Cele mai citite
 


Dorel Jurcan, candidat PDL la preşedinţia CJ Vâlcea: Vreau ca tinerii să aibă oportunitatea de a începe o afacere (interviu)
miercuri, 30 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Candidatul PDL la şefia Consiliului Judeţean Vâlcea, senatorul Dorel Jurcan, susţine într-un interviu acordat AGERPRES că, în cazul câştigării competiţiei electorale, are în vedere implementarea proiectelor ce vizează infrastructura, alimentarea cu apă şi lucrările de canalizare, dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii, cu preponderenţă în zona rurală. De asemenea, îşi doreşte ca tinerii să aibă oportunitatea de a începe o afacere, de a avea un loc de muncă.
De profesie economist, Dorel Jurcan, în vârstă de 48 de ani, este preşedintele PDL Vâlcea.

AGERPRES: Ce obiective prioritare veţi pune în practică dacă veţi obţine mandatul de preşedinte al Consiliului Judeţean?
Dorel Jurcan: Schimbarea mentalităţii. În primul rând, bani pentru cetăţeni, nu pentru politicieni. Banii care se dau prin intermediul Consiliului Judeţean nu se dau în funcţie de necesităţile comunităţilor locale, din păcate, ci se dau în mare parte în funcţie de culoarea politică. Acest fenomen trebuie să înceteze.
Am în vedere aducerea judeţului Vâlcea la un nivel apropiat celor mai dezvoltate judeţe din ţară. Vâlcea şi vâlcenii merită acest lucru. Vorbim de drumurile judeţene şi locale, de alimentarea cu apă şi lucrări de canalizare, de dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii, cu preponderenţă în zona rurală, atragerea de fonduri europene cu ajutorul personalului specializat, promovarea potenţialului turistic al judeţului Vâlcea, asigurarea accesului la servicii de sănătate şi educaţie de calitate. Una dintre priorităţile mele odată cu preluarea mandatului la conducerea judeţului sunt tinerii. Vreau ca ei să aibă oportunitatea de a începe o afacere, de a avea un loc de muncă. Asta ar însemna şi un impuls economic, dar şi bucuria părinţilor. Orice părinte se bucură când îşi vede copilul având o şansă să reuşească. Asta vreau eu să fac, să ofer tinerilor şansa de a se realiza acasă.

AGERPRES: Ce vă propuneţi pentru modernizarea şi dotarea unităţilor spitaliceşti, creşterea calităţii actului medical şi îmbunătăţirea sistemului de învăţământ, în special în mediul rural?
Dorel Jurcan: În aşteptarea voinţei politice a tuturor partidelor de la nivel naţional pentru a se realiza reforma sănătăţii, la nivel local se pot lua măsuri în vederea creşterii nivelului serviciilor de sănătate. Este nevoie de elaborarea unei strategii integrate pentru fiecare nivel de asistenţă medicală. Trebuie susţinută dezvoltarea reţelei de asistenţă medicală comunitară prin înfiinţarea de posturi de asistenţi comunitari în mediul rural, elaborarea unei strategii judeţene de dezvoltare a reţelei de asistenţă medicală comunitară şi dezvoltarea unei reţele de îngrijiri medicale la domiciliu. Dispensarele rurale au nevoie de dotare şi modernizare, responsabilitatea în acest sens căzând pe umerii autorităţilor locale şi a Consiliului Judeţean.
În ceea ce priveşte educaţia, este nevoie de o mai bună implicare şi mai ales colaborare între Consiliul Judeţean, Inspectoratul Şcolar şi Agenţia Judeţeană a Ocupării Forţei de Muncă, prin derularea unor parteneriate ce vizează rolul educaţiei în dezvoltarea societăţii. O prioritate în programul platformă propus de PDL o constituie asigurarea decontului navetei cadrelor didactice sau chiar sprijinirea lor în vederea stabilirii în mediul rural prin programul iniţiat de guvernarea PDL - Case pentru specialişti -, în vederea asigurării pregătirii elevilor.

AGERPRES: Care ar fi, în opinia dumneavoastră, priorităţile în privinţa infrastructurii în judeţ?
Dorel Jurcan: Trebuie să alocăm fondurile necesare punerii în practică a strategiei de dezvoltare a infrastructurii de drumuri şi poduri judeţene pentru perioada următoare, dar să ne preocupe deopotrivă şi reabilitarea drumurilor naţionale ce suferă de aceleaşi neajunsuri şi care ne impiedică să folosim aşa cum se cuvine avantajele excepţionale oferite de staţiunile vâlcene. Judeţul Vâlcea este, din nefericire, pe locul 1 pe ţară din punct de vedere al alunecărilor de teren, locul 5 la eroziunea pe suprafaţă şi locul 5 la eroziunea în adâncime. Din păcate, au fost alocaţi bani pentru asfaltări inutile, fără a se ţine cont de analize corecte, proiecte de fezabilitate întocmite de specialişti în domeniu, fără a se învesti în terasamente sau fundaţii solide. Rezultatul? Drumuri deteriorate după nici doi ani de la executarea lucrărilor. Date fiind importanţa şi starea lor deplorabilă, suntem obligaţi să stabilim ca necesitate absolută declararea perioadei 2012-2016 "mandatul reabilitării tuturor drumurilor şi căilor de comunicaţii din judeţul Vâlcea".

