Cele mai citite
 


Ion Călinoiu, candidat USL la şefia CJ Gorj: Principalul meu obiectiv rămâne dezvoltarea judeţului (interviu)
miercuri, 30 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Candidatul USL la preşedinţia Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, afirmă într-un interviu acordat AGERPRES că priorităţile sale, în cazul câştigării unui nou mandat, vor fi dezvoltarea judeţului, stimularea agriculturii, amenajarea cât mai multor zone de interes turistic.
În vârstă de 57 de ani, Ion Călinoiu, de profesie inginer agronom, este preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj de două mandate.

AGERPRES: Ce obiective prioritare veţi pune în practică dacă veţi câştiga un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean?
Ion Călinoiu: Din experienţa pe care am acumulat-o de-a lungul mandatelor, fie de vicepreşedinte, fie de preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, cunosc că fiecare segment în parte, fiecare domeniu, are priorităţile sale. Principalul meu obiectiv rămâne în continuare dezvoltarea judeţului şi îmbunătăţirea vieţii gorjenilor. Un judeţ civilizat, cu infrastructură modernă, de nivel european, care să se adapteze în permanenţă necesităţilor comunităţilor, un sistem medical bine pus la punct, atât din punct de vedere al personalului cât şi al aparaturii, stimularea agriculturii, dezvoltarea antreprenorială - locuri de muncă, pe fondul unor politici guvernamentale corecte în acest sens, dezvoltarea continuă a turismului şi amenajarea cât mai multor zone de interes turistic, creşterea calităţii serviciilor de orientare şcolară şi consiliere profesională sunt câteva dintre obiective.
Nu trebuie omise, poate cu asta trebuia să încep, gândindu-mă la polul energetic existent aici, mineritul şi energia, pentru care voi susţine un management performant, creşterea numărului de locuri de muncă şi menţinerea celor actuale. Tot privind acest domeniu, trebuie asigurată o alocare a minimum 10% din redevenţele miniere către bugetele autorităţilor locale din Gorj.

AGERPRES: Care consideraţi că ar fi investiţiile necesare în judeţ în funcţie de potenţialul oferit de acesta?
Ion Călinoiu: Toate domeniile de activitate de la nivelul judeţului au nevoie de investiţii, pentru că dezvoltarea lor înseamnă, implicit, dezvoltarea judeţului. În minerit şi energie trebuie dezvoltată o strategie bazată pe strategia locală. Trecerea de la agricultura de subzistenţă la un sector agroalimentar viabil se impune cu atât mai mult cu cât agricultura se reafirmă ca un domeniu important pentru economia judeţului Gorj. Promovarea regională, naţională şi internaţională a potenţialului turistic al judeţului, realizată în paralel cu dezvoltarea infrastructurii necesare, în vederea multiplicării unităţilor de cazare şi prestatoare de servicii turistice este un alt punct important.
Atragerea de fonduri europene s-a realizat printr-o serie de proiecte ce au vizat toate palierele menţionate. În fiecare dintre ele există însă noi şi noi proiecte, ce pot fi dezvoltate prin accesarea de fonduri europene pe diferite axe.

AGERPRES: Ce vă propuneţi pentru modernizarea şi dotarea unităţilor spitaliceşti, creşterea calităţii actului medical, îmbunătăţirea sistemului de învăţământ, în special în mediul rural?
Ion Călinoiu: Toate acestea au fost deja atinse ca puncte de importanţă maximă pentru viaţa gorjenilor. Reabilitarea atâtor secţii medicale din cadrul Spitalului Judeţean Târgu Jiu sau al Spitalului de Pneumoftiziologie Dobriţa, achiziţionarea de aparatură medicală modernă sunt deja realizări palpabile, vizibile, iar beneficiarii, oamenii cu probleme de sănătate, se bucură deja de servicii medicale de calitate crescută considerabil.
Pentru mandatul următor, voi continua să veghez cu mare atenţie la îmbunătăţirea asistenţei medicale spitaliceşti şi în ambulatoriu de specialitate, creşterea gradului de confort hotelier în secţiile medicale, îmbunătăţirea pregătirii profesionale a personalului de specialitate medicală şi din activitatea auxiliară, îmbunătăţirea indicatorilor de utilizare a serviciilor, a indicatorilor de calitate, a indicatorilor de management şi resurse umane. Iar dacă aceste obiective vor primi sprijin şi din partea unei Legi a sănătăţii elaborate de actualul Guvern Victor Ponta, o lege care să acopere necesităţile pacienţilor, reuşita şi mulţumirea vor fi cu mult mai mari.

AGERPRES: Care ar fi, în opinia dumneavoastră, priorităţile în privinţa infrastructurii în judeţ?
Ion Călinoiu: În acest moment, ne putem lăuda cu o infrastructură în permanentă extindere, dezvoltare şi modernizare în tot Gorjul. Suntem un judeţ cu reţele rutiere bine puse la punct. Tot ce a ţinut de administraţia judeţeană şi de administraţiile locale a cunoscut, în ultima vreme, procese de reabilitare sau modernizare. Sunt în proiect pentru acelaşi tip de lucrări DJ 672 Ciuperceni - Godineşti - Tismana - Topeşti - Peştişani - Brădiceni - Buduhala, DJ 672C Tălpăşeşti - Stroieşti - Răchiţi - Runcu şi DJ 664 Târgu Jiu - Turcineşti - Cartiu - Sâmbotin - Arsuri - Schela şi multe altele. Dar, probabil, cel mai îndrăzneţ proiect este realizarea unui drum rapid pe ruta Calafat - Craiova - Filiaşi - Rovinari - Târgu Jiu - Bumbeşti Jiu - Petroşani - Simeria, cu o lungime de aproximativ 335 de kilometri, ce va face legătura cu autostrada ce urmează a se construi pe ruta Bucureşti - Piteşti - Sibiu - Deva - Timişoara - Nădlac, ce va asigura acces rapid la zona navigabilă a Dunării. Acest proiect se doreşte să fie realizat în colaborare cu judeţele Hunedoara şi Dolj. Tot la capitolul proiecte îndrăzneţe, putem nominaliza şi amenajarea unui aeroport pe raza judeţului Gorj, în parteneriat public-privat sau pe fonduri nerambursabile. În ceea ce priveşte partea de ecologizare, voi promova în continuare acţiunile ecologice de tipul "Let's do it, Romania!". Putem, de asemenea, să vorbim de un sistem de management integrat de gestionare a deşeurilor.

