Cele mai citite
 


Cristian Ţopescu le recomandă tinerilor să facă sport pentru a ţine departe tentaţia drogurilor
miercuri, 30 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Senatorul liberal Cristian Ţopescu le-a recomandat, marţi, tinerilor, să facă sport pentru a evita astfel tentaţia unor vicii precum alcoolul, tutunul sau consumul de droguri.
Ţopescu a arătat că, potrivit statisticilor, sănătatea fizică a românilor este în pericol, dat fiind că România ocupă printre primele poziţii în ceea ce priveşte numărul persoanelor supraponderale şi al consumatorilor de droguri.
"Sănătatea fizică a naţiunii e pusă în mare pericol din cauza sedentarismului, obezităţii şi consumului de droguri. În vremea adolescenţei mele, în cartierele de blocuri, după ce Ion Ţiriac şi Ilie Năstase au ajuns pentru a treia oară în finala Cupei Davis, copiii, cu mijloace improvizate din bucătăriile mamelor lor, jucau tenis spunând: "eu sunt Ţiriac, tu eşti Năstase". După ce echipa masculină de handbal a României a câştigat patru titluri mondiale, în aceleaşi cartiere de blocuri se juca handbal pe terenuri reduse şi fiecare voia să fie un Cristian Gaţu sau un Gheorghe Gruia. Acum, în cartierele de blocuri tinerii se adună în special pentru trei motive: să fumeze, să bea şi să consume droguri", a afirmat Ţopescu, într-o dezbatere.
El i-a avertizat pe tineri că, dacă intră într-un mediu în care se bea, se fumează şi se consumă droguri, îşi distrug viaţa.
"Cei care au calităţi fizice să facă sport. Făcând sport, aceste tentaţii nu vor apărea decât dacă ajungeţi la sportul de mare performanţă (...) care e pândit de numeroase pericole", a susţinut Ţopescu.
Senatorul a explicat că în sportul de performanţă apariţia banilor a generat un efect pozitiv, anume creşterea motivaţiei sportivilor pentru a câştiga, dar şi un efect negativ, dat fiind că sportivii au ajuns să-şi dorească victoria cu orice preţ.
"În marile concursuri atletice există premii atât de mari încât sportivii îşi pierd controlul şi doresc să le obţină cu orice preţ. Atunci când te aliniezi la startul unei curse de 100 m şi ştii că dincolo de linia de sosire te aşteaptă un premiu de 100.000 de dolari, aşa cum se întâmplă acum în marile premii atletice, şi ai lângă tine un adversar de valoare aproximativ egală (...) iei o pilulă. Dacă adversarul află că tu ai luat o pilulă, ia şi el o pilulă şi cine reuşeşte să câştige cursa îşi adjudecă marele premiu", a arătat senatorul liberal.
La rândul său, Stelian Fedorca, secretar de stat în Ministerul Educaţiei, i-a avertizat pe tinerii prezenţi că drogurile înseamnă o cale fără întoarcere.
"Calea drogului e o cale fără întoarcere, un drum pe care, dacă îl apucaţi, o să fie foarte greu să vă mai dezvoltaţi profesional", le-a spus Fedorca tinerilor.
Cristian Ţopescu şi Stelian Fedorca au participat, marţi, alături de câteva zeci de elevi, la o dezbatere intitulată "Artă, sport contra drog. Alege, e viaţa ta!". Evenimentul a avut loc la Palatul Parlamentului, fiind organizat de filiala sector 4 a Partidului Naţional Liberal. AGERPRES/(A - Cătălin Alexandru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prof.univ.dr.Tudor Udriştoiu: Una din trei persoane ar trebui să beneficieze de un ajutor psihiatric de specialitate (interviu) Peste 38% din populaţia Uniunii Europene cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani are un diagnostic psihiatric, iar în România nu există date epidemiologice, însă una din trei persoane suferă de o afecţiune psihică, afirmă prof.univ.dr.Tudor Udriştoiu, şeful Clinicii de Psihiatrie din Craiova, într-un...
Studiu: Consumul de droguri uşoare, ridicat printre tinerii bucureşteni Un studiu efectuat de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGAMB) pe un eşantion de 2.662 de tineri bucureşteni cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, relevă că aceştia au încercat cel puţin odată droguri uşoare - tutun, alcool sau canabis.
Consumul de droguri în România, în creştere Consumul de droguri în rândul populaţiei României cu vârste cuprinse între 15 şi 64 de ani este în creştere, inclusiv la consumul de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive - etnobotanice, relevă Raportul naţional privind situaţia drogurilor 2011 prezentat marţi de directorul Agenţiei Naţionale Antidrog...
Timiş: Consumul de droguri de către minori începe de la neglijenţa părinţilor faţă de copii Consumul de droguri în rândul minorilor creşte, în cele mai multe cazuri, din cauza neglijenţei familiei faţă de copiii lor, a declarat vineri, pentru AGERPRES, comisar-şef Mihaela Tomiţă de la Centrul Antidrog Timişoara.
ANA a lansat o campanie naţională de prevenire a consumului de droguri Agenţia Naţională Antidrog (ANA) a lansat, marţi, de Ziua Internaţională împotriva traficului şi consumului ilicit de droguri, o campanie naţională de prevenire a consumului de droguri, cu accent pe substanţele noi cu proprietăţi psihoactive.
Dezbatere pe tema obezităţii la Palatul Parlamentului O dezbatere pe tema obezităţii, la care sunt invitaţi medici diabetologi, specialişti în nutriţie şi parlamentari, va avea loc joi la Palatul Parlamentului.