AGERPRES: Care consideraţi a fi investiţiile necesare în judeţ în funcţie de potenţialul oferit de acesta?
Dorel Jurcan: Nu pot să nu remarc şi să nu fac o observaţie la modul cum s-au risipit foarte mulţi bani pe investiţii, care, deşi puteau fi exploatate şi puteau aduce profit, acest lucru nu s-a întâmplat. De exemplu, Centrul expoziţional de la Seaca, care în momentul de faţă este administrat de Consiliul Judeţean şi Primăria Călimăneşti. Nu a înregistrat niciun profit. Acest centru poate fi un pol de dezvoltare atât pentru oraşul Călimăneşti şi chiar un brand pentru întreg judeţul Vâlcea, doar că lipsa de profesionalism a echipei manageriale face ca acest centru să devină în curând doar un mod de a risipi banul public.
În ceea ce priveşte turismul, cea mai importantă investiţie în judeţul Vâlcea din ultimii peste 20 de ani este construirea pârtiei de schi în staţiunea Voineasa. Întreaga investiţie aparţine guvernării PDL, banii provenind de la bugetul de stat, şi nu actualei conduceri a Consiliului Judeţean, aşa cum greşit s-a afirmat în nenumărate rânduri. Această investiţie din fondurile guvernamentale trebuie sprijinită în continuare, mai ales prin atragerea de investitori. La momentul actual, în Voineasa nu există decât până în 100 de spaţii de cazare. Este un context prielnic pentru dezvoltarea industriei hoteliere în această zonă a judeţului.
Un aspect la fel de important la capitolul investiţii îl constituie oportunitatea creării de parcuri industriale cu parteneriat public-privat în zonele Drăgăşani, Bălceşti, Horezu, Băbeni şi Brezoi, locuri ce oferă tot atâtea facilităţi pentru investiti interne sau externe şi ne pot smulge din amorţeala care ne-a cuprins, ţinându-ne pe loc.

AGERPRES: Cum vedeţi colaborarea cu viitorii consilieri judeţeni pentru a avea asigurată susţinerea proiectelor dumneavoastră?
Dorel Jurcan: În calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean nu voi face politică. Voi face administraţie. Felul meu de-a fi, mai puţin conflictual, sunt convins că va putea asigura atmosfera propice unei activităţi eficiente şi, peste patru ani, vâlcenii se vor mândri cu judeţul lor. Niciodată nu am ţinut cont de culoarea politică în activitatea mea. Nu ar fi normal. Cei care vor intra în Consiliul Judeţean au în spatele lor votul cetăţenilor şi trebuie să înţeleagă toţi acest lucru. Ei nu reprezintă interesul partidului, ci interesul judeţului. Aşa cum am spus, trebuie schimbată mentalitatea aceasta. Şi odată ce toţi înţelegem acest aspect, nu văd care ar fi problema unei bune colaborări cu toţi cei 33 de reprezentanţi, cu atât mai mult cu cât nu vorbim de proiectele lui Dorel Jurcan, ci ale judeţului Vâlcea. AGERPRES/(AS - Liviu Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...
Horia Teodorescu, candidat USL la şefia CJ Tulcea: Am să încerc ca în comune să fie asigurată asistenţa medicală primară(interviu) Candidatul USL la preşedinţia Consiliului Judeţean Tulcea, deputatul Horia Teodorescu, a declarat într-un interviu acordat AGERPRES că, în cazul în care va câştiga competiţia electorală, îmbunătăţirea infrastructurii din mediul rural va fi o prioritate şi în aproape doi ani în toate comunele din judeţ...
Primarul Gheorghe Nichita: Am ca principal obiectiv consacrarea Iaşiului drept capitală regională (interviu) Primarul Gheorghe Nichita, aflat la cel de-al treilea mandat de edil al Iaşiului, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că îşi doreşte ca după finalizarea lucrărilor finanţate din fonduri europene, municipiul reşedinţă de judeţ să fie un oraş cu străzi moderne, o capitală culturală la nivel...
Horea Uioreanu, candidat USL la şefia CJ Cluj: Judeţul are potenţial de dezvoltare imens, puţin folosit(interviu) Candidatul USL la preşedinţia Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, deputatul liberal Horea Uioreanu, spune că 2012 este anul schimbării politice în România. El a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că prioritatea sa este schimbarea modului de a face politică, de la schimbarea modului de funcţionare...
Victor Tarhon, candidat PDL la şefia CJ Tulcea: Mai avem mult de lucru în judeţ (interviu) Candidatul PDL la preşedinţia Consiliului Judeţean Tulcea, Victor Tarhon, doreşte să finalizeze în următorii patru ani lucrările de reabilitare a 160 de kilometri de drumuri judeţene şi, într-un interviu acordat AGERPRES, referindu-se la problemele localităţilor tulcene, atrage atenţia asupra necesităţii...
Liviu Dragnea, candidat USL la preşedinţia CJ Teleorman: Ne vom ţine departe de aroganţa fostei puteri (interviu) Preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Liviu Dragnea, candidat USL pentru un nou mandat, afirmă într-un interviu acordat AGERPRES că, dacă va câştiga competiţia electorală, printre priorităţile sale vor fi modernizarea infrastructurii, precum şi investiţiile, care să absoarbă forţa de muncă neutilizată...