Cele mai citite
 


UDMR ar putea interveni în procesul în care se cere anularea Cartei UMF Târgu Mureş
marţi, 29 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Avocatul Asociaţiei Maghiare pentru Pregătirea Medicală şi Farmaceutică din România (AMPMFR), Kincses Elod, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că UDMR va interveni în procesul în care asociaţia a solicitat Tribunalului Mureş constatarea nulităţii Cartei Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş.
'Pe 18 iunie e următorul termen şi aşa sunt informat, că va interveni, pe lângă Asociaţia noastră, şi UDMR şi poate că vor fi şi alte intervenţii. M-a căutat o colegă şi mi-a spus că există această decizie, că UDMR va interveni. Bineînţeles că am pus la dispoziţia colegei toată documentaţia aferentă, e vorba de doamna avocat Karacsony Erdei Etel, care este pe lista de candidaţi la Consiliul Local Târgu Mureş a UDMR', a declarat Kincses Elod.
Potrivit avocatului, în acest proces au mai depus cereri de intervenţie preşedintele Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania, Tokes Laszlo, cel al Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania, Toro T. Tibor, şi liderul Partidului Civic Maghiar, Szasz Jeno.
Pe lângă constatarea nulităţii Cartei Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, asociaţia a mai solicitat şi anularea alegerilor pentru Senatul universităţii.
Asociaţia Maghiară pentru Pregătirea Medicală şi Farmaceutică din România a atacat la Tribunalul Mureş, în instanţa de contencios administrativ, Carta Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, în data de 21 noiembrie 2011, solicitând constatarea nulităţii Cartei pe motiv că nu respectă prevederile Legii Educaţiei 1/2011 referitoare la învăţământul multicultural.
Precizăm că, în data de 11 mai 2012, într-un alt dosar pe marginea subiectului respectiv, Curtea de Apel Târgu Mureş a anulat adresa Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului nr. 49858/bis/III/12.01.2012, prin care nu se recunoştea Carta Universităţii de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş şi a obligat MECTS să recunoască şi să emită rezoluţie pozitivă privind avizul de legalitate asupra Cartei.
Dosarul ajuns pe rolul instanţei de judecată a avut ca obiect solicitarea UMF Târgu Mureş de anulare a adresei Ministerului Educaţiei, care nu a recunoscut Carta Universitară, ca urmare a neincluderii unor prevederi referitoare la caracterul multicultural al instituţiei de învăţământ.AGERPRES/(A - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Procesul în care s-a cerut anularea Cartei UMF Târgu Mureş, pierdut de reclamanţi Asociaţia Maghiară pentru Pregătirea Medicală şi Farmaceutică din România (AMPMFR), alături de care a intervenit Liga studenţilor maghiari, UDMR, PCM, PPMT şi CNMT, a pierdut procesul în care s-a cerut anularea Cartei Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, a anunţat marţi, avocatul...
UMF Târgu Mureş a lansat campania 'Adoptă o inimă de copil', în cadrul 'Zilelor inimii' Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, lansarea campaniei 'Adoptă o inimă de copil', în cadrul evenimentelor 'Zilelor inimii', organizate în colaborare cu Institutul de Urgenţă pentru Boli Ca...
Dr. Benedek Istvan (UDMR): Cea mai mare problemă a Guvernului nu e sărăcia, ci UMF Târgu Mureş Preşedintele UDMR Târgu Mureş, prof.univ.dr. Benedek Istvan, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că cea mai mare problemă a noului Guvern s-a dovedit a fi facultatea maghiară de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş şi nu sărăcia sau dificultăţile economice.
C.Antonescu despre UMF Târgu Mureş: Imediat ce vom veni la putere vom repara aceste lucruri Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Crin Antonescu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că dacă va fi emisă o Hotărâre de Guvern care să încalce autonomia universitară la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, Uniunea Social Liberală...
UDMR, nemulţumită de locurile cu taxă la UMF Târgu Mureş pentru candidaţii maghiari Preşedintele UDMR Târgu Mureş, Benedek Istvan, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că la Facultatea de Medicină, din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, candidaţii maghiari au fost discriminaţi în ceea ce priveşte locurile cu taxă, în urma unei decizii a Senatului U...
Problema UMF Târgu Mureş, generată de ambiguitatea Legii Educaţiei, consideră prof. Andrei Ţăranu Problemele apărute la Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş unde Senatul UMF acuză presiuni politice, iar UDMR invocă nerespectarea legii, sunt generate de ambiguitatea Legii Educaţiei, a declarat marţi, profesorul Andrei Ţăranu, Şcoala Naţională de Sudii Politice şi Administrative (SNSPA)...