Cele mai citite
 


Sibiu: Bacterii coliforme descoperite în alimente, la o grădiniţă unde mai mulţi copii s-au îmbolnăvit
marţi, 29 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Treisprezece copii de la o grădiniţă din municipiul Sibiu au avut dureri gastrice şi doi dintre ei au fost duşi de părinţi la spital, în urmă cu cinci zile, după ce au mâncat la cantina unităţii preşcolare, inspectorii sanitari descoperind în alimentele consumate de cei mici bacterii coliforme şi E Colli, se arată într-un comunicat remis, luni, AGERPRES de Direcţia de Sănătate Publică (DSP).
"În urma analizării probelor recoltate de la Grădiniţa 28 din Sibiu (ca urmare a suspiciunii de toxiinfecţie alimentară, din 22-23 mai), (...) s-a constatat prezenţa în alimente (micul dejun şi prânzul din 21.05) şi pe două din cele 10 suprafeţe de lucru analizate, de bacterii coliforme şi E Colli, ceea ce dovedeşte deficienţe igienico-sanitare în procesul de preparare/prelucrare a alimentelor", se arată în comunicat.
Deşi nu bacteriile găsite în mâncare şi în bucătorie sunt de vină că preşcolarii au avut vărsături, DSP a recomandat curăţenie exemplară la grădiniţă.
"Germenii menţionaţi nu pot fi însă incriminaţi în producerea îmbolnăvirii copiilor, coroborarea cu simptomatologia clinică, examinările paraclinice şi evoluţia bolii determinând infirmarea diagnosticului de toxiinfecţie alimentară, fiind vorba de o gastroenterită acută, cel mai probabil de etiologie virală (enterovirus). S-au făcut recomandări privind aplicarea măsurilor de curăţenie şi dezinfecţie curentă şi terminală în întreaga unitate, mai ales la blocul alimentar. Rezultatele menţionate vor fi comunicate Compartimentului de Control în Sănătate Publică, pentru a dispune măsurile necesare", se mai arată în comunicatul DSP.
Probele recoltate de la doi copii internaţi în spital şi de la personalul grădiniţei au fost negative, conform DSP.
La cantina Grădiniţei 28 din municipiul Sibiu mănâncă zilnic o sută de copii. Conform directoarei Maria Lucaciu, copiii care au avut simptome de vărsături săptămâna trecută mâncaseră, la micul dejun, pâine cu unt şi gem şi au băut lapte, iar la prânz au mâncat ciorbă cu zarzavat, orez cu pui şi câte un măr. AGERPRES/(AS-Isabela Paulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Argeş: Cazurile de toxiinfecţie alimentară de la o grădiniţă din Piteşti, provocate de nerespectarea regulilor de igienă în bucătărie Cele cinci cazuri de toxiinfecţie alimentară înregistrate pe 11 octombrie la o grădiniţă din municipiul Piteşti au fost provocate de nerespectarea regulilor de igienă în bucătăria în care se pregătea hrana, a anunţat miercuri prefectul judeţului Argeş, Cristian Soare.
DSP Sibiu: Nu există pericol de toxiinfecţie alimentară la restaurantul hotelului Hilton Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Sibiu afirmă că nu există pericol de toxiinfecţie alimentară la restaurantul hotelului Hilton din municipiu, după ce şase turişti nemţi, cazaţi aici, au ajuns marţi seara, la Unitatea de Primiri Urgenţe a SCJU.
Dâmboviţa: Mai mulţi elevi au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară; DSP ia probe de la produsele ''Lapte şi corn'' Mai mulţi elevi din Moreni, judeţul Dâmboviţa, au ajuns în ultimele zile la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară, iar Direcţia de Sănătate Publică informează că a demarat ancheta epidemiologică.
Sibiu: Anchetă DSP la cantina unei grădiniţe după ce mai mulţi copii au avut probleme gastrice Un număr de 13 copii de la o grădiniţă din municipiul Sibiu au avut dureri gastrice şi doi dintre ei au fost duşi de părinţi la spital după ce au mâncat la cantina unităţii preşcolare.
Constanţa: Un nou focar de toxiinfecţie alimentară depistat de DSPJ Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului (DSPJ) Constanţa a informat vineri, într-un comunicat de presă că a fost determinat un nou focar de toxiinfecţie alimentară, soldat cu îmbolnăvirea a nouă copii, la Complexul turistic "La Peşte", din Oraşul Năvodari.
Prahova: Peste 60 de cazuri de toxiinfecţie alimentară, în urma consumului de produse din programul 'Lapte, corn şi măr' Ploieşti, 30 mar /Agerpres/- Numărul persoanelor diagnosticate cu toxiinfecţie alimentară provocată, cel mai probabil, în urma consumului de alimente din programul 'Lapte, corn şi măr' a ajuns, la 61.