AGERPRES: Cum vedeţi colaborarea cu viitorii consilieri judeţeni pentru a avea asigurată susţinerea proiectelor dumneavoastră ?
Ion Călinoiu: În acest moment, USL este o forţă politică. Este uşor de anticipat că, după validarea rezultatelor, ca urmare a voinţei populare, USL va obţine cele mai multe mandate şi, implicit, majoritatea în consiliu. Însă asta nu înseamnă că este suficient. Spun acest lucru pentru că de fiecare dată mi-am dorit o colaborare cât mai bună cu toţi consilierii, indiferent de culoarea lor politică. Proiectele pe care le-am iniţiat de-a lungul mandatelor mele nu au fost promovate pentru bunăstarea mea, ci pentru cea a gorjenilor. Tocmai de aceea am sperat că voi fi susţinut şi de colegii din alte partide. M-am bazat întotdeauna pe profesionalismul specialiştilor din aparatul propriu şi am solicitat de fiecare dată avize de legalitate de la compartimentele de specialitate. Nu am avut niciodată emoţii din acest punct de vedere.
Nu înseamnă, însă, că nu am avut voturi împotrivă. Din păcate, în mandatul pe care îl încheiem, am avut experienţe mai puţin plăcute cu consilierii grupului PDL, care alegeau să voteze la comandă politică, fără argumente, în defavoarea cetăţeanului, pur şi simplu doar pentru că aşa primeau ordin. Acest fenomen sper să dispară. Îmi doresc mult ca orice conflict de idei să fie constructiv, în favoarea gorjenilor, pentru că, dacă dezbatem un proiect şi îl întoarcem pe toate părţile, este imposibil să nu găsim cele mai bune soluţii, mai ales că nimeni nu deţine adevărul absolut.
De un lucru clar îi asigur pe gorjeni, că indiferent de cum va arăta structura viitorului Consiliu Judeţean, ei nu vor avea de suferit. Îmi doresc să fim şi în mandatul viitor o familie, pentru binele judeţului. Pentru că Gorjul este prioritatea mea. AGERPRES/(AS - Oana Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tiberiu Marc, candidat USL la şefia CJ Sălaj: Propun un proiect pentru judeţ validat şi de partenerii europeni(interviu) Candidatul USL pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Sălaj, social-democratul Tiberiu Marc, cel care ocupă şi în prezent această funcţie, apreciază, într-un interviu acordat AGERPRES, că proiectul strategic de dezvoltare demarat în cele două mandate anterioare este corect în termeni de planificare...
Romeo Stavarache: Sunt adeptul paşilor mărunţi, făcuţi cu tenacitate şi responsabilitate pe termen mediu şi lung (interviu) Primarul municipiului Bacău, liberalul Romeo Stavarache, aflat la cel de-al treilea mandat ca edil, vorbeşte, într-un interviu acordat AGERPRES, despre ceea ce l-a determinat să ia decizia de a rămâne în continuare alături de băcăuani, despre atuurile care l-au ajutat să câştige, cu aproape un an în...
Horea Uioreanu, candidat USL la şefia CJ Cluj: Judeţul are potenţial de dezvoltare imens, puţin folosit(interviu) Candidatul USL la preşedinţia Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, deputatul liberal Horea Uioreanu, spune că 2012 este anul schimbării politice în România. El a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că prioritatea sa este schimbarea modului de a face politică, de la schimbarea modului de funcţionare...
Mircea Man, candidat PDL la şefia CJ Maramureş: Sănătatea, educaţia şi infrastructura, priorităţi şi într-un nou mandat(interviu) Actualul preşedinte al CJ Maramureş, Mircea Man, care deţine şi funcţia de preşedinte al filialei judeţene a PDL, spune, într-un interviu acordat AGERPRES, că finalizarea lucrărilor de infrastructură rutieră, precum şi modernizarea Aeroportului Internaţional Baia Mare şi finalizarea reabilitării şi ...
Liviu Dragnea, candidat USL la preşedinţia CJ Teleorman: Ne vom ţine departe de aroganţa fostei puteri (interviu) Preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Liviu Dragnea, candidat USL pentru un nou mandat, afirmă într-un interviu acordat AGERPRES că, dacă va câştiga competiţia electorală, printre priorităţile sale vor fi modernizarea infrastructurii, precum şi investiţiile, care să absoarbă forţa de muncă neutilizată...
Dorel Jurcan, candidat PDL la preşedinţia CJ Vâlcea: Vreau ca tinerii să aibă oportunitatea de a începe o afacere (interviu) Candidatul PDL la şefia Consiliului Judeţean Vâlcea, senatorul Dorel Jurcan, susţine într-un interviu acordat AGERPRES că, în cazul câştigării competiţiei electorale, are în vedere implementarea proiectelor ce vizează infrastructura, alimentarea cu apă şi lucrările de canalizare, dezvoltarea întreprinderilor...