Cele mai citite
 


SUA: al 43-lea deces pediatric în cinci săptămâni datorat virusului H1N1
duminică, 18 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Gripa H1N1 a provocat 43 de decese pediatrice în Statele Unite de la sfârşitul lunii august, a anunţat vineri o înaltă responsabilă sanitară americană, calificând acest număr drept ridicat.

Adolescenţii de 12 la 17 ani au fost cei mai atinşi, cu aproape o jumătate dintre decesele legate de această infecţie între 30 august şi 10 octombrie, adică 19, a precizat doctor Anne Schuchat, directoarea centrului naţional de imunizare şi boli infecţioase în Centrele federale de control şi prevenire a maladiilor /CDC/, într-o conferinţă de presă.

Cincisprezece dintre aceste decese au fost înregistrate la copii cu vârste de la 5 la 11 ani, cinci la cei de la 2 la 4 ani şi trei la cei mai mici de 2 ani.

'Aceste statistici sunt sumbre, întrucât 43 de morţi pediatrici într-o lună este mult', a subliniat dr Schuchat în timp ce infecţia a început să se intensifice.

Comparativ, numărul de decese pediatrice înregistrate anual pentru întregul sezon al gripei sezoniere /septembrie până în mai/ variază de la 40 la 50, a spus ea repetând importanţa vaccinării.

Acest medic a precizat de asemenea că majoritatea copiiilor şi adolescenţilor decedaţi de o infecţie cu virusul H1N1 sufereau de boli cronice ca astmul.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa H1N1 în Turcia: 19 noi decese, bilanţul ajunge la 112 morţi Turcia a înregistrat 19 noi decese din cauza virusului gripei H1N1, ceea ce ridică la 112 numărul morţilor din cauza acestei maladii, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii, citat de AFP.
Gripa H1N1 în Republica Cehă: 100 de morţi Două persoane atinse de gripa H1N1 au decedat în această săptămână în Republica Cehă, ceea ce sporeşte bilanţul la 100 de morţi, a anunţat marţi Laboratorul naţional de referinţă pentru această maladie, informează AFP.
Gripa H1N1: lumea a avut noroc, potrivit directorului OMS Lumea a avut 'noroc' cu prima pandemie gripală a secolului, care s-a soldat cu 18.000 de morţi de la descoperirea sa în aprilie 2009, deoarece virusul H1N1 nu a suferit mutaţii, a afirmat luni directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, Margaret Chan, informează AFP.
Noua gripă a ucis cel puţin 4.735 de persoane (OMS) Gripa H1N1, care continuă să se extindă în emisfera nordică, a ucis cel puţin 4.735 de persoane în 191 de ţări şi teritorii ale planetei de la apariţia ei în primăvară, potrivit ultimului bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), publicat vineri - informează AFP.
Gripa H1N1: peste o mie de decese într-o săptămână (OMS) Virusul gripei H1N1 a provocat moartea a 'cel puţin 7.826' de persoane pe plan mondial, ceea ce înseamnă peste o mie de decese în plus (+ 16%) într-o săptămână, potrivit unui bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) publicat vineri - informează AFP.
Gripa A/H1N1 în Franţa: se înmulţesc cazurile grave, bilanţul ajunge la 68 de morţi Epidemia de gripă A/H1N1 se accelerează în Franţa, unde 22 noi decese au fost înregistrate în decurs de o săptămână, ridicând numărul total al morţilor la 68 în Franţa metropolitană /Franţa fără departamentele şi teritoriile de peste mări/, a anunţat joi ministrul sănătăţii, Roselyne Bachelot, informează...