Cele mai citite
 


Sectorul 6 are de luni un spital social
marţi, 29 mai 2012   ::   2 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul sectorului 6, Cristian Poteraş, în prezenţa secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat, a tăiat luni panglica de inaugurare a spitalului social "Sfântul Nectarie", care se află pe bulevardul Uverturii şi care se adresează persoanelor adulte cu posibilităţi financiare limitate din acest sector.
"De şase ani tot caut soluţii să realizez acest spital. După cum se ştie, avem un spaţiu de 11.000 de metri acordat de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti pe bulevardul Vasile Milea, acolo unde am încercat să facem o asociere şi să construim un spital nou-nouţ. Dar un spital după normele europene înseamnă între 60 şi 120 de milioane de euro, deci ori găseam un partener foarte solid, ori ne împrumutam. Împrumutul nu a fost posibil pentru că bugetul nostru nu permite să cumulăm îndatorare mai mare decât cea pe care o avem acum, dar probabil că în doi ani am putea găsi soluţii şi pentru acest spital, să îl facem pe cont propriu", a spus Cristian Poteraş.
El a adăugat că spitalul social "Sfântul Nectarie" este făcut pentru oameni care au salarii sau pensii de până la 700 de lei, dar şi pentru ceilalţi care, gradual, vor achita serviciile şi medicamentaţia în funcţie de câţi bani câştigă.
"Spitalul e dotat cu panouri solare, cu centrală termică ultramodernă şi are propriul serviciu de ambulanţă", a mai spus primarul.
Serviciile se vor acorda în funcţie de venitul pe membru de familie după cum urmează: persoanele cu venituri de până la 705 lei vor beneficia de servicii medicale gratuite în limita a 700 până la 800 de lei, persoanele cu venitul între 706-1.000 de lei vor achita 30% din costurile serviciilor, persoanele cu venituri între 1.001-1.500 lei vor achita 50% din costuri, iar persoanele cu venituri între 1.501-2.000 de lei vor achita 70% din costurile serviciilor medicale. Cei care câştigă mai mult de 2.000 de lei vor achita serviciile integral.
Spitalul dispune de o capacitate de primire cu 48 de paturi pe două secţii: cardiologie şi gastroenterologie.
Cabinetele medicale care vor funcţiona sunt de neurologie, dermatologie, ginecologie, ortopedie, explorări funcţionale, cardiologie şi medicină internă, medicină generală, ORL, laborator, gastroenterologie, psihologie, medicina muncii, diabet, endocrinologie.
Tot în această instituţie se acordă şi asistenţă medicală gratuită sau parţial subvenţionată în cabinete stomatologice şi oftalmologice. AGERPRES/(A,AS-Dana Piciu)
Notare
Comentarii
de roxana n
Bine ca se gandeste cineva sa ii ajute si pe oamenii necajiti. Jos palaria

de madalin
O realizare cu adevarat importanta pentru sectorul 6, Felicitari!

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
Ministerul Sănătăţii a prezentat Guvernului nota referitoare la finanţarea FNUASS a furnizorilor de servicii medicale din privat Ministerul Sănătăţii a prezentat miercuri în Guvern o notă privind finanţarea Fondului Naţional Unic de Asigurări de Sănătate a furnizorilor de servicii medicale din sistemul privat.
Programul de dotare cu elicoptere pentru asistenţa medicală de urgenţă continuă până în 2014 Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că în cadrul asistenţei medicale de urgenţă, până în 2014, vor fi continuate investiţiile pentru dotarea cu elicoptere a celor opt puncte regionale.
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
Vasile Cepoi: Ambulanţa ar putea fi finanţată de la bugetul de stat Ministrul Sănătăţii, dr. Vasile Cepoi, a anunţat marţi, la un simpozion, că ambulanţa şi cheltuielile privind asistenţa medicală de urgenţă ar putea fi finanţate de la bugetul de stat, conform propunerilor la proiectul noii legi a sănătăţii.
De sărbători, asistenţa medicală va fi asigurată în Bucureşti de 9 spitale şi SABIF Nouă spitale şi Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în Capitală de Crăciun (în perioada 24 - 26 decembrie) şi de Anul Nou (31 decembrie 2016 - 2 ianuarie 2017).