Cele mai citite
 


Satu Mare: Secţia de Oncologie, renovată în totalitate
marţi, 29 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Foştii miniştri ai Sănătăţii Ritli Ladislau şi Cseke Attila au inaugurat luni lucrările de reabilitare a Secţiei de Oncologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare, investiţia fiind de 2,64 milioane lei.
Senatorul Cseke Attila a declarat că în urmă cu doi-trei ani infrastructura din judeţul Satu Mare era într-o avansată stare de degradare, fiind demarate lucrări atât pentru crearea unor condiţii adecvate, cât şi pentru a combate fenomenul plecării pacienţilor la clinicile din ţările învecinare.
"Sunt onorat să particip la această inaugurare. Fără un partener serios cum este preşedintele Consiliului Judeţean, Csehi Arpad, ar fi fost mult mai greu. Mă voi bucura, dacă va fi cazul să susţin acest judeţ şi în continuare. Aici ai un partener, ai cu cine discuta", a spus Cseke.
Fostul ministru Ritli a menţionat că prin investiţia efectuată cei 7.000 de pacienţi aflaţi sub supraveghere la Satu Mare vor putea primi tratament în condiţii bune.
Preşedintele Consiliului Judeţean, Csehi Arpad, a subliniat că s-a reuşit renovarea unei părţi dintr-o clădire istorică, sperând să fie renovat întreg spitalul.
"Este nu o dorinţă, ci o obligaţie să aducem sistemul sanitar la nivel occidental pentru ca sătmărenii să se poată trata", a spus Csehi.
"Este rezultatul unor decizii luate în urmă cu doi ani. Consiliul Judeţean a dat curs unor schimbări în sistemul sanitar. Este o minune ce se întâmplă aici", a declarat şeful secţiei de oncologie, medicul Stelian Pop.
Secţia are 55 de paturi, fiind schimbate toate instalaţiile, refăcute finisajele şi înlocuite obiectele sanitare. Totodată, s-a introdus şi un sistem de supraveghere a pacientului la pat, acesta având posibilitatea de a chema medicul prin simpla apăsare a unui buton. Lucrările au costat 2,64 milioane de lei, din care 2,4 milioane reprezintă contribuţia Ministerului Sănătăţii, iar restul - contribuţia administraţiei judeţene. AGERPRES /(AS - Gheorghe Pietrar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Satu Mare: Reparaţii capitale la secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Secţia de oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare a intrat în reparaţii capitale şi va fi dotată cu un computer tomograf, în urma unei investiţii a Ministerului Sănătăţii şi Consiliului Judeţean (CJ).
Satu Mare: Secţia de oncologie a Spitalului Judeţean intră în reparaţii capitale Secţia de oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare va intra în reparaţii capitale şi va fi dotată cu un computer tomograf, pe baza unei investiţii a Ministerului Sănătăţii şi Consiliului Judeţean (CJ).
Ambulatoriul Integrat din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea, inaugurat după reabilitare Ambulatoriul Integrat Staţionar III din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea, complet reabilitat, modernizat şi dotat cu aparatură şi echipamente de înaltă performanţă, a fost inaugurat sâmbătă, în prezenţa ministrului Sănătăţii, Ladislau Ritli.
Bihor: Investiţii ale MS la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, inaugurate de ministrul Ritli Ministrul Sănătăţii, dr. Ritli Ladislau şi fostul ministru Cseke Attila, au participat sâmbătă, la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, la darea în folosinţă a bazinelor interioare de hidrokinetoterapie adulţi, care au fost reparate capital în urma unei investiţii realizate în anul 2011...
Satu Mare: Aparatură pentru secţia de oncologie, cumpărată în urma unei campanii de strângere de fonduri Trei aparate digitale de tratament şi un EKG au fost donate miercuri secţiei de oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare, în urma unei acţiuni de strângere de fonduri derulată de organizaţia de femei a UDMR Satu Mare.
Satu Mare: A fost inaugurată noua secţie de Cardiologie a Spitalului Judeţean Noua secţie de cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare a fost inaugurată sâmbătă, aceasta fiind mutată în clădirea Spitalului Nou, astfel că accesul de la Unitatea de Primire Urgenţe şi la blocul operator se face mult mai uşor.