Cele mai citite
 


Sorin Oprescu, în vizită la noul centru de diagnosticare a bolilor oncologice din Spitalul Colentina
marţi, 29 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a verificat luni stadiul lucrărilor la cel mai mare centru de cercetare medicală din România, care va funcţiona în câteva săptămâni la Spitalul Clinic Colentina.
"Aţi văzut ce nu a mai văzut România până acum, un viitor centru de cercetare. Este făcut din bani europeni şi le mulţumesc colegilor mei", a spus Oprescu.
El a afirmat că aparatura din acest centru, care va fi cel mai eficient mijloc de diagnostic al cancerelor şi al metastazelor, urmează să fie completat cu tot ce înseamnă personal auxiliar.
''Aparatură este de ultimă oră şi oferă posibilitatea de diagnostic, bolnavul nemaifiind obligat să se plimbe în diversele unităţii ale patriei care posedă aşa ceva având în vedere că aparatele sunt de ultimă generaţie", a menţionat edilul-şef.
El a adăugat că va începe o "vânătoare de creiere'' pentru a-i aduce pe cei mai buni şi mai deştepţi specialişti români în domeniu.
Potrivit directorului general al Administraţiei Spitalelor din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, Marius Savu, această aparatură de care dispune noul centru de cercetare de la Spitalul Colentina va localiza metastazele.
"Este marea problemă. De multe ori în cazul în care se diagnostichează un cancer, cu diagnosticele actuale se pierde din vedere şi nu se poate recunoaşte o metastază, iar o metastază rămasă îţi poate compromite o întreagă terapie, o întreagă intervenţie chirurgicală. Ori noi aici putem fi siguri că în momentul în care diagnosticăm cancerul o facem în mod corect aşa încât tratamentul pentru care este recomandată să aibă efectul scontat", a explicat Savu.
Potrivit acestuia, în prezent, multe dintre cancerele diagnosticate corect sunt tratabile şi pot duce la o ameliorare de până la 100%.
Centrul de la Colentina a costat 23 de milioane de euro, iar finanţarea este asigurată integral din fonduri europene.
Construcţia deja existentă a fost consolidată, fiind vorba de clădirea medicală B a Spitalului Colentina.
Aceasta a fost amenajată în interior şi exterior şi dotată cu instalaţii specifice noii activităţi.
Centrul a fost dotat cu peste 300 de echipamente şi dispozitive medicale cu un cost de aproximativ 9,8 milioane euro.
Aparatura medicală achiziţionată va fi destinată mai multor specialităţi medicale, precum dermatologie, neurologie, anatomie patologică, cardiologie, recuperare medicală, reumatologie etc.
Totodată, Sorin Oprescu a vizita şi o secţie de urologie, un fost pavilion de dermatologie, cu 35 de paturi, dotat cu mijloace chirurgicale moderne pentru operat bolile specifice.
"Mergem în continuare şi susţinem proiectul noului spital din cadrul Spitalului Colentina, în aşa fel încât acesta va arăta ca cel municipal din Viena, cu toate specialităţile necesare, iar peste ani, în mandatul care urmează, dorim să-l terminăm", a spus Oprescu.
Edilul-şef a menţionat că acesta ar putea fi dat în folosinţă în doi ani.
"Ambiţiile sunt mai mari, de a-l transforma în a doua unitate de spital principal de urgenţă din Bucureşti, pentru a putea aduna mult mai simplu urgenţele din zonele de Sud şi de Est ale Capitalei", a mai spus Oprescu.
Spitalul Colentina are 21 de secţii şi departamente, un total de 1.152 de angajaţi, dintre care 975 reprezintă personal medical şi 41 de persoane sunt angrenate în cercetare-dezvoltare. AGERPRES/(A, AS - Sorin Peneş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Sănătăţii susţine dezvoltarea unui centru de excelenţă pentru melanom la Spitalul Colentina Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, susţine dezvoltarea unui centru de referinţă pentru diagnostic şi tratament al melanomului cutanat în cadrul Clinicii 1 de Dermatologie a Spitalulu1i Clinic Colentina, cea mai veche instituţie de profil din România, unitate a Facultăţii de Medicină a Universităţii...
Constanţa: Centru de cercetare în patologia malignă, realizat cu fonduri europene Centrul de Cercetare Dezvoltare pentru Studiul Morfologic şi Genetic în Patologia Malignă (CEDMOG) a fost inaugurat marţi la Constanţa. Proiectul este în valoare de 20 de milioane de lei şi a fost finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.
Sorin Oprescu: Sunt omul care nu are în dicţionar cuvântul imposibil (interviu) Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, care candidează ca independent, susţinut la USL, pentru un nou mandat, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că Bucureştiul are nevoie de continuitate la nivelul marilor proiecte, motiv pentru care, dacă va câştiga alegerile pe 10 iunie, se va axa pe...
Primul centru de cercetare obstetrico-ginecologică din România, inaugurat la Cluj Primul centru de cercetare din România în domeniul obstetricii-ginecologiei a fost inaugurat joi, la Cluj, printr-o investiţie de 11 milioane de euro, din fonduri europene.
Dolj: Premieră internaţională - centru de cercetare a compuşilor naturali organici ai borului înfiinţat la Podari În comuna doljeană Podari situată la câţiva km de Craiova se deschide peste o săptămână, în premieră la nivel internaţional, un centru de cercetare a compuşilor naturali organici ai borului.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.