Cele mai citite
 


Alin Tişe, candidatul PDL la şefia CJ Cluj: Fondurile europene şi investiţiile vor fi prioritare
miercuri, 30 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Candidatul PDL la preşedinţia Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Alin Tişe, doreşte să continue proiectele începute în actualul său mandat de preşedinte. El a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că investiţiile vor fi una dintre priorităţile viitorului său mandat, în cazul în care va câştiga alegerile din 10 iunie.
AGERPRES: Ce obiective prioritare veţi pune în practică după preluarea mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean?
Alin Tişe: Voi continua orientarea bugetului judeţului prioritar spre investiţii, aşa cum am făcut-o şi în actualul mandat. Investiţii care se vor regăsi pe două paliere: pe de-o parte am în vedere continuarea proiectelor începute, şi aici mă refer la modernizarea drumurilor judeţene, a aeroportului nostru internaţional, construirea noului Parc industrial Tetarom IV, extinderea reţelelor de apă şi canalizare în judeţ, dar şi de introducere a gazului metan în zona Huedin. Pe de altă parte doresc să demarăm o serie de proiecte pe care le consider importante pentru viitorul Clujului şi pentru bunăstarea clujenilor. Aici am în vedere demararea construirii noului spital regional de urgenţă, a unui centru logistic, a unui centru agricol zonal precum şi a unui abator autorizat, construirea unui centru de excelenţă în sport, de locuinţe modulare pentru cei cu venituri scăzute şi demararea construirii de şosele rapide şi autostrăzi urbane.

AGERPRES: Ce vă propuneţi ca preşedinte al CJ pentru modernizarea şi dotarea unităţilor spitaliceşti, creşterea calităţii actului medical, în special în mediul rural, îmbunătăţirea sistemului de învăţământ în mediul rural, asigurarea transportului elevilor?
Alin Tişe: În actualul mandat am alocat sume fără precedent pentru susţinerea sistemului de sănătate şi a celui de protecţie socială, lucru pe care îl vom face şi pe viitor. În ceea ce priveşte sistemul de asistenţă medicală, construirea viitorului spital regional de urgenţă va aduce un plus, prin concentrarea actului medical, în condiţiile în care marea problemă la Cluj este sistemul pavilionar în care funcţionează spitalele din municipiul reşedinţă de judeţ. În ceea ce priveşte zona rurală vom continua înfiinţarea staţiilor SMURD, avem în acest moment trei, în diferite zone ale judeţului. Totodată vom continua demersurile pentru rezolvarea problemei legate de desfiinţarea spitalului de la Mociu, parţial rezolvată în acest moment prin înfiinţarea unei staţii SMURD în zonă. În ceea ce îi priveşte pe elevii din judeţ doresc să continuăm programul nostru 'acces la cultură', prin care să facilităm contactul elevilor din rural în special cu instituţiile de cultură din municipiul reşedinţă de judeţ şi nu numai. Problema transportului va fi în bună măsură rezolvată prin modernizarea sistemului de drumuri judeţene, care vor creşte gradul de mobilitate dar şi de confort al cetăţenilor.

AGERPRES: Care ar fi în opinia dumneavoastră priorităţile în privinţa infrastructurii în judeţ?
Alin Tişe: În momentul de faţă principalul nostru efort se concentrează pe modernizarea infrastructurii rutiere judeţene. Este important, în condiţiile în care ne dorim să accentuăm rolul Clujului de centru nodal în ceea ce priveşte transportul. Avem aeroportul, avem reţeaua modernizată de drumuri naţionale, centuri ocolitoare, tronsonul de autostradă, reţeaua feroviară. Prin aducerea la aceleaşi standarde şi a reţelei de drumuri judeţene faţa Clujului se va schimba radical, iar gradul de atractivitate a zonei va creşte exponenţial. În ceea ce priveşte alimentarea cu apă aici stăm mai bine, Clujul fiind în acest moment fruntaş la nivel naţional din punctul de vedere al celor care beneficiază de apă şi canalizare. În scurt timp, urmare a investiţiilor făcute, toţi clujenii vor beneficia de servicii de apă şi canalizare.

