Cele mai citite
 


Primăria Sectorului 1: Programul de testare gratuită pentru evaluarea riscului de osteoporoză continuă
marţi, 29 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Programul de testare gratuită pentru evaluarea riscului de osteoporoză va continua pentru locuitorii sectorului 1 până la sfârşitul anului.
Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, AGERPRES, în acest program iniţiat în urmă cu două luni de Primăria Sectorului 1 au fost evaluaţi de specialiştii Complexului Multifuncţional ''Caraiman'' 514 cetăţeni, dintre aceştia 94% fiind femei cu vârsta peste 41 de ani.
Analizele efectuate au relevat faptul că 44% dintre pacienţi prezintă osteopenie - afectarea uşoară a osului (o densitate osoasă mai mică decât cea normală), care nu este destul de puternică pentru a putea fi numită osteoporoză, dar care creşte riscul de producere a acestei afecţiuni, iar 36% dintre ei suferă deja de osteoporoză.
"Determinarea densităţii osoase ajută medicul în luarea deciziei dacă o persoană prezintă un risc crescut pentru o fractură cauzată de osteoporoză. Obiectivul osteodensitometriei este acela de a prezice riscul de fractură în viitor. Informaţiile rezultate în urma acestei analize indică în ce măsură persoana are nevoie de tratament pentru reducerea riscului de fractură", afirmă Angelica Juracopschi, directorul Complexului Multifuncţional ''Caraiman''.
Potrivit comunicatului, Complexul "Caraiman" a fost inaugurat la sfârşitul lunii aprilie 2008, fiind primul centru medical deschis în România de o autoritate locală, pentru a veni în sprijinul persoanelor cu venituri reduse.
Centrul medical deschis de Primăria Sectorului 1 dispune de 16 cabinete, dotate cu aparatură de ultimă generaţie, unde cetăţenii cu venituri reduse beneficiază de consultaţii, tratamente şi analize medicale, servicii stomatologice, oftalmologice şi psihologice, servicii medicale gratuite la domiciliu pentru pensionari, pentru persoane cu handicap. AGERPRES/(AS - Livia Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Teste gratuite de depistare a riscului de osteoporoză pentru locuitorii sectorului 1 Bucureştenii din sectorul 1 care doresc să îşi verifice densitatea osoasă îşi pot testa gratuit riscul de osteoporoză la Complexul multifuncţional "Caraiman", în perioada 1 - 30 aprilie, se arată într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES de autoritatea locală.
Centrofarm lansează în 6 farmacii din București campania medicală de testare gratuită pentru depistarea osteoporozei Centrofarm demarează o nouă campanie medicală de prevenire și informare privind osteoporoza, în cadrul Programului Câștigă Viață. Campania se va desfășura în 6 farmacii și se adresează posesorilor cardului de fidelitate Centrofarm, care vor beneficia astfel de consultații medicale de specialitate...
Teste gratuite de depistare a osteoporozei pentru locuitorii sectorului 1 Locuitorii Sectorului 1 îşi pot testa gratuit riscul de osteoporoză la Complexul Multifuncţional Caraiman, în perioada 1-31 martie 2012, unde se va efectua gratuit osteodensitometria periferică pentru toţi locuitorii din această zonă administrativă.
Testări gratuite pentru măsurarea densității osoase și evaluarea riscului de fractură la Ziua Mondială a Osteoporozei 19-21 octombrie Vineri, 19 octombrie se dă startul manifestărilor dedicate Zilei Mondiale a Osteoporozei 2012. Conceptul este dezvoltat și implementat de compania de comunicare medico-socială Houston NPA pentru Asociația pentru Prevenirea Osteoporozei în România (ASPOR), în parteneriat cu Societatea...
Peste 50% dintre persoanele care au efectuat testul de osteodensitometrie au fost identificate cu modificări ale mineralizării osoase ceea ce reprezintă un risc important de osteoporoză La finalul campaniei gratuite de testări pentru depistarea riscului de osteoporoză, desfasurată în perioada 24 septembrie – 22 octombrie a.c., sub umbrela „Împreună pentru viață, sănătate prin cunoaștere”, și în parteneriat cu reţeaua de farmacii Sensiblu, peste 50% din totalul persoanelor participante...
Testări gratuite pentru osteoporoză Persoanele diagnosticate cu osteoporoză, care vor participa sâmbătă, alături de familiile lor, la conferinţa de informare medicală susţinută de lectori cu experienţă în tratarea acestei boli, îşi vor putea determina gratuit riscul de fractură (FRAX) şi pot face şi test de screening pentru determinarea...