Cele mai citite
 


EXPOMEDIKA – UN PAS ÎNAINTE PENTRU SISTEMUL MEDICAL ROMÂNESC
marţi, 29 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Între 5 şi 8 iunie la Palatul Parlamentului se desfăşoară cel mai important eveniment dedicat sistemului medical dinRomânia – expoMedika. Programul de vizitare este între orele 10:00 – 18:00. Accesul este liber iar conferinţele medicale sunt cotate cu puncte EMC gratuite pentru cadrele medicale. 

În ultimii ani sistemul medical din România se află într-o continuă transformare şi încercare de a se alinia normelor europene. Prin acţiunea demarată, expoMedika îşi propune şi pentru această ediţie să aducă în prim-plan subiecte de maxim interes şi actualitate din domeniu, să vină în întâmpinarea pacienţilor şi nu în ultimul rând să faciliteze accesul la informaţie pentru toate cadrele medicale. În acest sens am organizat un eveniment aliniat standardelor europene ce îşi propune să realizeze un pas înainte pentru sistemul medical românesc.
 
expoMedika reprezintă un concept unic pentru România, un eveniment medical specializat bazat pe conferinţe medicale de excepţie, simpozioane, dezbateri şi prezentări cu oficialităţi din Ministerul Sănătăţii şi din principalele instituţii de stat şi privat, ateliere interactive, expunere de aparatură şi servicii medicale. Conferinţele medicale sunt dedicate principalelor specializări medicale: medicină de familie, medicină de urgenţă, cardiologie, radiologie, chirurgie, ATI, medicină generală, pediatrie şi altele.
 
Evenimentul începe în ziua de 5 iunie cu deschiderea oficială de la orele 10:00 şi cu simpozionul moderat de către Dl. Dr. Raed Arafat - “Unităţi de Primiri Urgenţe. Prezent şi viitor. Problema aglomerării în unităţile de primiri urgenţe din România”. În cadrul simpozionului vor fi 4 invitaţi din străinatate ce vor crea o punte de comunicare între specialiştii din România şi omologii lor din următoarele ţări: Statele Unite ale Americii, Israel, Irlanda şi Scoţia.
Acţiunea întreprinsă de către Dl. Dr. Raed Arafat invită la un dialog eficient privind unul dintre cele mai arzătoare subiecte din medicina de urgenţă, problema aglomerării din unităţile de primiri urgenţe din România şi urmareşte identificarea soluţiilor optime şi modalităţile de aplicare ale acestora în cadrul secţiilor UPU din ţară.
În zilele următoare au loc dezbateri şi conferinţe pe diverse specializări medicale iar în data de 6 iunie este aşteptat Ministrul Sănătăţii, Dl. Dr. Vasile Cepoi, alături de importante nume din domeniu, pentru a participa la dezbaterea “Relaţia Medic-Pacient”.
 
Conferinţele medicale sunt organizate cu susţinerea următoarelor asociaţii şi organizaţii medicale: Ministerul Sănătăţii, Fundaţia pentru SMURD, Societatea de Medicină de Urgenţă şi Catastrofă din România.
 
(SMUCR), Societatea de Pediatrie, Societatea de Cardiologie din România, Societatea de Radiologie şi Imagistică din România, Societatea Naţională de Medicina Familie, Alianţa pentru Sănătate din România, Spitalul Clinic de Nefrologie “Carol Davila” (clinicile de Nefrologie, Chirurgie-ATI), Societatea Română de Medicină Nucleară şi Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România.
 
Totodată in acelaşi timp cu conferinţele, în cadrul expoMedika, vor fi expuse produse şi aparate medicale.
Peste 40 de companii din domeniu vor expune gama de vârf şi noutăţile din domeniu, astfel expoziţia aduce în prim plan echipamente medicale şi tehnologii de ultimă generaţie dedicate diagnosticării şi tratamentului diverselor afecţiuni.
Cele mai multe dintre aceste echipamente se adresează în primul rând spitalelor şi clinicilor dar şi
pacientului. Puteţi găsi în rândul participanţilor aparate medicale cu tehnologii de ultimă generaţie de diagnosticare a cancerului la sân, a diverselor disfuncţionalităţi cardiovasculare sau de tratare a afecţiunilor respiratorii. Acestea sunt numai cîteva din noutătile prezentate publicului. O parte importantă din expoziţie este acordată segmentului de mobilier, gama dedicată spitalelor pune accent pe un plus de confort şi siguranţă pentru pacient.
 
Vă aşteptăm să descoperiţi noutăţile din medicina românească!
Evenimentul este organizat de către DK EXPO şi va avea loc la Palatul Parlamentului în sălile Unirii, Take Ionescu, Nicolae Bălcescu şi Nicolae Iorga, programul de vizitare fiind între orele 10:00 şi 18:00 (excepţie în ultima zi: 8 iunie a.c. de la 10:00 la 16:00)
 
Dk Expo este o companie privată cu o activitate de peste 15 ani în domeniul organizării de expoziţii şi conferinţe. Compania face parte din grupul de firme DK şi oferă Soluţii Complete pentru participarea la expoziţii.
Am pus în practică întreaga experienţă dobandită în organizarea de evenimente specializate şi am conturat expoMedika precum un eveniment complex de inaltă ţinută profesională. Ne dorim crearea unui sistem modern şi eficient pentru sistemul medical românesc, compatibil cu sistemele de sănătate din Uniunea Europeană.
 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
STIRE DE MAXIM INTERES LA EXPOMEDIKA 2012: Dl Dr. Raed Arafat sustine SIMPOZION IN MEDICINA DE URGENTA: "Unitati de Primiri Urgente. Prezent si viitor. Problema aglomerarii in unitatile de primiri urgente din Romania"
Manifestari stiintifice in cadrul expoMedika 2012 Creditari EMC gratuite pentru cadrele specializate. Acces liber.
EXPOMEDIKA – UN PAS ÎNAINTE PENTRU SISTEMUL MEDICAL ROMÂNESC Vă invităm între 2 şi 4 iunie, orele 10:00 – 18:00 la Palatul Parlamentului din Bucureşti pentru întâlnirea anuală a reprezentanţilor domeniului medical. Acces Gratuit la expoziţie, Acces Gratuit la conferinţele ştiinţifice şi Acreditari EMC Gratuite – toate la expoMedika 2011.
expoMedica, editia a II-a, 5 - 8 iunie 2012, Palatul Parlamentului Bucuresti editia a II-a este un nou concept, dinamic, de talie internationala, care va cuprinde:
Vasile Cepoi: MS lucrează la un program de completare a programului de urgenţă în secţiile din spitale În spitalele din România nu întotdeauna există toate resursele necesare pentru finalizarea unui caz de politraumă, iar din acest motiv Ministerul Sănătăţii lucrează la un program de completare a programului de urgenţă în secţiile din spitale, a anunţat, vineri, la Târgu Mureş, ministrul Vasile Cepoi...
Seminar pe probleme de urgenţă susţinut de medici ai Marinei SUA Un număr de 52 de medici şi asistenţi medicali din 20 de judeţe ale ţării şi 6 unităţi de primiri urgenţe din Capitală vor fi pregătiţi timp de două zile de către o echipă de medici aparţinând Marinei SUA, care a sosit în România în cadrul exerciţiului Black Sea Rotational Force.