AGERPRES: Care consideraţi a fi investiţiile necesare în judeţ în funcţie de potenţialul oferit de acesta (industrie, agricultură, turism, investiţii pentru crearea de locuri de muncă, proiecte pe fonduri europene)?
Alin Tişe: Avem în acest moment certitudinea marilor investiţii Bosch şi DeLonghi în parcul nostru industrial Tetarom III. Suntem în faza de demarare a unui nou parc, Tetarom IV. În plus, dorim construirea unui parc logistic. În acest fel creştem atractivitatea pentru întreaga zonă. Sunt multe proiecte care vor deveni certitudine în viitorul apropiat. Aducerea gazului în zona Huedin va aduce şi investitori acolo. Şi zona Dejului sau a Turzii au argumente noi, care să atragă investiţii. Iar accesarea de fonduri europene va rămâne prioritară şi pe viitor, în acest moment Clujul fiind în topul naţional din punctul de vedere al investiţiilor atrase.

AGERPRES: Cum vedeţi colaborarea cu viitorii consilieri judeţeni pentru a avea asigurată susţinerea proiectelor dumneavoastră (eventuale alianţe, negocieri etc.)?
Alin Tişe: Sper să fie acelaşi gen de colaborare ca şi până acum. Trebuie să ştiţi că la nivelul Consiliului judeţean nu au fost probleme deosebite atunci când s-a pus problema de interesul clujenilor. Indiferent de culoarea politică, consilierii în majoritatea lor au înţeles să ia deciziile pe care clujenii le aşteptau. AGERPRES/ (AS-Marius Septimiu Avram)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Horea Uioreanu, candidat USL la şefia CJ Cluj: Judeţul are potenţial de dezvoltare imens, puţin folosit(interviu) Candidatul USL la preşedinţia Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, deputatul liberal Horea Uioreanu, spune că 2012 este anul schimbării politice în România. El a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că prioritatea sa este schimbarea modului de a face politică, de la schimbarea modului de funcţionare...
Liviu Dragnea, candidat USL la preşedinţia CJ Teleorman: Ne vom ţine departe de aroganţa fostei puteri (interviu) Preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Liviu Dragnea, candidat USL pentru un nou mandat, afirmă într-un interviu acordat AGERPRES că, dacă va câştiga competiţia electorală, printre priorităţile sale vor fi modernizarea infrastructurii, precum şi investiţiile, care să absoarbă forţa de muncă neutilizată...
Dorel Jurcan, candidat PDL la preşedinţia CJ Vâlcea: Vreau ca tinerii să aibă oportunitatea de a începe o afacere (interviu) Candidatul PDL la şefia Consiliului Judeţean Vâlcea, senatorul Dorel Jurcan, susţine într-un interviu acordat AGERPRES că, în cazul câştigării competiţiei electorale, are în vedere implementarea proiectelor ce vizează infrastructura, alimentarea cu apă şi lucrările de canalizare, dezvoltarea întreprinderilor...
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...
Horia Teodorescu, candidat USL la şefia CJ Tulcea: Am să încerc ca în comune să fie asigurată asistenţa medicală primară(interviu) Candidatul USL la preşedinţia Consiliului Judeţean Tulcea, deputatul Horia Teodorescu, a declarat într-un interviu acordat AGERPRES că, în cazul în care va câştiga competiţia electorală, îmbunătăţirea infrastructurii din mediul rural va fi o prioritate şi în aproape doi ani în toate comunele din judeţ...
Primarul Gheorghe Nichita: Am ca principal obiectiv consacrarea Iaşiului drept capitală regională (interviu) Primarul Gheorghe Nichita, aflat la cel de-al treilea mandat de edil al Iaşiului, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că îşi doreşte ca după finalizarea lucrărilor finanţate din fonduri europene, municipiul reşedinţă de judeţ să fie un oraş cu străzi moderne, o capitală culturală la nivel...