acte normative elaborate de guvernele anterioare. AGERPRES/(A-Florentina Peia)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Sănătăţii, îngrijorat în privinţa producătorilor şi importatorilor de medicamente ca urmare a aplicării taxei de clawback Ministrul Sănătăţii este îngrijorat în ceea ce priveşte reacţia producătorilor şi importatorilor de medicamente ca urmare a aplicării taxei de clawback, care are consecinţe directe asupra accesului pacienţilor la medicamente şi asigurarea tratamentelor necesare acestora, se arată într-un comunicat al...
Ministrul Sănătăţii a discutat despre noua listă de medicamente compensate cu reprezentanţii industriei farmaceutice Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a discutat sâmbătă cu reprezentanţii industriei farmaceutice despre noua listă de medicamente compensate, taxa clawback, preţurile de decontare şi referinţă la medicamente, marjele de distribuţie la farmacii şi distribuitori şi exporturile paralele, se arată într-un...
MS: Grup de lucru pentru analiza de impact privind modificarea formulei de calcul a taxei clawback Un grup de lucru alcătuit la iniţiativa Ministerului Sănătăţii urmează ca până cel târziu la 15 iunie să finalizeze o analiză de impact privind modificarea formulei de calcul a taxei de clawback.
Grup de lucru pentru analiza de impact privind modificarea formulei de calcul a taxei clawback Un grup de lucru alcătuit la iniţiativa Ministerului Sănătăţii (MS) urmează ca până cel târziu la 15 iunie să finalizeze o analiză de impact privind modificarea formulei de calcul a taxei de clawback.
ARPIM şi APMGR solicită audit pe datele CNAS pentru calculul taxei clawback Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) şi Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) solicită realizarea unui audit independent asupra datelor folosite de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru calculul cuantumului taxei clawback, cele...
ARPIM: Preţul revizuit al medicamentelor inovatoare şi generice trebuie publicat simultan Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) a solicitat vineri Ministerului Sănătăţii ca procesul de reavizare a preţurilor medicamentelor, care este în desfăşurare, să se realizeze cu respectarea tuturor prevederilor legale în vigoare şi cu aplicarea corectă a acestora pentru...